Scudo Sports

aynakol göbeğinden gelen tık tık sesi!

aynı sorun bendede var, bende hem gobekten hemde sele borusundan cıtırdama oluyor,

genel bakım yapıldıgı zaman kesılıyor bır surelıgıne, sonra arazı yada tozlu yollara gırınce tekrar ses gelmeye başlıyor,

Scudo
@farukbas77

Eğer garantisi varsa servisine götür.

Tamam o zaman temmuzun 16 da ücretsiz bakım var.Servis bakımı yaparken tam olarak nasıl bir şey söyleyeyim???

@Edip Dinçer

Konu eski ama aynı ses bende de geliyor. Otururken değilde daha çok ayakta iken fazla güçlü bastığımda geliyor. Pedal hep aynı noktadayken "tık" diye.

WD-40 Sıkıyorum geçiyor birkaç gün sonra tekrar başlıyor. Sanırım sizinki ile benzer bir durum.

• Beğen
Tepkiler: M.Oonnaayy
Benimde aynı sorun vardı. Aynakol bağlantı vidalarini siktim ve geçti :) tabii baska problemde olabilir. (su, toz, camur kacmasi vb.)

Konu eski ancak bende de aynı problem var. yukarıda denilenleri bir deneypi daha sonra yazayım deneiymlerimi. Ancak bisikletim yeni, daha aldıgımın 2. gününden beri tık tık sesi var. Vitese göre bazen gelmediğini farkettim. Bazen de gelmiyor can sıkıcı bir durum ancak bisikletçim güvenilir biri olmasına rağmen bir sorun yok dediği için şimdilik böyle devam ediyorum. Belki de orta göbeği söküp takmaya üşendi.. zaman gösterecek artık. Zaten havalar nedeniyle çok da fazla binemiyoruz

Slmlar konu eski ama 2016 sedona 320 aldim 4 5 gün sonra bu bahsetiginiz ses geldi ozellikle ramplarda devamli düz yollarda ise bazen geliyor sıklıkla geliyor ön ayna koldan geliyor servise bugun gittim bakım icin ses yok abi dedi var dedim abi bisiklet genlesiyor yaz ayinda dedi artarsa getir abi dedi...suan ne yapmaliyim bilmiyorum canımı cok sıkıyor ses ama

@Alp@y Tatlısu Aynı sorun bende de vardı 1 ay kadar önce ilk fren veya vitesle alakalı sandım. Pedal ile alakalıymış pedalı kırmışım şuan kulaklık taktığım için fazla rahatsız etmiyor sürüşte de bir problem yok sadece ses çıkıyor. Dediğim gibidir sizin kide pedal çevirmeden gidin yolda ses çıkmayacaktır. Ama tabi pedal değişimi şart bende maaşı alınca değiştireceğim :)

@EnesKlf07 aynen sadece pedal cevirirken bi ses var...genel anlamda bilmiyorum en azindan adanada söle bir durum var dünya paralar veriyoruz ama iyi bir servis yok adanada..tsklr..

bisiklet temizleme sonucu ise aynakol ve göbek ten diğerse pedal dır. seleden gelmesi tuhaf gibi

2-3 hafta boyunca sürdü bu problem bende. Pedala her yüklenişimde, çevirdikçe çıt çıt diye ses geliyordu. Önce sadece rampalarda oluyor sandım, vites ayarından şüphelendim, zira vites küçültünce pedal rahatlıyor ve çıt sesi kesiliyordu. Sonra düz yolda da olduğunu fark ettim. Pedala ne zaman yüklensem çıkıyordu bu ses. Göbekten de kuşkulanmadım değil, en çok da ondan korktum. En sonunda bisikletçiye götürdüm, pedalları sırasıyla değiştirip kontrol etti, evet sesin kaynağı pedaldı. Bir çift yeni XLC Comfort Pedal aldım, hayırlısıyla. Bakalım ne kadar dayanacak? Scott bisikletin orijinal pedali 1500 km anca dayandı, benim kullanımımla tabii, dağda bayırda düzde ovada.

dostlarım bende kron xc100 var aynı sorun bendede oldu tak tuk diye sıktım pedalları şimdilik geçti :) genellikle yeni bisiklerde oluyor :)

Aynı sorunu bende yaşadım garantiden degistirmedigim yeri kalmadı sonra bi tur sırasında (o zamana kadar bisikleti hep nemli bezle silmiştim 3 hafta falan) köyde akan suyla bisikletimi tazzikle yikadim taş kum yağ kalitisi hepsi aktı o günden beri bi kere bile ses gelmedi yaklaşık 3 ay geçti üzerinde

bende de bisiklet yeniyken ayakta pedalladığımda oluyordu, birkaç gün içinde kesildi. ben sesin göbekten geldiğini ve bir süre sonra oturduğunu düşünmüştüm. pedallar çelik ve ilk kurulumdan sonra birdaha sıkmadım.

Arkadaşlar merhaba, benimde aynakoldan ya da pedaldan pedala yüklendikçe ses geliyor ve hafif takılma hissi oluyor. Yakınımdaki bir bisikletçiye götürdüm forumda okuduklarımdan yola çıkarak usta aynakol göbeğini çıkarıp yağlayıp iyice sık dedim yaptı ses gitmedi. Bisiklet full shimano iken orta göbeği markasız kullanmışlar ondan olabilir dedi. Sonra aklıma pedalları çıkarıp yağlayıp takmak geldi onuda yaptı bi süre yok gibiydi sonra hemen yine başladı. Sorum şu orta göbeği shimano yağsız çalışan göbekle değiştirsem bu ses gider mi ya da pedallarımı değiştirmeliyim. En az masrafla nasıl kurtulabilirim bu heves kaçıran sesten:(

@MossoM

Eger imkaniniz varsa bisikletciden rica edin denemelik baska pedal taksin.Yine devam ederse ona gore bir cozum onerilir.Ayrica pedal degisirken vida yuvalarina bakin eger dis atlama felan olduysa her kuvvet uygulandiginda ses gelir.

• Beğen
Tepkiler: MossoM
@MossoMAyni ses bende de vardi ozellikle yokus cikarken yuksek guc uyguladigimda daha fazla oluyordu , muhtemelen ayni sestir diye dusunuyorum ben selw borusunu cikartip seleyi komple soktum be wd40 ile temizlemistim heryerini en son silip tekrar seleyi taktim ve hicbi ses kalmadi 800 km falan oldu ustune suan gayet sorunsuz, bi dene derim masraf ta yapmazsin

Geri