Scudo Sports

Avrupa Hareketlilik Haftası – Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü Bisiklet Turu!

En azından gördüğüm kadarıyla köprüde selfie çekmek için duran yoktu, bu bile gelişme sayılır.

• Beğen
Tepkiler: Fragrancel
Scudo
@firestone sen en önden gidiyordun herhalde , baya duran kişi vardi , millet durduğu için bende durdum baktim herkes relax takılıyor uyaran eden yok :)

plUZfJ1ARlqz_7OUTPwPbg.png

eksikler kusurlar vs. olabilir ama ben çok keyif aldım, ikinci köprüden geçme şansını yaşadım, umarım boğaz köprüsünden artık yayalar ve bisikletlilierin geçeceği günleri de görürüz, umarım köprüler imkanlar dahilinde yayalara açılır, bu arada ben de az kalsın bir vaka oluyordum, köprü girişine yakın, küçük bir bisikletçimizle babasının arasına telefonla foto çekme esnasında girecektim, benim hatamdı dalgınlık yaşadım, bir an ön frene dokundum ve bisikletim takla attı neyse ki ben atmadım, ayaklarım yerdeydi, bisikletin arkasının ön tarafıma düştüğünü gördüm, ufak tefek şeyler hariç neyse ki ben ve bisikletim zararsız atlattık. Eleştirecek çok önemli bir şey yoktu, sadece iki konu vardı, birincisi herkes kafasına göre hızlandı yavaşladı, aşırı olmasa da hızlı gidenler, kaldırımı kullananlar vardı, ikincisi ise köprüde durmayın dendiği halde durmayan yoktu, ben mecburen bisiklete bir bakmak amacıyla durdum ama asla durarak foto, selfie falan çekmedim, kafa kamerası ile kayıt yaptım. Bunlar organizasyonun değil de bizim insanlarımızın umursamazlığı diyebilirim.

bir nokta var ki, çekilişi umursayan arkadaşlar, bence olayın özünü kaçırıyor, bu etkinliğin amacı ne, çekiliş için mi geldiniz oraya? amacımız kullandığımız bisikletler için farkındalık yaratmak, bisiklette trafikte var demek ya da insanlara özendirmek değil mi? yani büyük konuşmayım ama cidden bana çıksaydı başarılı ama fakir bir çocuğu sevindirmek için kullanacaktım, kazananların durumunu bilemiyorum, ihtiyaç sahibi miydi? neyse karıştırmaya gerek yok, alan gitti ama ben etkinliği çok önemsedim, umarım her sene daha kalabalık olur, keşke bisikleti olan herkes katılsa ama ben oralarda olacağım.

bir kaç kare ekleyim.

jygKZz7tQEaZIbfE0zbulA.png

hsyYZZfJTPCE5q9f4u3VQw.png

rPwqRKN3SX6mgRAjL8TB-A.png

cc7iJzWbRsKabzj3dZzKTQ.png

@firestone ben çok gördüm siz denk gelmemişsiniz, bir iki değil grup halinde çekinenler bile vardı.

uff harikaymış... sadece pazar iznim olduğu için ben kaçırdım maaalesef..... :acpsnr::(:uzgnm:

Yahu böyle organizasyonları forumda üyelere önceden haber verecek bir zil, bir alarm sistemi koysak? İki gün girmedim neler olmuş beah...

Ben daha yeni yeni bu tip toplu organizasyonlara katılan bir bisikletsever olarak gerçekten çok keyif aldım. Ama arkadasların yazılarını okuyunca epey bir kaza oldugunu üzülerek okudum. Bir ara üçlü yanyana gidiş saglandıgında hem görüntü olarak hemde saglıklı sürüş saglanmıştı ama maşallah 5 dakika gecmeden sıkılanlar bu düzeni bozu verdiler...

• Beğen
Tepkiler: Groims
22 Eylül 2018 Avrupa Hareketlilik Haftası

"Daha önce duyurusunu yaptığımız 22 Eylül Cumartesi günü yapılacak olan bisiklet turumuz , 20-23 Eylül tarihleri arasında İstanbul Yeni Havalimanında düzenlenecek olan TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali nedeniyle güzergah değişikliğine gidilmiştir." (link)

DnJrnZ1X0AYBZG7.jpg
DnJrnbWW0AEgBEy.jpg

Bu rotayı beğendim, çok zevkli olacağını düşünüyorum.
Herkese duyuralım ! İnşallah rota değişikliği olmaz.

Güzergah nasıl acaba, 7 vitesli katlanır için uygun olur mu..

