Scudo Sports

Avrupa yakasındaki bisikletçiler

Arkadaşlar...22 Eylül Pazar günü Harbiye'deki Sergi Sarayında 9.30'da binlerce bisikletli olarak buluşuyoruz...Saat 10.30'da hareket ediyoruz. Oradan Mecidiyeköy yoluyla Boğaziçi köprüsünden geçip, Harem' de gezimizi sonlandırıyoruz. İsteyen Caddebostan sahilinde de gezisini sürdürebilir. O gün "dünya Arabasız Günü" kutlaması var. Amacımız, araba kullanımını azaltıp, temiz bir şehirde bisikletli ulaşımı sağlamak...Mutlaka katılıma iştirak edeceğinizi umuyorum. Düşünsenize bir kere 4000 bisikletlinin ne kadar dikkat çekeceğine...
Hatırlıyor musunuz? Beş sene önce de Belgrad Ormanındaki pikniğe giderken 100 bisikletliydik ve nasıl sükse yapmıştık...Bu sefer tam 4000 bisikletli inanılır gibi değil...Bizi gören İstanbul'luların yarısı bisiklete başlayacaktır. Artık her yola bisiklet yolları yapmaya mecbur kalacaklardır
22 Eylül 2013 sabahı 9.30'da Harbiye Sergi Sarayı Meydanı'nda buluşmak üzere hoşçakalın. :)

Scudo
bende yıllardır istanbulda oturuyorum ilk defa köprüyü bisikletle geçeceğim o günü iple çekiyorum. çok güzel bir etkinlik helede istanbul trafiğinde bisikletlilerinde hakkının olduğunu sayımızın öyle küçümsenmeyecek kadar fazla oldugunun farkedilmesi için tek kelime ile müthiş bir etkinlik.

• Beğen
Tepkiler: ahmetkomurcuoglu
Bu etkinlik harika olacak, benim için de ilk uzun yol tecrübesi gibi olacak lakin sabah 05:30 sularında Gebze'den hareket edip gidiş-dönüş yaklaşık 130 km pedallayacağız. Facebook Gebze Pedal Gurubu olarak bizde yoğun katılım planlıyoruz. Günlerdir kondisyon tutmak için antrenmanlar yapıyorum. Fotoğraf makinelerimizi de alıp boğazdan geçen o rüya kalabalığı da fotoğraflamak için sabırsızlanıyorum. Bence müsait olan her forumdaşın ne yapıp ne edip o gün orada olması gerek :D

• Beğen
Tepkiler: ahmetkomurcuoglu
İstanbul avcilardan adem can ben,
31 yaŞindayim, Şuanlik trek 4300 sahİbİyİm, avcilar sahİlde gÖren olursa Çevİrebİlİr :)

ben zeytinburnundan murat forumu uzun zamandir takip ediyorum bisikleti yeni aldim persembe ve cuma sabah erken saatlerde sahilden bebek veya avcilar turluyorum daha yeni basladim firsat buldukca turlara katilmak isterim

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
aleykümselam öncelikle hoşgeldiniz,

Bisikletiniz hayırlı olsun kazasız belasız..

Selamlar bisiklet severler,

Küçüklüğü saymazsak,4 aydan beri bisiklet sürüyorum .spor yapmak,stresi atmak, gezmek görmek...

Bendeniz kendine müslüman, yeraltında oksijensiz olarak Kendi Başına yaşayan bir canlıyım,başka bi tabirle yaşayan ölü zombide denebilir :D
Bisiklet forumuda 4 ay sonra düşünebildim.Hesabı siz yapın,
Ben yeşilköyden sahilboyu başlarım, havanın kararma durumuna göre eminönü ortaköye kadar, antika toplama bisikletimle tıntın gezer biyandanda balığıma bakarım ;)

Etkinlikler olursa katılmak isterim insan içine çıkalım birazda, yanlız benim bisikletim resimlerde gördüklerim kadar hızlı değil fazla basamam (=

