Scudo Sports

Aynakol Hakkında Soru

Alp Kuterdem

Forum Demirbaşı
Tepki
91
Yeni aldığım salcanonun aynakolunu beğenmiyorum. Hem ağır hemde kalitesiz duruyor.Bende bike & outdoor un web sitesinde uygun fiyata şu aynakolu gördüm.
Marka : SHIMANO
Model : ACERA Aynakol
kdv dahil:25 dolar

şimdi bunu alırsam içindeki mil sanırım tam isminden emin değilim. Onun da değişmesi gerekir mi? Yoksa mevcut aynakolunu söküp direkt bunu takmam mümkün müdür? Aynakolların takma yerleri standart mıdır ? Cevaplar için şimdiden teşekkürler

Scudo
Sizin ayna kolunuzun marka modeli ve satın almak istediğiniz ayna kolun daha detaylı marka modeli gerekiyor.

Kare milli ise her iki ayna kol da, problem yok. Ancak Shimano'nun Octalink bağlantısı ise satın almak istediğiniz ayna kol büyük ihtimal göbeği de değiştirmeniz gerekebilir, çünkü görüntüsünden şu şekilde yorumlanan bir ayna kol bende kare milli gibi çağrışım uyandırdı :).

Baktığınız aynakol şu sanırım;

(link)

Anladım.Akşam bisikletin aynakolunun resimlerini de eklemeye çalışırım şu anda işyerindeyim. Bu arada bisiklet salcano impetus. Baya bir değişiklik yaptım üzerinde karbon gidon ve gidon boğazı, yol lasitiği elcik. boynuz vs birde mnb nickli arkadaştan güzel bir ön maşa aldım o da bugün gelmiş kargoyla. Bakalım h.sonu bisiklet işleriyle meşgul olacağım daha hiç binemedim. 2 gün önce bisikleti teslim aldıktan sonra üzerimde tk elbise ve elimde bisiklet banliyö treninde enteresan bakışlara maruz kaldım. Tk elbiselerle suadiyeden maltepeye pedal basmak da pek işime gelmedi açıkçası.

bs2.jpg

Geçenlerde aldığım katlanır bisikleti evde kendim topladım. Bu arada malesef pedalları takarken kendi hatamdan dolayı aynakol dişlerini sıyırdım ve aynakol kullanılamaz hale geldi. Ben de bisikletçiye gittim. Bisikletçi elindeki aynakolu gösterdi bende dedim tam istediğim gibi dişlisi daha ufak (biraz ön dişliyi küçültmek istiyordum yokuşlarda destek olsun diye tek dişli var önde bu arada) neyse taktık, ama eve gelirken bayırda farkettim bayır çıkmak kolaylaşmak yerine zorlaşmıştı, ön dişli ufalmasına rağmen.

Sonradan farkettim önceki 170mmlik aynakol 140mm e düşmüş. Bu konuda bilgim yoktu bisikletçide uyarmadı bu taktığım 140mm diye. Çocuk bisikleti gibi hissediyorum . 169 boyundaki bana 140mlik ayna kol doğru mu sizce?

Arkadaslar benim de mosso Marine 20 katlanır bisikletim var.. Kare mil göbege sahip.. Ben bunun aynakolunu 42 ile değiştirmek istiyorum.. Mevcut aynakol dişlisi 53 sanırım.. Almak istedigim aynakol da kare mil uyumlu.. Sadece aynakolu değiştirsem olur mu? Zincir Vs. Değiştirmeye gerek var mı?

Yokuş performansım daha da artar mı :)

Şehir bisikletinde 48-38-28 olan aynakolu 42-32-22 ile değiştirmek istiyorum. Göbek kare mil alacağım aynakolda kare mil uyumlu, üzerinde olan ve alacağım aynakolda 175mm bu değerler haricinde başka bir değere bakmam gerekiyor mu?
Birde zincir 112 bakla uzunluğuyla oynamam gerekir mi?(Rublem 7li vidalı megarange(34-14)

Şehir bisikletinde 48-38-28 olan aynakolu 42-32-22 ile değiştirmek istiyorum. Göbek kare mil alacağım aynakolda kare mil uyumlu, üzerinde olan ve alacağım aynakolda 175mm bu değerler haricinde başka bir değere bakmam gerekiyor mu?
Birde zincir 112 bakla uzunluğuyla oynamam gerekir mi?(Rublem 7li vidalı megarange(34-14)

Aynı işlemi bende yapmaya niyetlendim. Sadece zincirden 1 bakla eksiltebileceği ( gerekirse ) ve ön aktarıcı aşağı yukarı ayarı ( gerekirse ) diye cevap verdi arkadaşlar sağolsunlar.Şimdi benim de size bir sorum var. Bu aynakolu değiştirmek için göbek sökmeye gerek yok değil mi ve hangi araç gereçleri kullanmamız gerekir. Ona göre sipariş vereceğim.
Mesela şu ürünle aynakolu takabilir miyim ? yoksa extra alet edavat mı lazım ?

(link)

• Beğen
Tepkiler: Levent11
@Tolga Özdemir teşekkür ederim. Arkadaş cevap vermiş. Kendisine katılıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Özdemir
Geri