Scudo Sports

Avrupa yakasındaki bisikletçiler

@hasan akca

Hayırlı, uğurlu olsun genç kardeşim.. Allah kaza bela vermesin.. Ama sen yine de tedbirini elden bırakma ;)

Scudo
@hasan akca

uğraşmak zorunda kalmayız inşallah diye bir durum bence söz konusu değil :) mekanik bir aracın üzerinde olduğumuz için illaki başımıza aksaklıklar geliyor. bisikletin çalışma mekanizması çok kompleks değil. bu mekanizmayı yakından inceleyerek aşina olmak gerekiyor. tamir vb konular ile ilgili videolar falan izlenerek ön bilgiyi almalıyız.

sırt çantası konusunda arkadaşa katılıyorum performansı çok düşürdüğü denge konusunda negatif bir katkısının olduğu sürüş sırasında özgürlüğü kısıtladığı (ayağa kalkma veya oturma vb.) doğru. dur kalk sırasında eşyalarınızın sırtınızda kalması pratiklik olarak gözükse de bu durumu ben bel çantasıyla çözüyorum.

(link)

bu çantadan aldım kendime... şahsi eşyalarımın yanında bisiklet aydınlatmaları, km saat, eldivenler, gözlük, cüzdan, fotoğraf makinesi.. vs. birçok eşyamı içerisine koyabiliyorum bisikletten indiğimde. sürüş sırasında da çevirip arkama doğru alıyorum çantayı o kadar konforlu oluyor ki varlığını ağırlığını hissetmiyorsunuz bile. hatta yer yer düştü mü acaba diye kontrol ettiğim bile oluyor :) tavsiye ederim.

Arkadaslasim hayirli olsun benim kazandigim bir tecrube var kesinlikle kask aynasi gibi bir urun kullan ve elini kolunu kullanmaktan kesinlikle kacinma...sola saga donuslerde kollarini kullan kavsaklarda saga donecek arkandaki aravalari yavaslatmak icin kolunu uzunca acarak yavaslamalari icin elinle isaret yap...allaha cok sukur 3 yildir aktif olarak biaiklet kullaniyorum bu sekilde bayagi temkinli kullaniyorum...

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@hasan akca

hoşgeldiniz ben de sizin gibi yeniyim yaza 1 seneyi dolduracam kısmetse...ben de avcılar parsellerdeyim.şimdilik avcılar eminönü arası gidip geliyorum.geçen sene şarköy'e kadar bi deneme yaptım.sizin gibi amatörüm yani.malzeme temini için mahalle arası bisikletçilerini tavsiye ederim.bizim orada bi bisikletçiden 80 liralık kaskı 30 liraya almıştım.
son olarak avcılar'da salı akşamı turlar yapan bi grup var.onlara takılabilirsiniz.vaktimiz denk düşerse haftasonları ufak ufak tur atabiliriz.
kazasız sürüşler...

• Beğen
Tepkiler: Turker.E
Merhaba,

Foruma dün üye oldum.Ancak keşke daha önceden üye olasydım dedim bu başlığı ve yazılanları görünce.Yeni üye 'Ben üye oldum acemiyim ' diyor,oradan herkes elinden geldiğince yardımcı olamaya çalışıyor.Vallahi hayran kaldım.Emeklerinize sağlık.

Tespitin doğru:in:

Açtığımız konulara muhakkak yazacak iki satırı olan arkadaşlar vardır hep , herkes bilgi ve tecrübesini sıcak kanlılıkla paylaşıyor bu sitede, bende yeni üye olduğumda aynı şeyleri hissetmiştim. Bu forum donanımhaberden daha sıcak ve samimi gelmişti bana

• Beğen
Tepkiler: Engin Kalkan
oooo siz iyisiniz valla, Eminönü,Şarköy falan ben gidemem kestiremiyorum gözüme, ama ilerleyen zamanlarda yapabileceğimden eminim. Avcılar salı tur grubunu duydum, tanışmak ve katılmak isterim tabiki gruplarına. Hafta sonları genelde boş oluyorum sizinlede tanışıp turlayabiliriz memnuniyetle, malzeme tavsiyeleriniz içinde teşekkürederim bu haftadan itibaren yavaş yavaş almaya çalışacağım, sizede kazasız sürüşler...

Hoşgeldiniz Hasan bey bende sizin gibi yeni üyeyim ama üye olmadanda takip ettiğim bi yerdi ve bisiklet almamda çok yardımcı oldu ve bi çok şey hakkında bilgi edindim bu site sayesinde sizede çok yararlı olacaktır emin ol iyi günler :)

Arkadaşlar selamlar, bende aranıza yeni katıldım,çok uzun zamandır almak istediğim Whistle Miwok 1164d bisikletimi bugun itibari ile satın almış bulunmaktayım:) eksik olan ekipmanlarımı tamamlayıp sizler ile birlikte pedallamak istiyorum.

Herkese kazasız belasız günler dilerim.

Tolga E

Foruma hoşgeldiniz Tolga Bey. Umarım gönlünüzce vakit geçirirsiniz. Bisikletiniz hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız kullanmak nasip olur inşallah.

