Aydınlatma olayını neden bu kadar abartıyorsunuz ? ( Caddebostan - Bostancı Sahil Şeridi )

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

MTE

Aktif Üye
Kayıt
2 Mart 2015
Mesaj
139
Tepki
136
Şehir
İSTANBUL
Bisiklet
Focus
Karanlık bir orman yolunda pedallarsın anlarım,

Issız bir çölde pedallarsın anlarım,

Cadde de trafikte pedallıyorsundur anlarım,

Sis çökmüştür pedallıyorsundur tabii ki anlarım ama;

Ortada bir nane yokken o flaş çakar ışıkları sahil yürüme yolunda ne şeyime sonuna kadar açıp pedallarsın anlamam... ( ledleri kapatın demiyorum kısın demek istiyorum )

Tamam heveslisin ve iyi niyetinle gittin aldın en güzelini, çevreye duyarlısın tamam onu da takdir ediyorum ama farkında olmadan çevrene çok zarar veriyorsun .

Küçük çocuklar için o led aydınlatmalar, flaş çakarlar tahmin ettiğinizden çok daha zararlıdır. Aynı şekilde erişkinler için de zararları olduğu üzerine bilgiler var.

Sahilde akşamları görüyorum ne güzel yaşlı hanımlar , amcalar da pedallıyorlar. Ve sizlerin o eşşek gibi adınlatmaları yüzünden çok ama çok rahatsız oluyorlar.

Bu aydınlatmaların üzerinde hem zaman ayarlaması ( çakar için ) hem de enerji ( şiddet ayarlaması ) ayarlaması için gerekli özellikler bulunuyor.

Altına 2015 Camaro'yu alıp Bağdat Caddesin'de gaza kökleyen ve ses kirliliği yapan umursamaz, görgüsüz ve düşüncesiz insanlar gibi olmadığınızı biliyorum ama karşınızdan gelenlere benzer bir etkiyi yaratıyorsunuz . ;)

Bir çok kişinin bunu farkına varmadan pedalladığını biliyorum .

Ama uyarmak istiyorum tekrardan .

LÜTFEN O AYDINLATMALARINIZI BİRAZ KISIN !!!

- Saniyede 3 kez çakması gerekmiyor zaman aralığını biraz daha arttırın Ambulans değilsiniz ;=)

- Ledlerin de gücünü biraz azaltın.


Daha anlayışlı olmanız dileğiyle teşekkür ediyorum.

http://www.lights-box.com/media/catalog/product/cache/1/image/8b2d21a76f40cffe1264d359abedfc83/s/f/sf-530_t6_2xpe-r2_2200-lumen_3-modes_led_bicycle_light_kit_4__1.jpg

 
Scudo

Tolga Çelebi

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2013
Mesaj
2.735
Tepki
3.767
Şehir
Üsküdar / İstanbul
İsim
Tolga Çelebi
Bisiklet
Focus
Knog alıp o kervana bende katılacağım ama tabii ki deli gibi çakar yapmam. Çok çakar olayı caddelerde geçerli sadece bisiklet yolu olmayan yerlerde de tabii ki.
 
  • Beğen
Tepkiler: MTE

MTE

Aktif Üye
Kayıt
2 Mart 2015
Mesaj
139
Tepki
136
Şehir
İSTANBUL
Bisiklet
Focus
@Özgür Atılgan

Rahatsız mı oldunuz ?
 
Kayıt
23 Temmuz 2015
Mesaj
95
Tepki
104
Yaş
34
Şehir
Bursa
İsim
Özgür
Bisiklet
Cube
Ben de 4 sene kadıköyde yaşadım , dediğiniz yollarda da çok vakit geçirdim. Tek dert led değil ordaki insanların bilinçsizliği, sen 5 yaşındaki çocuğuna bisiklet yolundan yürümemesini öğreteceksin yoksa o büyür bizim kullanmamız gereken yolu kullanır ve sonra led kullanıyoruz diye burada konu açılır.Ben gece hava almaya oraya çıktığımda en çok ışık veren ledi kullanırdım ki bilinçsiz insanlara çarpmayayım beni görsünler.Zaten performans sürüşlerinde aklı olan ordan gitmez sahil yolundan gider.
 

Kuzey Ege

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Temmuz 2015
Mesaj
3.596
Tepki
10.276
Şehir
İstanbul
İsim
Murat Gökhan
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Tamam dostum, öncelikle sakin ol ve klavyeni yere bırak.
Haksız değilsin. Bu ışıklar karşıdan geleni çok rahatsız ediyor. Ve istanbul'da çoğu yerde bu tür güçlü ışıklara ihtiyaç yok. Aydınlatma var zaten.
Bazı kullanıcıların "farkedilme" olayına bu denli kafayı takmış olmalarından dolayı bu acayip ışıklar çıktı piyasaya.

