Aygün Mandacı isimli şahsa dikkat! (Hasarlı Jant Satışı)

Berk Mercancı

Forum Bağımlısı
Tepki
887
Bisiklet
Raleigh-USA
Merhabalar. Konuda ismi geçen kişiden Shimano WH-R540 jant setini Pazartesi günü parayı yatırıp satın aldım. İlanın linki (link)

Jantı Perşembe akşamı şubeden teslim aldım. Eve gelip baktığımda ilk olarak quick-release'lerin yaylarının olmadığını ve birinin siyah renkli olduğunu gördüm. Neyse deyip jantları incelemeye devam ettiğimde fren yüzeyinde gariplik farkettim parlak ve kaygan bir yapıdaydı. Gelen kokudan fren yüzeyine oje sürdüğünü anladım. Zaten bulaşık telini sürtünce hemen çıktı. Aynı şekilde jantın profiline de çizikleri için oje uygulamış. Fren yüzeyindeki ojeyi çıkarmaya devam ettiğimde ojenin neden sürüldüğünü anladım. Aşağıdaki fotoğraftan da görüldüğü üzere darbeler mevcut ve bunları kapatmak için oje kullanmış. Fakat kendi söylediğine göre fren performansını arttırmak için cila kullanmış. Gerçekten çok zekice. Kendisini bu davranışından dolayı tebrik etmek istiyorum. Yılların firmalarının halledemediği fren sorunu oje ile çözülmüş oldu böylece. Sıfır ürünlerin bile 2 ayda taş sıçramasıyla boyalarının çizildiğini söylemesiyle de güldürmüştür. Bilenler vardır, ben vintage bisikletlerle de ilgileniyorum bir sürü 80'lerden kalma parça aldım ikinci el olarak. Onca yıl kullanılan parçalar nasıl çiziksiz kalmış acaba ?

Geri iade etmek istediğimi söyledim ancak onu da kabul etmedi tabi. Ben ilanda bahsettiği gibi decallerinde kalkmaları olan, levye yüzünden biraz yıpranmış bir jant bekliyordum. Bana gelen jant ise kendi bahsettiği kusurların yanında bir de hasarlı. İşin kötü yanı hasarlarını ojeyle kapatıp karşındaki insanı enayi yerine koyması. Neredeyse 4 senedir forumdayım ve ikinci el alışverişimin büyük çoğunluğu buradan olmuştur. Böyle insanlar yüzünden insan karşısındakine güvenemiyor artık. Ayrıca 3 hafta sonra katılacağım duatlon yarışı öncesi böyle bi olay yaşamamın haricinde, günlük harçlıklarımdan biriktirdiğim paranın böyle insanların eline gitmesi çok yazık...

Kendisi şu an bir sürü parça satmakta ve forumun ikinci el harici hiçbir bölümünü kullanmıyor. Bundan sonra bu kişiden alışveriş yapacaksanız iki kere düşünün derim.

Buyrun bunlar da jantın fotoğrafları ve konuşmalar. İsterseniz yüksek çözünürlüklü de atabilirim.

http://i.imgur.com/jLgYhTol.jpg

http://i.imgur.com/BxTDltXl.jpg

http://i.imgur.com/RuQCGgbl.jpg

http://i.imgur.com/9aMis8Ul.jpg

http://i.imgur.com/E8C6rBi.jpg

http://i.imgur.com/Io95joR.jpg

http://i.imgur.com/9NH1njq.jpg

http://i.imgur.com/IMiuWAwl.jpg

http://i.imgur.com/voEKflwl.jpg

Scudo

Ali.K

Forum Bağımlısı
Tepki
488
Son derece talihsiz bir olay, fotoğraflardan çok net anlaşılmasa da bi insan 30-40 liralık kargo parasını dahi ödemeyi göze alıp aldığı ürünü geri vermek istiyosa, en iyi ihtimalle ürün arkadaşın içine sinmemiştir ve ürünün geri alınması güzel bir davranış olur.

Eğer oje mevzusu ilanda veya özel mesajlarda belirtilmemişse, ürünün geri alınması farz olur. Umarım anlaşmazlık çözülür.

• Beğen
Tepkiler: Berk Mercancı

Berk Mercancı

Forum Bağımlısı
Tepki
887
Bisiklet
Raleigh-USA
@Ali.K

İlk fotoğraftaki hasarları görmüşsünüzdür sanırım. Parlak bir yüzey olduğundan ve çukurlardaki ojeleri tamamen çıkarmadığım için iyice belli olmuyor. Ancak bazı yol jantlarında (hiç denk geldi mi size bilmiyorum) frenleme esnasında çemberin birleşim yerlerine geldiğinde bile bi takılma olur (üst seviye jantlarda bu durum pek yok). Bu janttaki durumu siz tahmin edin...

