Bisiklet ayakkabılarının ne gibi bir avantajı var normal ayakkabılara göre?
ben şu an normal koşu ayakkabımla kullanıyorum. bunun bir dezavantajı olur mu bana? bisiklet ayakkabıları daha mı rahat? almak çok gerekli mi?
Performans yönünden kilitli daha iyi,he ben sahilde bisikletimi sürüyorum mutluyum derseniz ayakkabı farketmez.. şahsen halısağ ayakkabıları ile bisiklet sürüyorum kilitli gibi oluyor Kısacası yarışa gircekseniz veya performans almak istiyorsanız kilitli pedal ve ayakkabı öneririm..
spd olup da konforlu ayakkabıya rastlamadım. almanıza gerek yok. sandaletle bile sürebilirsiniz. keyif sizin. amaç bisiklete binmekse, ayakkabı teferruattır.
SPD Bacağın ön ve arka kas gruplarını çalıştırması açısından sağlıklıdır. Daha uzun süre kullanım yapabilirsiniz. Tek kısıt ayakkabı ile yürümek istiyorsanız dağ, çok yürümeyecekseniz yol ayakkabısı almanız.
Kaza anında veya çok ciddi bir güç uygulandığında pedal istenilen her yöne açılır. Yağmurlu havalarda ayakkabı pedalı tutmayabilir ama spd her zaman tutar. Normal pedalda tam ayağınızı ortalayamadığınızdan dolayı gücünüzü boşa harcar ve ayakkabınızın aynakola değerek kirlenmesine yol açabilirsiniz spd de bunların hiçbiri olmaz. Yolda herhangi bir çukurda bunyhop yaparak bisikletinize zarar gelmesinide engelleyebilirsiniz. Ayakkabının altının esnemez olup tüm gücünüzün pedala uygulanması bacak gelişimi ve performans artışı da avantajları arasında.