Speedy Cycler
Daimi Üye
- Tepki
- 286
Arkadaşlar forumda daha önce böyle bir konu açıldı mı açılmadı mı onu bilmiyorum ancak benim aklıma önemli bir husus geldi. Karayolları trafik mevzuatına uygun şekilde aydınlatma ekipmanı olmayan bir bisikletli Allah muhafaza hava karardıktan sonra kaza yaparsa asli kusurlu yani trafik deyimiyle sekizde sekiz 8/8 suçlu mu sayılıyor? Şimdi benim bisikletimi soracaksınız aydınlatma ekipmanı var mı yok mu diyerek. Yazıyım o halde. Önde dinamolu göbeğe bağlı 100 lux aydınlatma şiddetine sahip Busch und Müller IQ-X ön far var. Bisiklet durduğu zaman bir müddet daha az miktarda ışık veriyor. Arkada dinamodan güç alarak yanan ledli ve reflektörlü stop lambası var. Trafik mevzuatında istenen miktardan çok daha fazla aydınlatma yapıyor.
Bisikletle ilgili trafik mevzuatı aydınlatma konusunda şöyle diyor:
Far:
Beyaz ışık verecek ve 20 metre önü aydınlatabilecek evsafta, önde, bir adet lamba olacak.
Kuyruk lambası veya reflektör:
Arkada, bir adet kırmızı renkte ışık veren lamba veya kırmızı reflektör olacak.
Cevaplarınız için şimdiden bütün bisikletsever arkadaşlar adına teşekkür ederim. Hepinize Allah kazasız, belasız, hastalıksız binişler nasip etsin.
Bisikletle ilgili trafik mevzuatı aydınlatma konusunda şöyle diyor:
Far:
Beyaz ışık verecek ve 20 metre önü aydınlatabilecek evsafta, önde, bir adet lamba olacak.
Kuyruk lambası veya reflektör:
Arkada, bir adet kırmızı renkte ışık veren lamba veya kırmızı reflektör olacak.
Cevaplarınız için şimdiden bütün bisikletsever arkadaşlar adına teşekkür ederim. Hepinize Allah kazasız, belasız, hastalıksız binişler nasip etsin.