Scudo Sports

Avuç içine aşırı baskı, acı ve el uyuşması

Selamlar arkadaşlar, 2 gün önce mosso 730 tca bisiklet satın aldım. İlk yol bisikletim. Çok memnunum herşey cok güzel fakat ellerim acıyor yahu. Bu neden olur acaba? Eldivende takıyorum ama anlamadım. 53 kadro 175 boyum var. Çözüm önerirseniz sevinirim rahatsız edici bir durum. Teşekkürler

Scudo
@MehmetÇ Daha önce bu tür bisiklet kullanıyor muydunuz ? Çünki öne ağırlık veren alçak gidon bir yapısı var. Eğer ilk defa bu tür bir kullanım varsa zamanla alışabilirsiniz.
Ama daha önce de böyle eğilerek sürüş yapıyorduysanız sele ve/veya gidon ayarı ile elcik/eldiven faktörleri etkili olabilir. Tabii ne kadar sürüşten sonra olduğunu yazmamışsınız, mesela 2-3 saat aralıksız sürüşten sonra ise durum başka, 45 dk 1 saat içinde yada daha erken acımaya başlıyorsa durum başka. Bu ayrıntıları yazarsanız, bu tür bisiklet konusunda tecrübeli arkadaşlar daha yapıcı yorumlarda bulunabilirler.

• Beğen
Tepkiler: MehmetÇ
@Çetin ŞAHİNÖZ hocam mtb sürdüm daha önceleri. bu 2. yol bisikleti sürüşüm işte nasıl desem bi saat veya bi saatten biraz daha uzun bi süre sonra inceden bi ağrı vermeye baslıyor

@MehmetÇ bisikletin boyunuza uygun olduğunu varsayarak yazıyorum. öncelikle dirsekleri hafif kırık tutun. yani ağırlık bileklere binmesin. ikincisi de gidonu farkında olmadan çok sıkı tutuyor olabilirsiniz. ilk birkaç gün yol bisikletine hakimiyette ben de çok acemilik çekmiştim. eğer sık sık fren veya manevra yapmayı gerektirecek bir yolda değilsek gidonu yön vermeye yetecek kadar sertlikte tutmak yeterli. bir nevi elleri bırakarak gitmenin bir tık güvenli versiyonu.

Jelli eldiven kullandığım zamanlar da olmuştu. Elimde askı bile tutamıyordum hissizlikten. Ama sorun eldiven değil şuan kullandığım eldiven jelsiz düz bir eldiven tamamen tutuş biçimiyle alakalı. Aşırı hız ve sprint dışında üst gidondan gevşek bir şekilde tutun. Ellerinizi ne kadar sıkarsanız o kadar uyuşuyor.

• Beğen
@Ahmet Ayaz @EnesKlf07 Bende öyle uyusma vs gibi durumlar yok. Sadece ağırlığım öne düşüyor bileğime baskı oluyor diyebiliriz. Belki de farkında olmadan gidonu da cok sıkıyor olabilirim cunku biraz tırsıyorum düşücem diye :D tavsiyelerinizi deneyeceğim

@MehmetÇ selenin ucu çok aşağı durumdadır veya çok geride...

• Beğen
@Adrenalin26 ilk sürüşümde sele asagıya dogruydu elimi cok ağrıttı ikinci sürüşümde bunu fark edip düzelttim seleyi de ileri ittim. 2.sürüşte cidden büyük fark oldu. ama yinede acıdı

@MehmetÇ Seleniz olması gerekenden yüksek de olabilir bu durumda ise ne yaparsanız yapın ağırlık kol ve ellere fazla biner.

• Beğen
@Çetin ŞAHİNÖZ Bunu da ilk sürüşten sonra düzelttim. 2.sürüşte ilk sürüşe nazaran gerçekten fark edilir bi azalma oldu ağrıda. ama yinede ağrıdı. acaba diyorum alısık olmadıgımdan mıdır

Alışık olmadığınadır ve sürekli aynı pozisyonda sürme, tutuş şeklini sürekli değiştir.

• Beğen
Ellerde uyuşma veya karıncalanma oluyorsa ve bisikletin üzerinde anormal bir sürüş sergilemiyorsanız boynunuz da fıtık olabilir. Günlük hayatta da benzer şikayetleriniz varsa. Ortopedi bölümüne randrvu alıp muane olmanızı tavsiye ederim.

@Adrenalin26 genelde gidonun yukarısından frene yakın olan yerden tutuyorum

@Pamuk uyusma karıncalasma yok dediğim gibi canımı acıtıyor ve agrıyor. fakat fıtık demekte bilemedim şimdiye kadar boynum bile tutulmadı desem yeridir yani

Mtb kullanırken ellerim ve ayak parmaklarım uyuşurdu yola geçince sanırım parmak uyuşması geçti uyuştuğunu hatırlamıyorum spd pedal da ayak uyuşması hâlâ var sanırım kan dolaşımını engelliyor pedallar kilo da var neyse ne fazla kullanmıyorum zaten 4 sene de 6.000km olmadı daha

Bana yol bisikletinin tutuş pozisyonu sanki ergonomik değil gibi geliyor,nedir öğle az rüzgar yiyeceğim diye iki büklüm gitmek. :D Şahsen yol bisikletine geçersem,gene düz gidonlulardan alırım gibi.Özelikle fren sıkmada avuçların yana doğru açılması bana tuhaf geliyor,sanki frene yeterince sıkamayacağım gibi. :) Belkide alışma meselesi ama şuanki fikrim kolay kolay değilmez gibi.
Avuçtaki acıma olayıda ya alışamamadan,ya da gereksiz yere fazla gerilmekten ya da gerekli ergonomi ayarlarının doğru yapılmamış olmasından olabilir.Bu maddeleri irdelemek lazım.

bende de jelli eldiveni takınca iki saatten uzun sürüşlerde elde ve avuç içinde uyuşma oluyor. eldivensiz kullanınca düzeliyor.

@bianchi10
Bende jelli eldiven var, yine ergonomik elcik var. Aşağı yukarı bende benzer reaksiyonlar oluyor. Bence belli aralıklarda durup, biraz dinlenip, gerilme hareketleri yapmadığımızdan kaynaklanıyor.Sonuçta eller belli açıyla sürekli kalıyor,az çok bir baskı söz konusu.

Benim bir sorunum var, geçen hafta 5 gün süren bir tur yaptim, iki gündür sol avuç içinde uyuşma ve sol kolumda dirsekten kol arkasına dogru, triceps deniyor herhalde, bir ağrı var rahatsız edici. Böyle bir durum yaşayan var mi? Neyi yanlış yaptım, doktora gitmedim henüz, cumaya kadar bir düzelme olmazsa gideceğim.Normal mı sizce bu ağrı?

Merhaba bence cuma gününü bekleme ciddi bir sorun olabilir bir an önce bir doktora gözük

@ceyhun demirel bende tur sırasında avuç içinde uyuşma bağzen oluyor ama hiç sizin yaşadığınız gibi bir durumla karşılaşmadım bence siz bir doktora hiç beklemeden gidin çünkü önemi bir şey varsa geçti diye gitmezseniz ilerde daha büyük bir sorunla karşılaşabilirsiniz

Geri