@Goflet
ben arka takım kaptanlığı yaptığım yıllarda çok insanı arkadan topladım elimde telsiz ile ..bir yıl boyunca çok insan istanbul ve istanbul dışı etaplarda boy gösterdi bu arkadaşın ismini vermeyeceğim bağlı bulunduğu bisiklet grubunuda
hatalarını çok gördüm ekip liderinin ama bunları değiştirmemesi sonucunda istifayı bastım.....trafikte affedilmez hatalar yaptı bu arkadaş arkada 35 kişi arkadaşımız sahil yolunda durakta duran otobüsü sollayarak grubu riske attı.....
ayrıca kendisinin geçilmesinede asla tahammülü yoktur.....
akabinde yaptığım benim de en büyük hatam şu olmuştur trafik yasalarını araştırmadan o sahil yollarına 60 bisiklet ile belgrada gitmemizdir bunun trafik sucu olduğunu bilmiyordum ve sonunda acı bi şekilde öğrendik tam 107 bisikletli ile belgrada giderken polisler çevirdi ...suçumuz trafiği tehlikeye sokmaktan adam başı 60 ytl idi acındırdık kendimizi sonunda bıraktılar bizi....
evet malesef o sahil yollarına poyraz vede belgrad su düşen olsun 10 bisikletten bile fazla olsa risktir ama gel gelelim bi adam varki bu huyundan vaz geçmiyor murat suyabatmazın dediği gibi acemileri götürüyor o yollara bi gün başına bi bela gelecek evet bakalım ne zaman....
hangi turlarda lider olmaz ...performans turlarında nitekim artık bu anlayıştayım benim turlarım atremandır hafta içi ve sonu.....
nonstop tempo topik e gelen olmaktadır azda olsa bu anlayışta olan
arkadaşları görmek beni sevindirmektedir.....
burda herkes tekdir tek başınadır lastik patlamalannda tekdir,,,,
bu gezi anlayışlı bir tur değildir kısa molalar......
bisiklete bakış tarzları şunlardır.......
1- performans olarak bakanlar........... spor amaçlı bisiklete biniş şekli...
isteyen bu yolu seçer ama bu yol zordur çalışma gerektirir uzun mesafe performans kış aylarında sağlık açısından risklidir ..bu nedenle bu işe gönül verecekler evde treynır çevirecek bol bol ..
yani meşakkatli bi iş bu ..bıraktığınız an bittiniz demektir haydi sil baştan beslenme önemli.......burda yaş faktörü vardır yaşıtlarım için konuşuyorum .evet kalbimiz bi gencin kalbi kadar sağlam değil vede damarlarımızın yaşı ve de kalp yaşı bunlar önemli ....
stres ,ve yanlış beslenme sonucu damar ve kalp yaşımız büyümekte buna dikkat etmezsek hata ederiz.....sigara içenlerde bu kalp ve damar yaşı 50 dir adam 25 yaşında ama 50 yaşında kalbinin yaşı bu ne demek aynen zokayı yemesi demek bisiklete bindiği zaman ilk rampada mort olur...
2- gezi amaçlı binenler yemekli sazlı sözlü......
mangal mungal .......burada önce hava tahmini şart hava takip edilecek önceden hemen karar verilmeyecek...... nitekim iki grub yağmura yakalanacak bu pazar iki grup mangalda biri yalovada diğeri poyrazda valla avrupada giderse etti üç....evet burda bence ekip liderinden ziyade herkesin ekip lideri olması lazım ,görkemin turu buna örnektir helal olsun o hatuna ekip lideride değildi üstelik tura gelen arkadaşın kaskı yoktu onuda aldık tura ...hiç kimse bi şey demedi arkadaşa .......
kendisine akıl satılmadı herkes başına geleceğini bilecek akıldadır .....
bi başkası diğerine avukatlık yapmaya başlarsa işin tadı kaçmaktadır....
burda önemli olan eğlenmektir makara mukara kakara kukara ,valla bazen severim bu turları ama her zaman yer almam....
burada herkes arka takım kaptanı ..görkemin turunda yolu bilen onurdu önden giderken grubu çekerken ben arkadan milleti toplarken ben kayboldum ....yoluda bilmiyorum sora sora bağdatı buldum yola girdim beton çivisine saplandım sağolsun arkadaşlar geldi beni buldu ama gelmelerine gerek yoktu o mesire alanına çok yaklaşmıştım...
3- çadırlı konaklamalı burdada herkes ekip lideridir vede arka takım kaptanıdır yada gönüllüler olur ......bi zamanlar çok yapmıştık 80 lerde .....
liderin olmadığı tur anlayışlarında, ben aytek ve de onur başarılı turlara çok imza
attılar ,
üçümüzde liderdik çünki, en zor etaplar devrildi yakıldı vede yıkıldı....
evvet durum budur....