Merak etmeyin düzenli pedallayıp mesafeyi ve performansı artırırsanız pedallayamam dediğinizi başarırsınız. ^^

Bisiklet ve denge aşıklarına selamlar
İlkokul dönemi itibariyle bisiklet sürmeye başladım.
Ortaokul zamanlarına geldiğimde, o zamanki mobilet (Yarı motor, yarı bisiklet) ile paket servisi götürme vesilesiyle kullanmaya başladım.
Liseden sonra ise scooter kullanma fırsatım oldu, tanıdıklarım ve iş vesilesiyle.
Yıllar sonra 2009 da A2 ehliyetimi de alarak Honda Spacy 110 cc scooter ile yeni bi başlangıç yaptım.
Bir buçuk senelik ve 17 bin km lik birlikteliğimden sonra Spacy'den ayrılıp, abiler ligine, CBR 250 'ye geçiş yaptım ve 20 bin km kadardır kullanıyorum.
Ek olarak; 2010 yılından bu yana (kesintisiz şekilde olan tarih), motorlu kurye olarak çalışıyorum.
Tahmini olarak 80 bin km kadar motosiklet deneyimim var.

Şimdi gelelim neden bu siteyi arşınladığıma :rolleyes:
Özellikle havaların ısınma sürecine doğru yaklaşıyorken (önümüzdeki yağmur aylarından sonraki zaman esasında), bisiklet daha doğru bi tercih olacak diye düşünüyorum, ev iş arasındaki ulaşımım için (7 km gidiş).
1 yıldır spor yapmaya çalışıyorum, ağırlık ve yürüyüş hareketleriyle. Omuz ve göğüs kaslarının azıcık gelişimi haricinde çok bi etki elde edemedim. :eek:
Bisiklet işte bu noktada imdadıma yetişir diye düşünüyorum.
Öncesinde yüzmeye niyetlendiysem de, iş yoğunluğundan dolayı pek fırsat bulamayacağım aşikar.
Şimdi biraz daha araştırayım bakalım sitede. Epey zaman sonra bisiklete geri dönüş yapacağım.
Nasıl bi bisiklet ? (bmx, katlamalı, vitesli dağ bisikleti ..)
Bütçeme göre hangi bisiklet ? (400 TL)
..
gibi soruların cevaplarını bulmaya çalışacağım.
Herkese iyi eğlenceler

• Beğen
Tepkiler: Eser Sevinç
@DevriM Cemil

Merhaba,400 tl ye pek birşey bulamazsın.Kron xc 150 önerrim pazarlıkla 500 tl ye kapatırsın.

• Beğen
Tepkiler: DevriM Cemil
Selamlar
Cevap için teşekkürler. Araştırmaya başlayayım hemen o modeli.
Boyumuzun ölçüsünü alalım bakalım. Nedir durum görelim :rolleyes:

cemil devrim merhaba, aramıza hoş geldin
motosikletle bisiklet birbirine benze se de ayrı zevkler. biri elma biri portakal diyelim :) ben ikisini birden sevenlerdenim.
bisikletle spor da yapabiliyorsun tabi. sizin amaçladığınız şeylerden biri bu zaten. kaldı ki zamansızlıktan şikayet ediyorsunuz. bisiklet zamansızlık için tam biçilmiş kaftan. evin bir kenarında duruyor. istediğiniz gibi istediğiniz zaman biniyorsunuz. 1 beygirlik gücüyle her zaman emre amade. 7+7 toplam 14 km yolunuz varmış. merak etmeyin o mesafe zamanla çerez olacak
bütçenize göre 400 TL'lik bisikletler Çin malı market bisikletleri var. Ama ben onları tavsiye edemeyeceğim. Bir gün lastiği patlar, bir gün akordu bozulur, ne olduğu belirsiz göbekleri olur, ağırdırlar vs. Nedenlerini uzun uzun anlatmayayım.
siz Salcano NG 650 veya arkadaşların önerdiği KRON bisikletlere bakabilirsiniz. Ben Kron TOURER öneririm. fiyatının üstünde bir modeldir. on numara değilse de parasına göre dokuz numara bisiklettir.
ha unutmadan bisikletlerin de gömlek gibi bedenleri vardır. motosikletlerde olmasa da. :)
o yüzden bir an önce boyunuza göre bisiklet bedenini (kadro boyu) öğrenin

