@Nuri Alper Ulupınar
bıçkıdere ağır olur avrupa pedal için 160 km üstelik tempo oldukça hızlı,buraya yol bisikleti ile gelenler bin pişman oldu tekerleri patladı ,,evet cengiz dosta 80 kişi eşlik etmişti şilede eylülde o seksenden sadece 5 kişi başardı korsan hasan ve ben karbon bi arkadaş

bi 52 lik amca,adem sönmez,,60 kişi şileye varamadan daha dudulluyu geçince bittiler geriye kalanları ben şilede beklemeye başladım ne gelen var ne giden bi kişi geldi 100 kilo arkadaşın altında karbon vardı 9 .8 ile geldi helal olsun o rampaları çıktı 100 kiloluk dev....daha sonra arkadaş açıktı tabi mide geniş,,
kudret ağbi dedi senle şurda bi dürüm yiyelim dedi ben dedim yemem ,,,
kuru üzüm vardı yanımda ve kuru incir sonra meğersem oraya cengiz dost haber etmiş programı oraya yapmış ,,adam bizi acaip karşıladı nerdesiniz sadece iki kişimi dedi ben dedim 80 kişiydik ama ölümler olacak yaralılar olacak dedim arkada ne olup olmadığını bilmiyordum gerçekten ,,,

,,
tam 2 saat bekledik sonra gele gele 20 kişi geldi hepsi kan ter bitmiş vaziyette dönüşe takatları yok hiçbirinin ,,allahtan koca minibüs var iki adet ,,,,ve benden önce 3 kişi harekete geçti dönüşe şileden ta üsküdara,,,ben geceyi bekledim saat 19.00 da harekete geçtik hasan ile 3 saatte devirdim dönüşü,ömerlinin rampalarını geçtim ve erenköye ulaştım daha önce beş saatte almıştım dönüşü nedeni sıcaktan gidemedim akşam serinliğinde uçtuk hasan ile hiç durma yapmadık hasan bizden önce giden 3 kişiyi sonra enselemiş adamlar şaşkın oldu tabii,,
esas şoku minibüs söförü yaşamış arkadaşlar bana anlattı adam iddaya girmiş bi kolasına ve adam kaybetmiş,,,gidemez onlar demiş ve nitekim biz dudulluya vardığımızda arkadan bi korna sesi birileri bağırıyor helal olsun kudu ağbi diye ,,,
evet bıçkıdereye gelince ora benim mekanım ora ölümdür çalışmayan orda sürünür 130 km rampalar ile 160 km ye denk bostancıdan şile rampalarına ömerliyi geçerek kömürlükten bıçkıdere ,,ve tam ring yaparak farklı yerden dönerek tur 160 km ye tamamlanır avrupadan gelenler bunun üzerine 20 km daha koysun ,,,,bu iş kısa mesafe yarışlarına benzemez neye benzer ıronman yarışlarına benzer örnek 200 km ,,,,,,,,,,,,,,,,bi günde 4 saatte alınacak tabi yolla,,,,,,,,,,,,,,,bunu başaran kaç kişi bu megaköyde ben bilmiyorum varmı acaba,,,,,,,,,,,,,,,,