Scudo Sports

Ayakta bisiklete binmek

@çelikyürekli
Çıkarken değil de, inerken ayakta süzülmek sıkıntı olabilir. Hız yüksek iken ağırlık merkezini aşağıda ve sabit tutmakta fayda olabilir. Forumda tank slapper ile ilgili bir konu var, orayı incelemenizi öneririm.

Ben düz yolda giderken ayakta hızlanmayı çok seviyorum. Çok hızlı koşuyormuş gibi oluyor insan.

Scudo
Çok yorulunca yapıyorum onu. SPD pedal olmadan yokuş çıkınca üst baldırımın önü dehşet ağrıyor.

Bisiklet henüz 1000 kilometrede bile değil. Erdoğanlar Bisiklet'te kurulum yapıldı. Yağlamayı eksik yapmayacak kadar tecrübeliler diye düşünüyorum. 500-600 km'de yağ biter mi?

Aynı ses bisiklet yükte değilken, yani elimle pedal çevirirken çıkmıyor.

Aynakol göbeğine kaçan toz çamur vs. gibi şeyler bu sesin çıkmasına sebep olabilir. Eski bisikletimde de aynı sorun vardı normal bir şekilde çevirirken ses gelmiyor fakat biraz güçlü bastığımda gıcırdamaya benzeyen bir tıkırtı geliyordu. İnternet'te araştırmamın sonucunda aynakol göbeğini söküp temizleyip gres sürdüm. Rulmanların kapağını sökemediğimden aynı şekilde geri taktım. Hiçbir değişiklik olmadı ve bir gün arkadaşlarla gezerken birinin aynakoldan gelen sesten dolayı aynakol göbeğine su döktüğünü gördüm :eek: Denemedim ama bendeki ses birkaç yıkamadan sonra kendi kendine gitti o_O Sizinde sorununuz aynakol göbeğinden yada pedallardan dolayı olabilir pedalları değiştirip deneyin düzelmezse aynakol göbeğini söküp gresleyin (Bu işlem aslında oldukça basit ama hollowtech değilse çektirme ve göbek sökme aparatına ihtiyacınız var. Ayrıca göbek terse sökülüyor bunuda bilmeniz şart.) Hepsinin sonunda ses halen kesilmediyse aynakol göbeğini değiştirmeniz gerekebilir.

Bisikleti ayakta sürerken sağa sola yatırmanın pedala basmaktan ziyade çekerken daha yardımcı olduğunu düşünüyorum. Tabi bu SPD için geçerli bu konu.

• Beğen
Tepkiler: Turisti
Ayakta kullandığımda bisiklete daha hakim oluyorum. Hem çok yavas ilerlerken , hem çok yavas ve dar donus yaparken hem de yokuş aşağı yüksek hızlarda tercih ediyorum.

Ben takım taklavatı havalandırmak için 15-20 saniye ayakta sürüyorum :D

@Çağdaş78 Yokuş aşağı yüksek hızlarda ayakta sürmeyi tavsiye etmiyorum. Hem daha çok rüzgara maruz kalacağınız için sürtünme artacak ve yavaşlatacak, hemde ağırlık merkeziniz yukarıda kaldığı için daha dengesiz olacaktır.

@seydieser Evet; Tayt yerine şort giyildiği zaman ferahlatıcı bir etkisi olduğu kesin.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Mad Buddha tesekkurler . Muhakkak bir bildiğiniz var ki uyardınız. Ben soyle yaklaşıyorum. Yoldaki bozuk kısımlara on ve arka tekerin kendi tepkilerini rahatca verebilmesi için ağırlık ortada ve pedallar üzerinde olmasına çabalıyorum. Ayrıca kimi zaman dizler hafif kırık, kimi zaman sele bacaklarla sıkıştırılmış şekilde yapıyorum.
Sağlıcakla pedallayın.

@Çağdaş78 estağfurullah. Ben hobi bisikletçisiyim. Şimdi, ayakta bisiklete binmek ile popoyu seleden hafif kesmek arasında fark var. Ben sadece kendime göre doğru bulduğum fikri söyledim. Teknik ve fiziki kanunu baz alarak kütle merkez ağırlığı ne kadar aşağıda olursa o kadar dengeli olur. Ben kendi deneyimim ve fizik kanunundan yola çıktım sadece.

Geri