• Beğen
Tepkiler: DevriM Cemil
@MehmetAli07

Sevgili Mehmet Ali cevap için çok teşekkürler.
Yönlendirici içerikte mesaj yazdığın için de teşekkürler.
Sözünü ettiğin modellere bakıp inceleyeceğim hemen.
Kadro boyu N demektir ona da bakınayım
2004 yılından beridir bisiklete binmiyorum. 10 yıldan sonra çok şeyin değiştiğini görme imkanını daha yeni farkedebiliyorum. Bisiklette balata ve disk var motosiklete benzer şekilde. Söyleseler inanmazdım :) Papuçlar dama atılmış hakkaten

Selamlar herkese, biraz geç olsada bende uzun bir aradan sonra bisiklet aldım, ama biraz acemiyim açıkçası, şehir içinde tecrübem yok. Hava şartlarından dolayı beklemedeyim, Esenyurt'ta ikamet etmekteyim, keyifli sürüşler diliyorum.

Hayirli olsun! Hicbirsey icin gec degildir bir yerden baslamak onemli olan :)
Biraz uzun mesafeler turlayacaksaniz daha once baska konularda yaptigim bir yorumu size de aktarmak isterim ki tadiniz kacmasin. Gerci bunlarin hepsini zaten biliyor da olabilirsiniz. O zaman vaktinizi calmis olurum kusura bakmayin ama yeni katildim dediginiz icin belirtmek istedim...

Koruma ekipmanlari temel olarak:
Kask, eldiven, gozluk
Kask kafanizi ve icindekileri korur. İlk darbeyi emerek zarar goren veya kirilan kask, kucuk bir darbede dahi sisecek veya yarılacak olan kafanizi korur, bayilmaniza kan kaybetmenize beyin sarsintisi gecirmenize engel olur.
Jelli bir eldiven hem gidon tutarken elinizin uyusmasina, titresimleri emmeye yardimci olur hem de terleyerek elinizden kayacak gidon problemini kaldirir.
Gozluk tavsiye edilmesi gozunuze toz, bocek vb. kacarak goz sorunu ve kaza riskini minimize etmek amacli. Kendi gozlugunuz varsa ayni islevi saglayacaktir zaten.

Bisiklet ekipmanlari guvenlik icin temel olarak:
Zil, on-arka aydinlatma, teker ve pedallarda reflektorler,

Yolda kalmamak icin tamir kiti:
Levye, yedek ic lastik ve/veya yama seti, pompa, alyan cakisi
Lastik sokup takmayi bilmiyorsaniz ogrenmeniz iyi olur. Boylece bisikleti bir yere kilitleyip birakmak, sonra donup almak veya surukleyerek goturmek zorunda kalmazsiniz. Ic lastik degisimi veya yamasi yapinca dis lastigin icini mutlaka kontrol ederek patlamaya sebep olan cismin ciktigindan yeniden patlamaya sebp olmayacagindan emin olun.

Konfor ve pratiklik icin:
Camurluk, bagaj / sele veya gidon cantalari
Sirt cantasi da is gorur ve ben hala kullaniyorum. Ama sirt cantasi temponuzu etkiledigi gibi terlemenizi de arttirir. Tabi sirt cantasinin pratikligi. Bisikleti bir yere kilitlediginizde cantalari cikarmak veya aklinizin onlarda kalmasi problemini ortadan kaldirir. Bilginiz olsun.

