Scudo Sports

Aygün Mandacı isimli şahsa dikkat! (Hasarlı Jant Satışı)

Bu ne yahu, alan belli de satan kim, bir kullanıcı adının arkasında kaç tane satıcı ya da o satışla ilgilenen kişi var? Böyle şey mi olur, Bilmem kaç satır Berk' e cevap yazan kim, gerçek Aygün Mandacı kim? İkinci el bölümünde acaba daha kaç kişi var bu şekilde? saçmalığın dik alası...

Scudo
Bu akşam saat 16:30 sularında jantın asıl sahibi olan ve bana satışı yapan Güner Kahraman ile telefonda görüştük. Önceleri telefonuma çıkmazken, şimdi niye Aygün'ü bu işin içine kattığımı, niye direk kendisini aramadığımı sordu bana. Ben de kendisine neden kendi adıyla ilan vermediğini sordum. Neden vereyim ki falan dedi. Bunun gibi bir sürü gereksiz tartışma yaptık. Aslında kendi adıyla neden ilan vermediği ortada (bkz: kara listede adının çokça geçmesi). Forumun da sürekli kendini durduk yere banladığını söyledi. Durduk yere... Jantın döndüğünü, bir sorun olmadığını, izlerin de levye izi olduğunu söyleyerek işin içinden kurtulmaya çalıştı. Bu izlerin levye izi olmadığını gören herkes anlamıştır heralde. Savcılığa vermemi, hatta istersem karşısına milletvekili çıkarmamı söyledi. Bu insanlar kendilerine nasıl böyle güvenebiliyorlar anlayamıyorum.

Kimsenin mağdur olmasını istemem yanlış kişiye sifre verdiğimi yeni anlıyorum ben bisiklet foruma sürekli giren birisi değilim bana satış için sifrem istendi ama sadece satış için böyle dolandiriciliklar olabilecegini düşünmemiştim sifreyi verdigim icin pismanim bidaha babamda olsa kimseye sifre vermem. Saygılarımla hesabın gerçek sahibi

Bugün dilekçeyi yazıp delilleriyle beraber dosyamı hazırladım. Yarın gerekli yerlere şikayet edeceğim Güner Kahraman'ı. Daha önceden bu şekilde kandırdığı insanlar da bu şekilde işlem yapsaydı sanırım bugün bu durumda olmazdım. İnsanlar uğraşmadıkça böyleleri gördüğünüz gibi "nasılsa kimse uğraşmıyor" kafasıyla istediği gibi kandırabiliyor insanları. Haliyle yaptığı yanına kâr kalıyor. 2008 yılında bile adı kara listede geçmiş Güner Kahraman'ın. 7 senede kim bilir kaç kişiyi böyle kandırmıştır..

Aygün biliyorsun daha önce senin adına sayfadan yapılan satışta benimle polemik yaşandı,hakaret boyutuna ulaştı,artık sayfana sahip çık derim,artık bırak şu bulgaristan bağlantılı adamı,sonradan onun olduğunu öğrendim,sana zararı dokunuyor,biliyorsun kırklareli yarışın da da hile yaptı,insanlar seni bilir senin adın geçiyor,oradan içi geçmiş malzemeleri burada satmaya kalkan biri senin üzerinden nemalanıyor,mertse kendi adına sayfa açsın satış yapsın...

daha önce banada çatlak bir maşa satmaya kalktı,ben maşayı görmeye gidince çatlağı fark ettim,almadım ,çatlağı görmezden gelip bana uymaz diye geri çevirdim...bilgilerinize...

Daha önce de yazmıştım satış kısmına ya ücret getirilsin yada belli bir süre üyelik şartı.Mesela 2 ay üye olmayan satış yapamasın. En azından forumu sadece satış amaçlı olarak kullanacakların önüne geçmesini engellemiş oluruz, bu gibi kişilerde siteler üzerinden para iadesi yapacaksa orada satış yaparlar forumu kötü niyetlerine alet etmemiş olurlar.

@Hasan SAYLIK

Böyle durumlarda sanırım alıcıların dikkat etmesinden başka bi çare yok sanırım. Ya bi miktar komisyonu gözden çıkarıcaz, ya da paraya kıyıp sıfırını alıcaz ki ben bundan sonra mecbur kalmadığım sürece ikinci el almayı düşünmüyorum.

@Fırat Dizman

Diyecek lafım yok açıkçası. Adam elden hasarlı ürün satmaya çalışmış daha ilerisi var mı merak ediyorum :)

Ben bu forumdan yada sahibinden de alışverişlerim oldu ama hep seçerek kişiye ve forumda ki geçmişine göre aldım, hatta facebook hesaplarına bakdım güvendim öyle aldım hiç bir sorun çıkmadı. Herkese güvenmemek en doğru yol olacaktır bu gibi durumlarda.

Güner Kahraman daha doğru düzgün yazı yazamayan adamdı. Yazdıkları mesajlar hala forumda. Pişkin pişkin de üste çıkmaya çalışıyordu. Bu adamla arkadaş diye nasıl işbirliği yapılır anlamıyorum.

@Hasan SAYLIK

Evet doğru. Açıkçası Aygün'ün geçmişinde bi olaya rastlamadım. Sırf ikinci el paylaşımı olması başta tedirgin etse de ters bi durum görmedigim için aldım. Güner Kahraman olduğunu bilseydim tabi asla almazdım.

@Deniz Tezcan

Maalesef öyle haklısınız...

Ceza kanununda suça yardım-yataklık etme diye bir fiil var. Aygün Mandacı bence burada dolandırıcılık olayına yardım-yataklık etmiştir. Öyle "ben şifremi verdim, bilmiyordum" gibi bahanelerle işin içinden sıyrılamaz. Daha önceden adı karalistede geçen birinin, kimliğini gizleyerek tekrar dolandırıcılık yapmasına vesile olmuş Aygün.

Mağdur olan arkadaşımız eğer konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaksa, şikayetine Aygün Mandacı'nın adını da eklesin. Aygün Mandacı da eğer zan altında kalmak istemiyorsa, mağdur olan arkadaşımızın zararını tazmin etmelidir; zira hesabının şifresini bir başkasına vererek bu kişinin tüm fiillerine kefil olmuş demektir.

Berkle gerekli konuşmayı yaptık, para konusunda yardımcı olmak istedim fakat kabul etmedi , eğer böyle birşey talep ederse yardımcı olurum Jantlari satan kişi kadar benimde suçum var şifreyi kimseye vermemeliydim. Önceki satışlarda sorun yasanmamasının sebebi hepsinin bana ait oluşudur. Güner kahraman ile bütün iliskilerimi kestim. Sizden ricam benim ismimin dolandiricilikla geçmesini istemiyorum.

Geri