Tüm bisiklet severleri selamlıyorum. Adım Volkan. Yaşım 37. İstanbul Bahçeşehirde ikamet ediyorum. Gençliğim spor ve tekerlekli araçlarla geçti. Bisiklet çok büyük tutkumdu. Bmx ve dağ blsikletleri kullanmıştım. Yaş büyüdükçe aslında ne çok şey kaybetmişim. Şimdi bu hobiye seneler sonra amatörce geri döneceğim. Dizimdeki sakatlık 2 senedir izin vermese de bu sene doktorumdan izin koparacağıma inanıyorum. Bisiklet seçimi köşesine yazarak tavsiyelerinizi alacağım. Herkese sağlıklı kazasız günler.

Foruma hoş geldiniz Volkan Bey. Keyifli vakit geçirmenizi dilerim.

Sevgili @Hasan KRN ve @MEHMETALİ
yardımlarınız için teşekkürler.
Dün itibariyle Kron XC 500 sahibi oldum, limitlerimi biraz daha yukarı çıkartarak.
Çok fazla deneme imkanım olmadı (Yaklaşık 10 km yol yapabildim.)

http://www.bisikletcim.com/ProductImages/30426/original/kronxc500v26jantbisiklet.jpg

Ayak bileğimde özellikle epey ağrı hissettim. Artık hamlıktan mı, pedaldan mı bilemedim.
ve Koltuk pek rahat gelmedi bana (ya da istediğim rahatlığı vermedi)
Kendimce bi liste hazırladım. Pazar günü tedarik etmeye çalışacağım. Umarım uygun fiyata, iyi kalitede bişeyler temin edebilirim

Hazırladığım öncelikli liste

- Koltuk
- Pedal
- KM & Hız Ölçer
- Sinyalizasyon ve aydınlatma lambaları

Hafta sonu Decathlon Bakırköy'e geçmeyi düşünüyorum. Ürün ve fiyatlara bakınmak için. Bir de Eminönü'nde bakınıp son kararı verip alırım sanırım.
Sizlerin tavsiye edebileceğiniz bir yer veya ürün markası var mı rica etsem.
Şu marka koltuk, şu pedal ... iyidir tavsiye ederim kullandım gibi gibi

Tekrar teşekkürler

Sirkeci'den istediğim malzemeleri aldım bugün. 250 lira gibi rakam tuttu. Fiyatları gayet uygundu (Bazı ürünler ise piyasadan oldukça pahalı olabiliyor. N alacağınızı ve hangi ürünü alacağınızı bilerek gitmek oldukça yararlı. Aksi takdirde Ali Cengiz kaçınılmaz ..

Pedal
Slikonlu Koltuk (Genişçe bişey. Tepeleme duruyor epeyce. Akşam olduğundan daha fazla uğraşamadım. Sabah gözüyle yeniden bakınırım artık.)
Kilometre Sayacı - Cat eye velo 9 (Kurulumu için biraz araştırma yapmam gerekti. Ziraa kullanım klavuzu caponca çan çin çon türündeydi. Onun da üstesinden geldim)
Ön Aydınlatma ve Arka Far (Ön Aydınlatma uyduruk durdu. Yeni bişey bakmam lazım)
Pompa

Bir de gözlük aldım. Hem bisiklette hem de günlük olarak kullanılabilecek türde bi gözlük yapmış Shimano. Tavsiye ederim

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/1510565_10152346955399548_1577303029_n.jpg

https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1.0-9/1979602_10152346954949548_1815796548_n.jpg

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1.0-9/1964821_10152346955594548_9758584_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/10006913_10152346955909548_1013438868_n.jpg

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
güle güle kullanın. güzel bisiklet
Kron marka olarak fiyat/fayda oranı yüksek bisikletler yapıyor.
yalnız sele almakta acele etmişsiniz. çünkü poponun bir alışma süresi var. bu durumda ilk zamanlar acıtıcı sürüşler kaçınılmaz tabi:)
motosikletten bisiklete geçince koltuk yumuşaklığını arıyor insan.
sele ayarınızda hata var. öncelikle selenin önü yukarı bakıyor, bu hatalı.
sele yere paralel bir şekilde durursa daha faydalı olur.
2. olarak sele boyunu vücuda göre ayarlamayı forumda arama yapın ve seleyi doğru yüksekliğe getirin.
sele yüksekliği şu an düşük görünüyor.
biz motosiklet kullanıcıları illa bir ayağımızı parmak ucuyla dahi olsa yere deymesini isteriz, bunu anlayabiliyorum. yalnız bu kadar da değil:in:
son olarak sakın pedallarınız değiştirmeyin. bilek ağrınızın sebebi pedallar değil. zamanla sürüş performansınız artacak ve mesafeler çerez gelmeye başlayacak. e tabi ağrılarda azalarak yok olacak
tekrar hayırlı olsun
not: birine yukardaki gibi yazı yazdığınızda alıntı yapın ki haberi olsun. cevapla tuşu da bu işe yarıyor mu bilmiyorum...

• Beğen
Tepkiler: DevriM Cemil
Geri