Scudo Sports

Ayağımı kırdım tekrar bmx ne zaman kullanmaya başlarım?

CharmFoX

Üye
Tepki
0
İsim
Çağdaş
Bisiklet
Diğer
Arkadaşlar Ben 3,5 aydır bmx kullanıyorum daha önce Dirt jump kullanıyodum. bir çaycıya çarpmamak için düşmeyi göze aldım :( evet ama ayağımı kırmayı ummuyordum yani yaklaşık 7 hafta önce ayağımı kırdım. ön lob gibi bişiydi yani bileğe yakın yerdeki ince kemik ayrılmamış kırıktı. Şu anda yürüyebiliyorum fakat çok çok az aksıyorum 1 hafta sonra o da geçer büyük ihtimalle. Doktor 2 hafta önce 2 ay boyunca ayağına zarar verebilecek şekilde riske atma dedi yani bmx de geçerli tekrar kırılırsa büyük sıkıntı dedi. Ama Beden eğitimi dersime 6 ay muaf verdi. 2 Ay sonra yürüyebilecek miyim yoksa 6 ay falan beklemeli miyim? Tecrübeli arkadaşları konuya bekliyorum

Çok teşekkürler efsanesiniz <3

Scudo
Onu bunu bilmem de doktoru dinlemeli. 6 ay önce çok saçma bir şekilde sağ ayak bileğimi ciddi sakatlamıştım. Doktor 1 ay sonra yürü, 2 ay sonra spora başla demişti. Bense 1 ay 1 hafta sonra bisiklete başlamıştım. Ayağımın tam iyileşmediğini hissetmeme rağmen salak gibi devam ettim. Sonuç olarak 17 gün önce çok ufak bir kazada ters bir hareket yapmamış olmama rağmen tekrarladı. O yüzden zor olsa da sabırlı olmalı. Bu arada geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: K-Pax
senin yaşlarında ayağımı kırdım hatta aynı senaryo. ayak bileğimin hemen üstündeki kemik tamamen kırıldı (tibia ve fubua dedikleri) ve oynama olmadığı için direk alçıya alındı.

aksama çabuk geçmez. 1,5 ay boyunca alçıda kalan ayakta atrofi oluşur. yani kemik hasarının yanında ayağını kullanmadığın için kas ve kemik zayıflar. bu ayağın alçıdan çıktıktan sonra yürüdükçe yavaş yavaş yerine gelir.

ayak tamamen iyileştikten sonra ise aynı yerden kırılmaz. daha güçlü olur bunu doktora sorabilirsin. yaşın genç olduğu için alçıdan çıktıktan 2-3 ay içinde tamamen iyileşir ama doktorun dediği gibi iyileşme sürecinde tehlikeli bir hareket yapmaman gerek. 6 ay muaflığı neden yazdı bilmiyorum, o zamana kadar çoktan iyileşmiş olur.

@CharmFoX black friday de satılmayan tek şey sağlık ve vücud azaları ( organ mafyasından bahsetmiyorum tabiki :D) ama bisikletin en kralını , parçanın en afilisini nakit taksit farketmeksizin hemen alabilir ödemesini 3 5 aya yayabilirsin . Ama saglik baska bir sey . Bir sure dinlen iyi beslen. Biraz da sabir diyorum. Gecmis olsun.

Bekle acele etme ,

aceleye mahal yok kardeşim. sağlığın daha ehemmiyetli

@CharmFoX

O bölgeye akupunktur uygulanırsa iyileşmen çok hızlanır. Yaklaşık 8 seansda tamamen düzelirsin. Tecrübeyle sabit.

Merhaba arkadaşlar benim frenlerim formula rx hidrolık fren frenlerimin yağını değiştirdim sonra 1 saat kullanımdan sonra frenlerin yumuşağıdığını hiss etdim sonra frene baktım ve fren hortumunun fren koluna bağlandığı noktada yağ akması vardı sonra hortumu cıkardım yagı bowaltdım ve yenıden hortumu yerıne baglayıb iyice sıktım sonra yeniden frenlere yağ koydum yine kullanımdan sonra hortumdan akıntı geldi ve frenler boşaldı yardımcı olacak arkadaşlar varmı bu arada dot 4 hidrolik yag koydum ve balataları değiştirdim ancak formulabalata bulamadığımdan avid organikbalata koydum bu yüzden ola bilirmi ?

@clubber
Sekiz seans kaç güne tekabül ediyor ? Geçmiş olsun

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Bir süre girmedim o yüzden görmedim. 4-5 ay geçti aksamam yok hatta dün bisiklete bindim fakat hareket vs yapamıyorum. Hala ağrıma var küçük dokununca yada zorlayınca. Ama Doktorun dediğine göre yılbaşında sapasağlam olucam. :D

Bu soruyu doktora sor ve burada sağlık tavsiyesi (hele ki alternatif tıp) verenleri dinleme. Geçmiş olsun

Geri