Scudo Sports

Ayakkabılar Hakkında

Mehmet Ergene

Forum Demirbaşı
Tepki
197
Bisiklet ayakkabılarının ne gibi bir avantajı var normal ayakkabılara göre?
ben şu an normal koşu ayakkabımla kullanıyorum. bunun bir dezavantajı olur mu bana? bisiklet ayakkabıları daha mı rahat? almak çok gerekli mi?

Scudo
spd ayrı bi olay zaten. benim sorum normal pedallara yönelik...

@Mehmet Ergene

Performans yönünden kilitli daha iyi,he ben sahilde bisikletimi sürüyorum mutluyum derseniz ayakkabı farketmez.. şahsen halısağ ayakkabıları ile bisiklet sürüyorum kilitli gibi oluyor :) Kısacası yarışa gircekseniz veya performans almak istiyorsanız kilitli pedal ve ayakkabı öneririm..

aklımda var zaten spd ama para lazım biraz. bu ay çok para harcadım bisiklete. :D

spd olup da konforlu ayakkabıya rastlamadım. almanıza gerek yok. sandaletle bile sürebilirsiniz. keyif sizin. amaç bisiklete binmekse, ayakkabı teferruattır.

Arkadaşlar ben de başlangıçta önemsemesem de sanırım gerekli.

Arkadaşlar spdye geçiş yaptım ama ailem arkadaşlarım bunun güvensiz olduğunu düşünüyorlar onları nasıl ikna edebilirim yardımcı olabilecek var mı ya?

• Beğen
Tepkiler: Hakan38
Asıl SPD olmadan daha tehlikeli, ayak sürekli kayıyor pedaldan.

SPD Bacağın ön ve arka kas gruplarını çalıştırması açısından sağlıklıdır. Daha uzun süre kullanım yapabilirsiniz. Tek kısıt ayakkabı ile yürümek istiyorsanız dağ, çok yürümeyecekseniz yol ayakkabısı almanız.

@ysnztr

Kaza anında veya çok ciddi bir güç uygulandığında pedal istenilen her yöne açılır. Yağmurlu havalarda ayakkabı pedalı tutmayabilir ama spd her zaman tutar. Normal pedalda tam ayağınızı ortalayamadığınızdan dolayı gücünüzü boşa harcar ve ayakkabınızın aynakola değerek kirlenmesine yol açabilirsiniz spd de bunların hiçbiri olmaz. Yolda herhangi bir çukurda bunyhop yaparak bisikletinize zarar gelmesinide engelleyebilirsiniz. Ayakkabının altının esnemez olup tüm gücünüzün pedala uygulanması bacak gelişimi ve performans artışı da avantajları arasında.

pedala çok kolay takılıp çıkıyor de. ben öyle ikna ettim.

Geri