Scudo Sports

Ayder Yaylası İmara Açılıyor! (Katliam içerir)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Doğa kıyımına itiraz edelim derken etnik ayrımcılığa sürüklenişimiz ibretlik oldu. Tevarüs ettiğimiz zihniyeti biraz tanıyalım:

"Geleneksel Osmanlı kaynaklarında Türkler iki şekilde ele alınmışlardır. Bunlardan birincisi "Kutsal Tarih"i teşkil eden "silsilename"nin bir halkası oluşlarıdır. Bu anlamda İslam uygarlığı tarihinde onurlu bir yer işgal etmişler ve İslamın kılıcı olarak daima övgü konusu olmuşlardır. Osmanlılar da bu bağlamda Türk kökenli olduklarını hiçbir zaman unutmamışlardır. Bununla beraber Osmanlı toplumu klasik çağın kurumsal istikrarına kavuşurken, Türklük sorunu ikinci bir şekilde daha ortaya çıkmıştır. O da yerleşik bir uygarlığın geri kalmış, göçebelik halini korumuş unsurları oluşlarıyla ilgilidir: Burada sözkonusu olan elbette ki Türklerin bir kısmıdır; Türkmen ve Yörük aşiretleridir. Fakat yönetici zümre hem çeşitli karışımlarla etnik saflığını kaybettiği; hem de -daha önemlisi- kendini dini terimlerle tanımladığı için Osmanlılarda "Türk" terimi giderek küçültücü bir anlam kazanmaya başlamıştır. Gerçekten XVI. yüzyıldan itibaren Osmanlı vakayinameleri Türkleri aşağılayıcı sıfatlarla doludur. "Kaba Türk", "cahil Türk", "idraksiz Türk" vb. nitelemeler Osmanlı kroniklerinde bol bol raslanan ifadelerdir. Ancak tekrarlayalım ki bu sıfatlar göçebe ve yarı göçebe hayat tarzından yerleşik uygarlıklara geçiş sürecinde ortaya çıkmış ve geçişe uyum sağlayamamış unsurlar için kullanılmışlardır. Uygarlık gelişiminin ortaya çıkardığı bu horlayıcı davranış daha önceki devletlerde de kendini hissettirmişlerdi. Örneğin Mevlana Celaleddin Rumi ve Nizami'nin eserlerinde görüldüğü gibi, Selçuklu uygarlığında da Türkler köylü ve cahil olarak horlanmaktadırlar. Ancak böyle bir yaklaşım sadece Türklere karşı değildi. Aşiret bağlarını koparamamış ve yerleşik düzene geçememiş tüm halklar böyle bir küçümsemenin konusudurlar. Bu yüzden Osmanlı devleti gibi bir İslam uygarlığında "bedevi" Araplarla Arnavut ve Kürt aşiretlerinin de aynı tip küçümsemelere hedef olmaları sık sık görülmüştür."

Kaynak: Taner Timur, Osmanlı Kimliği.

Scudo
Bunları yapanın hepsi çok çok zengin, yani imara açmasa orayı "GEBERMEYECEK". Çünkü 7 sülalesine yetecek kadar parası var.

Garibanın böyle birşey yaptığını nerde gördünüz.

"ALLAH" gözlerini doyursun.
Bir halkın temiz yerlerinden kalan "AYDER YAYLASI" vardı şimdide oraya gözlerini diktiler.

Greenpeace hala sessizliğini koyuyor ne hikmetse:aglyrmngaa:

Benim anlamadığım şu var olan yeşili koruyup daha fazla yeşil alan yaratıp yerleşimi ona göre planlayıp programlama da yapılabilir..Yani insan istedikten sonra vizyonu olduktan sonra hem var olanı korur, hem de yerleşim sorununu çözerken daha fazla da yeşil alan yaratabilir.. Dervişin fikri neyse zikri de odur.. Hani Kızılderilinin teki demiş ya en son balık öldüğünde en son ağaç öldüğünde paranın yenen bir şey olmadığını anlayacaksınız.. Yeşilde doğa da öylesine huzur buluyorum ki, böyle yerlerin zaman içinde yok edilmesi hiç hoşuma gitmiyor. Allah'tan çocukluğumda Ankara'nın biraz yeşil boş bakir zamanlarını ucundan yakaladım.. Ne güzel bahçeli bağ evleri geniş boşluk araziler vardı.. Önünde heykelli küçük havuzları ile.. Hepsi iğrenç apartmanlar oldu.. Dip dibe.. sıkılıyorum arkadaş..! Yurt dışının o ferah rahat masallardaki gibi olan yerlerine özeniyorum.. daha ne diyeyim..!??