Maalesef hayatın her alanında olduğu gibi bu alanda da gereksiz ve abartılı ürün ve uygulamalar var.
Keşke hayatta her şey bizim istediğimiz gibi olsa. Kuşlar, kelebekler falan...
 

MTE

Aktif Üye
Kayıt
2 Mart 2015
Mesaj
139
Tepki
136
Şehir
İSTANBUL
Bisiklet
Focus
@Özgür Atılgan

Önerim keşke Zil kullansaymışsınız ,

insanların bilinçsizliği sizin ( ve de bir de itiraf ediyorsunuz bilerek yapıyorum diye ) o eşşek gibi aydınlatmaları sonuna kadar köklemenizi haklı hale getirmemeli diye düşünüyorum. Ama muhtemelen siz bunun da üzerine diyecekleriniz vardır . Ben size cevap vermeye devam etmeyeceğim. Düşüncemi çok açıkca belirttiğimi sanıyorum.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Zili kullanınca da pek işe yaramıyor aslına bakarsanız. Eleman sohbete öyle dalmış oluyor ki ambulans sireni çalsam farkına varmaz. Farkına varan da 50 cm yer değişitrme zahmetinde bulunmuyor. Aydınlatma candır :)
 

Sadettin Z.

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2014
Mesaj
2.206
Tepki
11.749
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Cyclocross
İstanbul Anadolu Yakası'nda oturup da bahsettiğiniz güzergahı kullanmamış bisiklet sürücüsü var mıdır bilmiyorum. Sahil yolu hepimizin malumu olduğu üzere Bostancı vapur iskelesinden Kadıköy yönüne ve Tuzla yönüne olarak ikiye ayrılıyor. Bu noktadan Kadıköy istikametine doğru ilerlediğinizde insanların son derece saygılı ve bilinçli bir biçimde kurallara riayet ettiklerini görürken, Tuzla istikametine doğru gittiğinizde durum tam aksi hal alıyor.

Hatta Kartal'ı geçtiğinizde yüksek hızda üzerine doğru geldiğinizi gördüğü halde yoldan çekilmeye tenezzül etmeyen, gözünüzün içine baka baka yola bodoslama dalan vatandaşlar ortaya çıkıyor. Mangalcılar, patenciler, köpek gezdirenler, bebek gezdirenler, amaçsızca gezinenler ve dahası aynı kırmızı çizgide buluşuyor. Bu durumda görsel ve sesli bir uyaran kullanmadan yolu "temizlemeniz" nasıl mümkün olabilir? Yol bisikletimi yürüyüş hızında da kullanırım sorun değil diyorsanız başka, ancak 25 km/s gibi hızların üzerine çıktığınızda birilerine rahatsızlık verecek ve uyaracaksınız ki fiziki temastan oluşacak rahatsızlığı önleyin. Güvenliğiniz birilerinin konforundan önemlidir.
 

MTE

Aktif Üye
Kayıt
2 Mart 2015
Mesaj
139
Tepki
136
Şehir
İSTANBUL
Bisiklet
Focus
Çok düşünceli olduğunuzu sanıyorsunuz ama bence çoğunuz kör cahilsiniz :) araçların da kornaları var ama insanlar 24 saat durmadan basmıyorlar değil mi ? Buradaki sorun '' görmemişin oğlu olmuş olayı ''

Yahu ben bu aydınlatmalar gereksiz mi dedim ??? Fazlası çevre sağlığına zararlı dedim. Biraz zorlasak bunun öyle olmadığını bile savunacak arkadaşlar pusuda bekliyor sanki :D komiksiniz gerçekten.

Sahildeki bilinçsiz insanlarla ilgili olarak bu konu başlığı altında yazmak doğru değil belki ama ;

Evet doğru

- bisiklet yolundan yürüyenler var
- yürürken dalıp farkında olmadan bisiklet yoluna geçenler var
- sırf öküzlüğüne kavga arayan bisiklet yolunda mangal yapmaya çalışanlar da var
- ve nice niceleri var ...

Ama görünen o ki

Ne bisiklete binen ne de aynı yolda yürüyen ne de araç kullanan bir naneden anlamıyor.

Biraz anlayanın da gördüğü tepki de ortada :D

Beyimize bak ya diyor ki '' evet biliyorum zararı var ama ben yine de açarım sonuna kadar yoksa çarpacam '' Sen küçük cocukları potansiyel sara hastası et , yaşlısından gencine insaları rahatsız et sonra gel böyle söz söyle... çok yanlış.

Birtanesi ilginç bulmuş :) sensin ilginç :D


biz tüm bunlara geçiş dönemi diyoruz. Herkesin öğrenme süreci var .

Bu bisiklet kültürü daha yeni yeni oturuyor herkeste

Sen bisiklet sahibisin diye bu kültürü doğru biliyorsun anlamına gelmez.