Atahan Eker

Daimi Üye
Tepki
459
Başlangıç
1997—98
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Oje konusunda dürüst davranılmaması satıcının güvenilir olmadığını gösterir. Talihsiz bir olay olmuş gerçekten.

• Beğen

Berk Mercancı

Forum Bağımlısı
Tepki
887
Bisiklet
Raleigh-USA
@Atahan Eker

Maalesef bunu öğrenmek pahalıya mal oldu.

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Tepki
8.463
Bisiklet
Bisan
para transferini nasıl gerçekleştirdiğinizi öğrenebilirmiyim çünkü başlıkta ismi geçen arkadaş adına para gönderdiğinizi düşünmüyorum cep telefonu ile ulaşmanız çok zordur bir kaç telefon numarası bulunur(çünkü bir kaç arkadaş yapıyorlar bu al satları parayı alan ayrıdır kargoyu veren ayrıdır) ve isim büyük ihtimal gerçek değil gerçekse bile ürünleri satan başka isimli arkadaşlar bu arkadaşın sadece ismi kullanılıyor.Ha bu yazdıklarım arkadaşı kötülemek maksatlı değil uzun seneler ikinci ele baktıgım için kim kimdir biraz bilirim bu isim ile bir yere gidemezsiniz onu yazmak istedim.Kendisi normalde kaliteli ürünler satar trakya ve bulgaristan romanya menşeili bu tip bir şikayet ilk defa duyuyorum.

ikinci elde alışveriş karşılıklı güvene dayandığı için ya alışverişleri güvenli e ticaret yapabileceğiniz site üzerinden yada elden yapmak her zaman ilk bir kaç alışverişte önemlidir.Kişileri tanıdıkça güven artacağından bu tip problemler daha olay halledilir.Jantların durumunu fotoğraflardan anlamak zor ama korktuğunuz kadar kötü olmayabilir tabi sonuçta para verdiğiniz bir ürün iade etme talebinizin değerlendirilmesi karşıdaki arkadaşın insafına kalmış bir durum.

Berk Mercancı

Forum Bağımlısı
Tepki
887
Bisiklet
Raleigh-USA
@Ferhat Köse

Trakya, Bulgaristan meselesini tam anlayamadım ancak her zaman yaptığım gibi önce parayı banka hesabına yatırdım, daha sonra da jantı kargoladı bana. Ben de satışlarımı bu şekilde, yani önce parayı alıp sonra kargoyu veriyorum.

• Beğen
Tepkiler: Fırat Dizman

Çetin Güzel

Daimi Üye
Tepki
197
Dostum bunu bence birde polise ya da savcılığa danışarak başvur. Hesap numarası, kargo numarası ve kişinin numarasıyla gidip bir şansını dene çünkü bu iş dolandırıcılığa giriyor

• Beğen

BF Okuru

Üye
Tepki
65
Talihsizlik için geçmiş olsun diyorum. Burada en büyük sorumluluk satıcıya düşer ve bir kusur var veya yok, iade etmek istiyorsa iade eder, satıcı bunu kabul etmeliydi.
İnsanların elindeki en büyük servet güvendir, para için düşülen böyle durumlara üzülüyorum.

Çetin Güzel

Daimi Üye
Tepki
197
@Berk Mercancı

Daha önce magdur olan arkadaşlarla beraber polise ya da savcılığa gidin derim. Onlar oradan size yol göstereceklerdir.

• Beğen

Berk Mercancı

Forum Bağımlısı
Tepki
887
Bisiklet
Raleigh-USA
@Çetin Güzel

Fatih Ertörün'ü tanıyorum, kendisiyle yarın irtibata geçicem, teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: Çetin Güzel

BF Okuru

Üye
Tepki
65
Konuyu uzatmaya gerek yok bence açıklamalar ve resimler doğrultusunda ürün satılmıştır. Eğer komisyonlu bir site üzerinden alım yapılsaydı ki zaten böyle de satış yaptığım oldu ürünü iade etme hakkı otomatikman doğardı ama sonuçta özel satış yapılıyor burda ki bana kalırsa alıcı olan şahıs 70 lerden kalma bir jant seti almışçasına bir yorum yazmış tabii herkesin kendi bakışı kendi fikri kendisi için doğrudur. Ayrıca alıcı olan arkadaşın işi zekaya döküp olayı kendince çevirmesi de hiç hoşuma gitmedi belirtmeden edemiycem..Herkesin zekası kendinedir. Ne yaparsanız kendinize yaparsınız. 2 dakikada alım yapılıp 5 dakikada da ürün iade edilmez ayrıca sonuçta dükkan satışı yapmıyoruz burda ha kaldı ki çok aldığı malı iade vermek isteyen olursa buyursun ticaret amaçlı olarak hizmet veren dükkanlardan ürün alabilirler. Onların da birçoğunun iade aldıklarını pek zannetmiyorum.

