Avuç içine aşırı baskı, acı ve el uyuşması

Scudo

Bisiklet sever 93

Pejocu genç :-)
Kayıt
28 Temmuz 2017
Mesaj
700
Tepki
513
Şehir
Antalya
İsim
Mert
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@ceyhun demirel

İnternette yaptığım araştırmaya göre sizin dediğiniz gibi nöroloji ye gidip bir baktırın birde başka bir sorum olacak acaba şeker hastalığı yada daha önce ameliyat geçirdiğiniz bir hastalığınız varmı
 

MuratHan

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Temmuz 2008
Mesaj
1.687
Tepki
2.287
Şehir
Alanya
Bisiklet
Scott
@ceyhun demirel

Şikayetleriniz daha çok hamlık ve bisiklet üzerinde ki ayarların eksikliğinin bir sonucu gibi. Dirsek de ki ağrı kireçlenme kaynaklı, avuç için de ki uyuşma boyun da ki bir sorun ile alakalı olabilir. Aklınız da soru işareti kalmaması için doktora görünmekte fayda var. Beyin ve sinir cerrahisi uygun olanı sanırım.
 

Bisiklet sever 93

Pejocu genç :-)
Kayıt
28 Temmuz 2017
Mesaj
700
Tepki
513
Şehir
Antalya
İsim
Mert
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@ceyhun demirel şimdi pek bir yorum yapamıyacam ama siz en iyi bir doktora gidip orada size baksınlar sonra test sonuçlarında aklınıza takılan bir şey varsa burada yazarsınız yani hamlıkta olabilir ama ciddi bir sorunda olabilir :)
 

Pabioo

Üye
Kayıt
9 Mart 2017
Mesaj
89
Tepki
170
Yaş
27
Şehir
Çanakkale
Bisiklet
Carraro
Her turda gidon boynu kısa kaldığı için yaşanan klasik sorun aslında. Vücut ağırlığı gidon boynu kısa kaldığı için tamamen avuçlara yükleniyor ve bilekte bulunan sinirlerin geçtiği tüneli baskılıyor. Geçen yaz bu sorunu yaşadım. Buz ile masaj yaptım ve kas gevşetici jel kullandım. Uyuşma özellikle parmak uçlarıma varıyordu. Benim sorunum geçti fakat size önerim uzmana başvurmanız. Bazı durumlar ameliyatlık olabiliyor. Carpal Tunel sendromu da deniyor bildiğim kadarıyla. Bilekten geçen sinirlerin sıkışması sonucu oluşuyor.
 

Road_Runner

Road Runner
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
5.999
Tepki
25.895
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cervélo
Dirsekteki uyuşma veya ağrı, dirseğin çok ciddi basınca maruz kalması demek. Bu da kolunuzun tıpkı bu görseldeki gibi dümdüz durması sebebiyle oluşuyor
qweqweasd.png


Dirsekler hafif bükülmüş olmalı. Bu açının tam değerini vermeme gerek yok çünkü bu biraz da ne kadar eğildiğinizle alakalı olarak değişebilen bir açı:
01-768x624.jpg


Dirseklerimizi büktüğümüzde ise otomatikman sırtımız da bükülüyor, iki bisikletçiyi karşılaştırın. İlk bisikletçinin sırtı da dimdik. Bu hem sırtı dik tutmaya yarayan kasların sürekli kasıldığı ve fazladan, gereksiz enerji harcamamız anlamına geliyor, hem de bu kasların çok uzun süre kasılı kalması sebebiyle ciddi anlamda sırt ağrısı çekeceğimiz anlamına geliyor. Sırt dümdüz olmamalı, serbest olmalı. Eğer siz kendinizi serbest bırakmanıza rağmen sırtınız dümdüzse ve kaslarınızı kasmadığınıza eminseniz de bu doğru yaptığınız anlamına geliyor, demek ki sizin postürünüz bu, sırtınız genetik olarak düz :harika: Hepimizin esneklik katsayısı farklı.

Triseps kasındaki ağrı ise tamamen normal. Bisiklet üzerindeki duruşumuzda bu kası da kullanıyoruz, ve bu kas güçleninceye kadar ağrıyacak :harika:

Bileklerdeki ağrıyı tetikleyen birkaç sebep var. Eldiven veya gidon bandının yetersiz gelmesinden tutun da, gidonun çok aşağıda oluşu veya selenin çok yukarıda oluşu sebebiyle gidona olması gerekenden çok daha fazla yük binmesi, veya yanlış açılı gidon montajı, yanlış açılı STI kol montajı, ve aklıma gelmeyen daha bir çok sebep. Gerçekten bakılması, kontrol edilmesi gereken çok şey var.