Sen bisikletine iyi ekipmanlar aldın diye bu kültürü çok iyi özümsedin anlamına gelmez .
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Bahsettiğiniz yolu 3 yıldır zaman zaman kullanıyorum. O yol üzerinde bazı yerlerde ışıklandırma, (sokak lambaları) çalışmıyor ve yeterli değil. Ayrıca, özellikle hafta sonları o yol panayır yeri gibi, sağdan soldan o yola girenler, elini gidondan çekip üstünüze doğru bisiklet sürenler, hiç ışıklandırması olmadan simsiyah kıyafetler ile bisiklet kullananlar var. Örnekler çoğaltılabilir.

Burada dikkat edilmesi gereken, ışıklandırmanın karşıdan geleni değil, önünüzü aydınlatması gerektiğidir.
 

ikitekerbirdünya

Aktif Üye
Kayıt
28 Temmuz 2015
Mesaj
119
Tepki
60
Şehir
İzmir
İsim
Deniz
Bisiklet
Scott
@MTE Söyledikleriniz bir kısmında haklısınız zaten iki farklı düşünde aslında aynı şeyi savunuyor.Bir biskletli çevresini ne şekilde olursa olsun rahatsız etmemeli ama çevredekilerde bisikletlilere saygı duymalı.Abartılı durumlar elbette oluyor ona eminim ki buradaki herkes karşı çıkar.
 

erol__152

Aktif Üye
Kayıt
11 Haziran 2015
Mesaj
145
Tepki
65
Yaş
43
Şehir
bursa
İsim
ersin
Bisiklet
Mosso
ben çakar değilde sabit yakıyorum sonuna kadar açıyorum ki bisiklet yolunda karşıdan gelen yayanın gözünü alıyor birşey demelerini bekliyorum deseler sizin yolunuz burası ordan yürürsen ne sen rahatsız olacaksın ne ben derim
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@MTE korna çalınmıyor mu 24 saat? Siz İstanbul'da yaşadığınıza emin misiniz? Daha sarı ışıkta araç kullanıcıları korna çalmaya başlıyor :)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Eski Gürpınar sahili olarak bilinen yerde birkaç zamandır bisiklet sürüyorum. Burası yaklaşık 2,7 km 'lik deniz kenarı bir yol. Bu yolda hele ki havalar sıcakken bisiklet sürmek zulüm. (Oluk oluk insan denize akın ediyor)

Hani askere gitmeden önce memleketteki her genci entellektüel, az çok kendini geliştirmiş okumuş insan sayarsınız, sonra gerçekleri görüp sükût-u hayale uğrarsınız ya. Ben de aynı o durumdayım.

Memeleketin geleceğine dair biraz olumlu düşünceniz varsa anında yerle bir oluyor. Hani eskiden kıroluk, magandalıkla birilerini suçladığınız zaman "gelir seviyesi düşük olduğu için böyle" denirdi. Artık gerçekten para kırolarda. Bisiklet yolunda oyun havası oynayanından, bağdaş kurup sohbet edenine, içtiğa biranın şişesini bırkanından, yediği mısırın koçanını atanına kadar envai türlü ayı var. Sizi gördüğü halde inatla çekilmeyenlerde cabası. Sanırım bu insanlarda bisiklet sürenleri süt çocuğu zannetme hastalığı var. Tepemin tası atacak birgün ama bakalım ne zaman.

Ayrıca yola seyyar arabasını bırakıp satış yapanlardan bahsetmiyorum. Bu arada bunlar zabıtanın burnunun dibinde oluyor. Gidiyorum adamlara şikayet ediyorum, tınlamıyorlar bile.

Dolayısıyla aydınlatma konusunda bisikletçinin ayıbı varsa, inanın bu konuşulacak en son ayıptır.
 

Kobebryant

Daimi Üye
Kayıt
24 Mayıs 2015
Mesaj
250
Tepki
386
Şehir
İstanbuL
İsim
Erdem
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Diğer
Bence AsıL Sorun SahiLin Kenarına BisikLet YoLu YapıLmasında .. BisikLet YoLLarı Araç YoLLarının Kenarında oLmaLı Diye Düşünüyorum ..
 
  • Beğen
Tepkiler: MTE

MTE

Aktif Üye
Kayıt
2 Mart 2015
Mesaj
139
Tepki
136
Şehir
İSTANBUL
Bisiklet
Focus
Arkadaşlar KESİNLİKLE HAKLISINIZ İKNA OLDUM

- birisi bisiklet yoluna mı girdi acımayın EZİN ;)

- Kökleyin farları da ;) Hatta öyle kökleyin ki gören kör olsun olduğu yerde kalsın ... hatta o kadar kör olsun ki bir daha sahile gelemesinler ... böylece yavaş yavaş sahil popülasyonu azalır . Bizler de rahat rahat bisiklete bineriz.

Bisikletçiler de bizler birbirimizi kör etmeyelim diye koyu koyu gece gözlüğü satmaya başlarlar :) onu da öyle çözeriz...
 
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.