Bunlar disinda; ter tutmayan t-shirt ve forma giyebilirsiniz saglik icin, turlarinizi ve istatistiklerinizi takip icin km saati, akilli telefon ise bisiklet tur programlari var, suluk, kucuk bir ilk yardim seti bulundurulabilir, zincir acma anahtari ve hatta yedek zincir veya zincir baklalari bulundurulabilir. Minik bir pense / kargaburunda vites sorunlari ve lastikten diken civi vb. cikarirken kolaylik saglayacaktir.
Elbette bunlar icin ne / nasil yapilir kismini biraz arastirip ogrenmeniz gerekecek. İlk etapta sehir icinde olacaginizi varsayarsak "bunlarin disinda" kismina sonrada gecebilirsiniz. Benim bu kisimda oncelikli tavsiyem eger cok terleyen bir bunyeniz varsa ter tutmayan polyester-lycra tshirt/forma olacaktir. Ayrıca uzun pantolon ve esofman giyiyorsaniz sag bacaginiz icin paca bandi edinin. Bu pacanizi toplayacagi icin giysinizin zincir yagi ile kirlenmesini engeller, pacanizin zincir ile ondisli arasina girip sikismasini onler. Eger reflektorlu bir paca bandi alirsaniz, gece bindiginizde gorunurlugunuzu arttirir.
Bir hatirlatmada bagciklar icin. Hicbirimiz onemsemeyiz ancak gecenlerde bir arkadasim ciktiklari gunluk turda cozulen bagcigi zincirle on aynakola dolasinca ne oldugunu anlamaya calisirken onundeki cukuru farketmeyip ciddi bir kaza yasadi. Siyrik ve berelenmelerle atlatsada o gun turu birakmak zorunda kaldi. Mumkunse bagciksiz modeller kullanilmali veya bagciklar icin onlem alinmali aslinda.
Bildigim, dilim dondugunce tavsiyelerim bunlar. Eksik varsa daha tecrubeli ve bilgililer eklesin. Sizde arastirip bunlari kolayca ogrenebilirsiniz.

Trafikte herkesin birbirine saygili oldugu, kazasiz, belasiz, arizasiz, patlaksiz keyifli pedallar :)

Teşekkürederim, bilgileriniz için,elbette dikkatle okudum hepsini. teknik konularda az birşeyler biliyorum ama inşallah uğraşmak zorunda kalmayız. malzemeler konusunda eksiklerim var onlarıda en yakın zamanda tamamlayacağım tabiki, tedbir önemli. Bu konuda tavsiye edebileceğiniz bir dükkan varmıdır acaba,teşekkürler.

Hasan Akça hoş geldiniz, bende sizin gibi acemiyim :) Öğrenilecek çok şey var, neyse ki doğru yolda doğru araç tercih etmişiz. Bacaklarımıza kuvvet diyelim :)

Suat Akman, pratik bilgiler için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Hasan Bey forum hoşgeldiniz. umarım gönlünüzce vakit geçirirsiniz. Kazasız belasız bol pedallı günler dilerim.

@hasan akca

Bende Bisikletimi alalı 2 ay oldu, Havalardan dolayı 1 kez kullanbildim , oda Eminönüne Kask almaya gittim, Kaskı sağlam al yeter gerisi teferruat,
Kendime aldığım yerleri seninle paylaşayım belki yol gösterici olur;

İlk önce Kış ayları için ki ne kadar kullanacağamı bilmediğimden normaldede giyebileceğim Puma 'nın Polar Sweet ini aldım ki şapka olayı müthişti, ona vuruldum(Hem maske, Hem boğazlık olabiliyor)

Kaskı Eminönünden (Yurt Bisiklet) Selev marka (İtalyan) 90 tl'ye aldım, gitmişken bide jelli kılıf aldım 20 tl

Decathlondan 33.90 tl ye Uzun Pedli tayt aldım.

Kalan eksiklerimi ki çok fazla var, yurt dışı sitelerden alacam...( Km Saati ve Bisiklet taşıyıcı aparat hariç ) bunlarla ilgili bi excel de tablo yaptım , istersen onuda mail ine atabilirim istersen

Geri