Berk Mercancı

Forum Bağımlısı
Tepki
887
Bisiklet
Raleigh-USA
@aygünmandacı
Konuyu gayet de uzatmaya gerek var. 2010'da arkadaşınız hakkında yazılmış şikayet mesajı var. Bu işi alışkanlık haline getirdiğiniz belli. Komisyonlu siteden alışveriş yapınca iade edebiliyorum da direk havale yapınca neden edemiyorum ? Para için düştüğünüz duruma bakın. 80'lerden kalma parçalara 35 senedir taş sıçrayıp çizilmemesine rağmen bu jant 10 senede nasıl çizildi bu kadar ? Sorunun cevabı tabii ki hasarların taş sekmesinden veya materyal deformasyonundan değil, direk hatalı kullanım sonucu hasar almasıdır. Fotoğraflar ortada ve bu forumdaki herkes o hasarların taş sekmesi sonucu olmadığını anlayabilir.

Jantın nasıl bu duruma geldiği de umrumda değil açıkçası. Hasarlı durumda olduğunu fotoğraflarda, açıklamalarda belirtseydiniz zaten almazdım. Ama siz bu ilanı sorunsuz bir jant seti olarak koyup, üstüne yollarken de ojeyle boyamanız direk alıcıyı kandırmaktır ve bu da herkesin bildiği gibi suçtur. Umarım yeterince açık bir biçimde anlatabilmişimdir.

T. Yıldırım

Aktif Üye
Tepki
71
Bisiklet
Cervélo
Ben aygünmandacı adlı arkadaştan ürün almış biri olarak gayet memnun kalmıştım. Tabi her üründe böyle olacak demiyorum. Gidon almıştım üzerinde bant izleri vardı. Vazelin sürmüş ve elimle sökmüştüm. Ve gidona baktığımda sıfırından ayırabileceğim bir detay yoktu. Böyle bir durumla karşılaşılmasına çok üzüldüm. aygünmandacıdan ürünü geri iade almasını ve bir daha böyle bir durumla karşılaşılmamasını temenni ediyorum.

avanak_abdi

Forum Bağımlısı
Tepki
324
Bisiklet
Specialized
@Berk Mercancı
hala muhatap olmanız zaman kaybı. bence direk savcılığa giderek suç duyurusunda bulunun. özel satışta, ikinci elde iade hakkı varmıymış yokmuymuş arkadaş görsün. üç kuruş için bin takla atılmaz. bunun bir de öbür tarafı var.

Berk Mercancı

Forum Bağımlısı
Tepki
887
Bisiklet
Raleigh-USA
@avanak_abdi

Bu işi mümkün olduğunca sorunsuz bir şekilde halletmek istiyorum. Ancak iyi niyetimi suistimal etmeye kalkarlarsa o zaman durum değişecek ne yazık ki...

BF Okuru

Üye
Tepki
65
@Berk Mercancı

Yaw size nerde yaşıyosunuz be kardeşim bu kadar mantıksız düşüncelerle yazılmış yazılarla aklınıza perde indiğinden hiç şüphem yok artık buyrun savcılığa da verebilirsiniz hatta amcalarınız olan cumhuriyet savcılarını da olaya bizzat dahi edebilirsiniz zaten karakolun yanında çalışıyorum sizlere zaman kaybı da yaşatmam ayrıca..

BF Okuru

Üye
Tepki
65
Merhaba arkadaslar, jantlar bana ait degildir satışıda ben yapmadim satışı yapan kisiye parayı geri iade etmesini istedik, berk arkadasimizla konustuk doğru kisiye yönlendirdik, ben bisiklet foruma giren birisi değilim saticağım malzemelerin fotoğraflarını bu kisiye atip oda buraya yukluyordu ve maalesef böyle birseyin olacağını düşünmemiştim satılan jant seti bana ait degildir hic bir zaman o janttan kullanmadim facebook hesabima girip inceleyebilirsiniz ben spor yapmaya çalışan birisiyim hasarlı malzeme hic bir zaman satmamisimdir. Bu konu bi sekilde halledilecektir o kişi adina herkesten özür dilerim bendede hata var sifreyi kimseye soylememeliydim. Yetkili kişilere durumu bildirdim berk arkadasimizda bu yazimi onaylamasini rica ediyorum

Berk Mercancı

Forum Bağımlısı
Tepki
887
Bisiklet
Raleigh-USA
Doğrudur akşam Aygün'le bahsettiği gibi konuştuk. Durum şimdilik bu şekilde.