Sürüş sırasında hepimiz ağrı yaşıyoruz, sürekli aynı pozisyonda gitmek gerçekten yorucu. Fakat belirli bir tecrübeye eriştikten sonra insan kendinin doktoru oluyor, ve ağrı yaşaması muhtemel bölgelerini belli aralıklarla hareket ettirip, rahatlatıyor. Bu sele olur, bacak olur, sırt olur, boyun olur veya kol-bilek olur. Bunlar da önemli. Kaskatı kesilmiş bir şekilde 15 dakika pedal çevirmek bile ağrıya sebep olabiliyor. Bu tip hareketli eklemleri oynatmak, pozisyon değiştirmek bu yüzden önemli.

Yukarıda saydığım pek çok sebebin biri veya birkaçı yüzünden bileklerinize olması gerekenden fazla yük biniyor ve bu ağrıya sebep oluyor :(

road-bike-hoods-position.png


Gidon montajı bu konuda çok çok önemli. İlk görselde gidon aşağı bakıyor ve bilek aşırı derecede rahatsız bir pozisyonda. Bunun tam tersi durumda, gidonun olması gerekenden daha fazla yukarı baktığı durumda da bilekler bu kez yukarı doğru aşırı bükülecek ve yine aynı ağrıyı yaşayacağız. Bilekler ikinci görseldeki gibi düz veya düze yakın olmalı :harika:

Ağrılarınız ve uyuşmalarınız tamamen geçmeden bisiklete binmeyin, çok uzun süren ağrı ve uyuşmalarda mutlaka doktoru görün.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@ceyhun demirel
Sorununuzu anlatırken yeterince detay vermediğinizi düşünüyorum. Örneğin benim kullandığım eldivenler dahi parmak uyuşmasına sebebiyet verebiliyor.
Ancak hiçbir zaman ilk turumdaki -15 gün sürmüştü- sol el ve parmak uyuşmasını birdaha yaşamadım. Sorunum bir ay boyunca devam etti ve sonra kendiliğinden geçti. Ya da bana öyle geldi. Bunun altında yatan nedenler de genelde yukarıda arkadaşların açıklamaya çalıştığı nedenlerden ötürüydü. Pozisyon değişikliğini ihmal etmek, bilek ve parmaklara fazla baskı vs.
Geçmiş olsun.
 

Mustafa Zeybek

Bike destroyer
Kayıt
10 Aralık 2016
Mesaj
2.861
Tepki
5.986
Şehir
Denizli
İsim
Mustafa
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Bende de sağ elimde arada uyuşukluk olup birkaç saate geçiyordu. Bir defasında yüzük ve serçe parmağımda 4 gün geçmeyen uyuşukluk olunca forumdan yardım alarak gidonumu 68' den 78' e çektim. O zamandan beridir hiç sıkıntı yaşamadım. (link)

Not: o korkunç sele açısını da düzledim :eek:ops:
 
  • Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
Kayıt
3 Mayıs 2016
Mesaj
374
Tepki
232
Şehir
izmir
Bisiklet
Salcano
bende de agri mevcut ne yaptiysam drop bari tutarken kol agrisini yasayamama sorununu bir turlu cozemedim drop bari iki uc dk en fazla tutabiliyorum genelde kollardan tutuyorum benim icin maleseflik bir durum her zaman drop bari kullanma umidiyle yaris bisikletine gecmistim hicte oyle olmadi malesef omuzlar kollar agriyor belki de kadro uygun degildir cahillik ne kotu bisey hicbisey bilmeden para verip bisiklet aliyoruz sonra da bu iskenceye donusuyor insallah sorunsuz rahat bir kullanacagin birgun beni de bekler
 

trainspotting35

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ağustos 2015
Mesaj
8.138
Tepki
23.371
Yaş
43
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Fatih Yasin Söndüren Gidon genişliğini değiştirdiniz mi ? Ya da ölçtünüz mü? Gereksiz yere iki tarafa açılan kollarda aynı ağrıyı yapabilir.