Teyze Karadeniz'de HES meselelerinde olayların nasıl geliştiğini ve bir kısım bölge halkının nasıl davrandığını anlatıyor.

@Kuzey Ege
:);)

• Beğen
Tepkiler: JealioN
@Kuzey Ege
İşte bu zihniyet yüzünden bu halde türkiye.... Zaten kessinler ağaçları sıkıntı yok nasılsa, yeni dikilen ağaç hemen büyüyor, almanya ve diğer büyük ülkeler en az 100 yıl ilerimizde neyimizi kıskanacaklar. Açıp bakanız yaşam standartlarına ne kadar çok ama çok fark var.

@canakan bey, @Kuzey Ege kardeşimiz ironi yapıyor, ciddiye almayın diyeceğim ama onun ironi olsun diye tasvir ettiği şekilde düşünen bir çoğunlukla beraber yaşadığımız da bir gerçek.

@canakan
Türkiye Avrupa'nın En Büyük Çimento Üreticisi
Avrupa Çimento Birliği’nin (CEMBUREAU) Genel Kurul Toplantısı'nda açıklanan verilere göre, Türkiye 2009 yılında Avrupa’nın en büyük, Dünya'nın ise 5. en büyük çimento üreten ülkesi oldu. Türkiye ayrıca çimento ihracatında Avrupa birincisi konumunda. Türkiye’nin 2009 yılı dünya çimento üretimindeki payı yaklaşık %1,8, Avrupa çimento üretimindeki payı ise yaklaşık %21.
cimento%20%20ureticileri_1.jpg

buyrun bakın bizi kıskanan almanya kaçıncı sırada.

ayrıca ilave etmek isterim. yurtdışında yaşayan gurbetçilerimiz vatan hasretiyle yanıp tutuşuyorlar. ellerinde imkan olsa ilk fırsatta türkiye'ye dönecekler ama bir türlü dönemiyorlar. demek ki o ülkelerde bırak insanca ve demokrağsi şemsiyesi altında yaşamayı, memleketlerine dönmek için yeterli yol parasını bile kazanamıyorlar diye eyyorluyorum.

@Altan Yılmaz
çimento, beton, inşaat lokomotif endüstrilerimiz. çok şükür son atılımlarla bu trene kereste endüstrisini de ekleyeceğiz. ormanlarımız kereste endüstrisine hammadde, çimento endüstrisine genişleme alanı, sanayicilerimizin ve müteahhitlerimizin torunlarına da bereketli ve güvenli bir gelecek sağlayacak.

@ozgur908
Hocam cimentonun kaçı kaç kuruş. 100 tane iphone kac ton cimento ediyor :D

Onun disinda almanyadaki gurbetciler gelmek istiyorlarsa gelirler. Engel olan mi var? Istemiyorlar emin ol. Orada yasam daha rahat.
Amcam kendisi almanyada cati yapiyor. Keyfi yerinde.
Ayrica şu gurbetcilere oy kullandiriyorlar. Anlamiyorum. Ulkede yasamiyor, ordan ulkenin gelecegine karar veriyor. Kendi rahati yerinde heriflerin burdakinin rahatinin icine siciyor.

Onun disinda bir arap atasozu vardir
شتتسهيخس شجسخت سخصهتس
Turkcesi
Kendi ülkemde seriat isterim, ancak batida yasamak isterim :D

@zlatan_1903
Bu konuda bir yanlışınız olabilir, 6 yıl önce Hopa'dan Karabük'e dört hafta kıyıyı dolaştım. Sinop'ta, Rize'de ve birkaç noktada daha Greenpeace gönüllüleriyle karşılaştım. Yapılaşmanın ve Hes projelerinin tehdit ettiği yerlerde kampanyaları vardı, hicbir zaman cok ses getirmedi yeterince.

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
@canakan
Almanya nasil bizden 100 yil ilerde? Canavar gibi havaalani yaptik. Hicbiseyden de haberin yok :)

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Bir sabah uyandığımda beni bile imara açmış olsalar şaşırmam, bırak Ayder'i!

Not: Bu ironiyi yaparken R. Topor'nun "Joko'nun Doğum Günü" geldi aklıma, hay aksi!

@Anonim
Belki acmislardir bile !

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri