Selam arkadaşlar. Öncelikle belirteyim komplo teorilerine bayılırım. Hatta böyle denmesinin bu meseleleri ciddiyetsizleştirmek için bir çaba olduğunu düşünüyorum çünkü bugün dünyada komplo teorisi denilen birçok şey bariz gerçek.
Lâkin Ay'a gitme meselesini oldukça fazla araştırdım birçok belgeselini izledim ve yolculuğu ayırıntılarına kadar öğrenmeye çalıştım. Neticede benim insanların Ay'a gittiğine dâir bir şüphem yok. Gerçekten büyük bir mesele değil arkadaşlar. Herşey matematik. Onu kullanan iyi beyinler oldukça aklımızın almadığı birçok şey başarılabilir.
Uzun mesajları pek fazla okuyan olmadığını düşünerek sadece en çok savunulan teorinin açıklamasını yapmak istiyorum;
Ay'da atmosfer ve hava olmamasına rağmen bayrak nasıl dalgalanıyor?
Öncelikle, o bayrak dalgalanmıyor. Ay'a giden uzay araçlarında asgari ağırlık ve hacim gereklilinden dolayı bulundurulan eşyalar en küçük formda ve en hafif malzemelerden olmak durumunda. O bayrak elbette kumaş değil. Naylon, plastik benzeri incecik bir madde ve oraya bir kredi kartı büyüklüğünde katlanarak getirildiğini hayal edin. Bayrak dikileceği zaman bu malzeme açılıyor ve direğe takılıyor. Bayrağı açık tutan şey bayrak direğine dik uzanan, üstte göreceğiniz kiriş. Üzerindeki kırışıklıkların sebebi daha önce katlanmış olması. Dikilirken dalgalanıyor gibi görünmesinin sebebi de hava akımı olmaması. Astronotlar direği dikerken sallıyor, bayrak hava akımı olmadığından o hafif malzemeyle bile serbestçe ileri geri hareket ediyor ve hava direnci de olmadığından bu hareketin sonlanması dünyada olduğundan uzun sürüyor. Zaten çeşitli videoları izlerseniz bayrağın dikildikten sonra kesinlikle sallanmadığını görebilirsiniz.
Son olarak müthiş bir belgesel / film olan "In the shadow of the moon" izlemenizi kesinlikle öneririm. Ay'ı oraya giden insanlardan dinlemek etkileyici oluyor.
Ayrıca ben böyle bir yalan uyduracak olsam herhalde 5 kere gitmezdim (başarısız olanlarla ve inilmeyenlerle beraber 9 olması gerek.) ve bu seferlerin yalnızca Rusya ile yapılan üstünlük savaşı için olduğuna katılıyorum.