Bisikletiniz resimdeki bisikletse Salcano Allah ne verdiyse takıyor bisikletinize. Benim bundan önceki bisikletim Fuji tam olarak bu konuda uzmandı. Bisiklet 52 kadro 400 mm gidon ve 80 mm gidon boğazı kullanmışlar. Krank uzunluğu 170 mm di. 52 kadro kullanacak bir adamın ölçülerine yakın ne varsa takmışlardı bisiklete. Salcano da durum pek öyle değil. 52 kadro bisiklete ellerine ne geçerse takıyorlar.
 

Brio

Üye
Kayıt
8 Eylül 2018
Mesaj
1
Tepki
0
Yaş
42
Şehir
Sakarya
İsim
Fatih
Bisiklet
Kron
Selamlar
Kron xc150 sahibiyim . Gidondaki tutacak yerler plastik ve erimiş gibi elime bulaşıyor yapış yapış oluyor elim, çözümü varmıdır?
 
Kayıt
4 Haziran 2014
Mesaj
60
Tepki
88
Şehir
karabük
Bisiklet
Salcano
Ben dediğim gibi ertesi gün randevu alma sisteminden randevu almaya çalıştım fakat 11'ine randevu verdiği için hiç girmedim o işlere.
Şuan kolumda hiçbir ağrı yok, el ayamda ağrı yok çok az bir hassasiyet var. parmaklarımı avuç içime sürtünce küçük bir deformasyon hissediyorum.
Şimdi sele ayarımın, gidon ayarımın yanlış olduğunu düşünüyorum. Problem bunlardan kaynaklanmış olabilir. Ayrıca jel dolgulu bir eldivenim yoktu öyle bir şey edinmeliyim. Bir de sanırım gidon boğazının yükseltilip kelebek gidon tercih etmeliyim.
 

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
5.665
Tepki
13.462
Şehir
kayseri
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
(link)

dikkat edin.
 

sabit

Üye
Kayıt
4 Mart 2016
Mesaj
75
Tepki
62
Yaş
48
Şehir
istanbul
İsim
numan
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Kron
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@ceyhun demirel bence spor hekimliğinden randevu al detaylı bir şekilde durumu anlat spor hekimi seni yönlendirir geçmiş olsun
 
Kayıt
4 Haziran 2014
Mesaj
60
Tepki
88
Şehir
karabük
Bisiklet
Salcano
@sabit
Hocam iyi diyorsun güzel diyorsun da ben Nörolog için randevuyu 15 güne zor buldum, spor hekimini buralarda bulacağımı hiç sanmıyorum

@trainspotting35 aynen o gezi resimdeki bisikletle yapıldı. Üstelik ben tuttum daha uzun bir gidon taktım bisiklete. Turdayken eldivenim kayboldu, o nedenle çıplak elle devam ettim tura. Öncesi bayram tatili olduğu için idmansızlık da vardı. Yukarıda da dediğim gibi sele ayarı yanlış, gidon boğazı olması gerekenden daha uzun, gidon boyu kısa ...vs olmuş olabilir. Cehaletle beraber ham olma durumundan kaynaklandı problem. Şimdi geriye dönerek her şeyi "check" ederek yeniden ayar yapıcam.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
sleyi 0.5-2 derece arası yukarı kaldırıp, seleyi geri çekerek bu sorunu çözmüştüm. yalnız unutmamak gerekir bolca deneme şart :)
 
Kayıt
10 Ekim 2018
Mesaj
9
Tepki
2
Yaş
53
Şehir
İstanbul
MTB kullanıyorum. 1-2 saatten sonra iki elimin de serçe ve yüzük parmakları uyuşuyor. Öyle ki sanki parmak değil odun parçası gibi hiç bir şey hissetmiyor. Özelliği olmayan bir eldivenle kullanıyorum. MTB ye uygun barend ve jelli eldiven tavsiyeniz olurmu acaba?
 

Batuhan B.

Aktif Üye
Kayıt
30 Nisan 2023
Mesaj
108
Tepki
123
Yaş
23
Şehir
Izmir
İsim
Batuhan Bora
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Lapierre
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Selamlar herkese dağdan iniş yaparken
Gidonu tutuğum parmaklar yani serçe ve yüsük parmğimda uyuşma ve kasılma oluyo
Hiç hareket etiremiyorum frene bile basamıyorum frenler mt 200 çift parmak fren kolu var bu dediğim olay ilk yaşandiğinda cok panik olmuştum. Peki ben tek parmak kullansam problem olurmu ve başina gelen varsa çözümü nasıl buldunuz
 
  • Beğen
Tepkiler: Road_Runner