Birde yollarıu bisiklet için kapatıyorlar mı

• Beğen
Tepkiler: FoldingRider
izmir ayağında alsancak'ta toplanıp, şehrin belki de en ana caddesinin otomobilden, trafikten arındırılmış halinin tadını çıkaracağız. :)

@avcioglu performans turu olmayacağı için zorlamadan gidilir. Eğer var ise süpürge araçları kullanılabilir.

Bir başka konu ise rota değişimi çok kötü oldu. Malum bisiklet ile köprü kullanılamıyor. Özel etkinlik sebebi ile kapatılmış köprüden bisiklet ile avrupadan asya kıtasına geçilicekti ama rotamız ne yazikki bisikletlerin hergün gidebileceği standart bir güzergaha çevrilmiş. Ne diyelim başka zamana kaldı katlanırla köpürden geçme hayali :)

• Beğen
Tepkiler: avcioglu
Bu seneki rotanın değişmesi bence saçma olmuş. Teknofest ile Avrupa Hareketlilik Haftası’nın uzaktan yakından alakası yok. Bence 3. Havalimanı Reklamları kapsamında bir değişiklik oldu bu. Hareketlilik haftası insanları hareket etmeye özendirmeyle alakalı bir hafta, dolayısıyla şehir içinde yapılmalı. 3. Havalimanı rotası ise hem dönüş eziyeti hem de rotanın şehir içinden ziyade dışında olması açısından saçma. Bir de tabii bir hafta kala rota değiştirmek ise son dakika golü. Boğazdan geçecek rotada hem birçok insan katılacaktı (sırf köprüden bisikletle geçme deneyimini isteyenler bile gelecekti) hem de bu insanların paylaşımlarıyla çok daha fazla insana bisikletin ve hareket etmenin önemi anlatılacaktı. Yazık oldu.

Rotanın zorluğu hakkında bilgisi olan varsa bizimlede paylaşırsa iyi olur.Mesafe sıkıntı değil ama yükseltinin fazla olduğu böyle bi mesafeyi çıkarabilirmiyim bilmiyorum:hihi:.Bisiklete başlayalı 1 ay oldu 300km falan sürdüm.Kondisyonum pek iyi düzeyde değil yani.Umarım yükseltinin çok fazla olmadığı bir rotadır.

birde şu an aklıma geldi, nasıl geri döneceğiz :koptum: toplu taşıma katlanır bisikletle bile sıkıntı olur çünkü çok dolu olacak.....:acpsnr:

1986 yılına kadar muğla merkez de yaşadım. sokağımızda toplam üç otomobil vardı. onlarda pek kıpırdamazdı. sokakta taştan kale direkleri ile futbol maçı yapıyorduk. haftanın en fazla 2 günü, o da lazımsa diye bir tüp kamyonetinden başka bir araç geçmezdi. korunaklı site gibiydi adeta. 2016 yılında aynı yere gittim. tek sıra boylu boyunca otomobiller park etmiş sokağa ve sokak tek yön olmuş. yolda tek bir çocuk yok oynayan.

Gidiş çok hoş rotada öyle lakin dönüşü nasıl yapacağımız hakkında endişelerim yok değil. bakalım hayırlısı. @bakirkoy.bisiklet.kulubu olarak orada olmaya çalışacağız. Çevre günü , Kıtalar arası bisiklet turlarındaki gibi köprüden karşıya tekrar tekrar geçmeyi yeğlerdim. hayat...

İyi bari bu sene etkinliğe birkaç saat kala değiştirmediler rotayı gelişme var.

3. Havalimanının propagandasına alet olmak istemiyorum. Geçen sene yaptıkları ayıbın üstüne bir de politik oyunlar eklenince çirkin oluyor iyice.

Ne ilgisi var Teknofest ile bu etkinliğin? Çakışıyor mu? Hayır. Yolu kapatacak, bize eskort edecek bütün polisler havalimanında mı görevli? Hayır. Saçmalık gerçekten.

Arkadaşlar rota yeni bisiklete baslayanlar icin uygunmudur

Ayirca geri donuste trafik kapali olacakmi yoksa herkes nasil donerse dönsün mü

@mutlux Etkinlik takviminde dönüş programı olmadığından çok büyük ihtimalle nasıl dönerseniz dönün 3. havalimanına kadar gidip sonra herkes kendi yoluna şeklinde olcak gibi. kaç haftadır beklediğim etkinliğimin içine edenlere tek tek sevgilerimi de sunuyorum

Biz yine bisikleti katlayıp otobüsle filan döneriz (ben gitmekten vaz geçtimde) ama büyük bisikleti olanlar tam bir rezilliğin içinde bulabilirler kendilerini :hihi:

Geri