Scudo Sports

Avrupa bizi kıskanıyor

giphy.gif

Sadece kıskanmıyorlar...

Scudo
Ya aradas bu resimleri gorunce gulmekten kendimi alamiyorum,kusuruma bakmayin.
Danimarka'da yasiyorum.burdaki bisiklet yollariyla karsilastirinca,hem guluyor hem uzuluyorum.Avrupa neyi kiskaniyorsa artik
Bilemiyorum.
Tr klavye kullanmadigimdan sozcuklerim farkli olabilir.kusura bakmayin.

@Yasin donmez Kopenhag'a 2003 senesinde gittiğimde, hayatımda bir arada gördüğüm en fazla bisikleti, merkez tren istasyonundaki 2 katlı bisiklet parkında görmüştüm :)

• Beğen
Tepkiler: Yasin donmez
@edz1903 hocam 6 milyon nufus var ulkede,15 milyon bisiklet var.dogru bisiklet otoparklari var.
Adamlar bu ayin basinda bisiklet otobanlari actilar.biz ulke olarak daha cok gerideyiz.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@CmlCLK
Bizim orada döt yıldır üç kere kazılmış bir yer var.Orayı çekip atarım.Utanmasalar üst akıl yüzünden bütçe bulamıyoruz diyecekler ahfhgj

@samet akkaya
Bu "Sana mı sorucam lan?"ların arkasında kokuşmuş ataerkil düzenin olduğunu düşünüyorum.Zira kadınların doğurmaktan başka işe yaramadığını düşündüğünü açıkça itiraf eden bir liderimiz(!) var.Baştaki böyleyse,halkı varın siz düşünün.Bu da yetmezmiş gibi kadınların çoğu haklarını savunmaya girişmiyor,susmayı tercih ediyor.

• Beğen
Tepkiler: ÇAMKOMLU
Kiskanir tabi lan, ben olsam ben de kiskanirim. Adamlar ne guzel bir torba komur ve bir torba makarnaya milyonlarca oy topluyor. Halk fakirlestikce iktidar garanti. Ne guzel abi, halkin vergileriyle aldiginin makarnayi komuru bas fakire, gelsin oylar. Boyle kolay iktidar olmak dunyanin neresinde var?

Bizim yoldaki motorculara 3'e 1 saldıran civanmert delikanlılarımızı kıskanıyor avrupa!Çünkü onlarda böyle erkek ne gezer!

@Cem cm

Değil ama farklı şeyler.

Bugün Frankfurttan geldim. Bu sabah iki şeye şahit oldum.

1- Işıklarda bir bisikletli arabaların arasından hızlan geçti, arkasından bir bmw korna çalarak peşine takıldı. Bisikletli diğer arabaların arasından kaçtı. Aralarında bir gerginlik olmuş, ne olmuş anlamadım. Ama arabanın yaptığı tam bir serserilikti. Kaldırımdaki insanlar dönüp noluyoruz diye baktılar. Ürkütücü bir görüntüydü. Olay şehrin merkezinde oluyor.

Frankfurt'ta binlerce insan ulaşım amaçlı bisiklet kullanıyor. Ona rağmen böyle gerginlikler yaşanıyor demekki.

2- Sabah insanlar bisikletleriyle deli gibi işlerine gidiyor. Sağdan soldan yüzlerce/binlerce bisikletli çıkıyor. Bir an karşımdaki manzara şu. Bir kadın ve yanında 6-7 yaşlarında bir erkek çocuk. İkisi de bisikletle, çocuk kadının yanında kendi boyuna uygun küçük bir bisikletle gidiyorlar. Muhtemelen anne çocuğu okuluna bırakıp kendi işine devam edecek. Öyle sallanarak yavaş gitmiyorlar, basbaya pedala asılmışlar sanki aceleleri varmış gibi gidiyorlar. Bir an çocuğun büyüdüğü gözümün önüne geldi. Hayatı boyu spor ile yaşayacak. Bizde o yaşdaki çocuklar servis ile dolaşıyorlar. Fena oldum.

@Carpe Diem
bati basinini takip etsen anlarsin neden cildirdigini. biz cok guclu oldugumuz icin degil, nato ekseninden cikip rusya yla sicak iliski kurmamiz rahatsiz ediyor adamlari. tabi sizin gibi eziklik psikolijisi icinde olanlar da turkiye super gucte ondan kiskaniyor diye dusunuyor ve dalga geciyor :)

@Nyusha
"eziklik psikolojisi içinde olanlar" ağır bir benzetme olmuş sanki.

Cemal Ç.

bu konu kavgaya gider
bence insanlar birbirini yemeden kilitlensin başlık...

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@emre önen tasogare hristiyan oldugu icin turkiyenin hassas dinamiklerine dokunuyor. adam gibi baslik atip paylasim yapsa kimse bisey demez. ama nedense bu forumda muhaliflere siyaset serbest.

keşke izmir kordon downhill parkuru videomu silmeseymişim :)

@Nyusha

Neyin ezikliği, Nasıl bir eziklik.. kim kime çıldırıyor.. Adamların çok umurundamısın sanıyorsun ? Ver mehteri ver ile işler yürümüyor... Lakin kötü olan şeyleri söylemek eziklik ise muhakkak sende bir eziksin ! İnsanlara hitap ederken haddini bilerek konuş, herkesin kendini ifade etme özgürlüğü var ve sen bunu yapan insanlara hakaret edemezsin.

--

Tüm konuyu okudum bir çok ülkeye gittim gerçekten Ülkemiz çok geride, hem hizmet hemde insanların bir birine yaklaşımı açısında.. Ha bunların kötü olduğu yerler ve ülkelerde var fakat ona rağmen burası onları bile gömüyor ... Onların en kötü halleri bizim en iyi halimiz kadar. İstanbul'u saymıyoruz zaten burası insan çöplüğü olmuş durumda. Geçen Adana'ya gittim insanlar o kadar rahat ki İstanbul da olduğum için çıldırıyorum :) nitekim Edirne aynı şekilde...

Sonuç olarak : Bu ülkenin düzeni birilerinin cebini doldurmak olduğu sürece düzelmez.

@Aykuttasdelen adamin biri cikip makarnaci komurcu diye halkin yarisini asagilayacak, bunda hic bir sakinca yok sonucta ifade ozgurlugu. bende ifade ozgurlumu kullanarak avrupa hayrani ezik oldugunuzu soyluyorum.

Türk insanının bir çoğu konu ne olursa olsun kendisi gibi düşünmeyen birilerine hakaret etmeyi tartışma ortamı zannediyor.
bu konulara da en çok muhatap olan kategori ise siyaset ve din
doğal olarak ortam hızlıca gerilip hakaretler küfürler havalarda uçuşuyor.
herkes bir propaganda seline kaptırmış kendini gidiyor.
karşıt görüşlü insanların tartışmasından fayda sağlamak mümkün mü sizce
bu iş bir arabanın benzin deposuna su doldurup ondan çalışmasını beklemeye benzer.

@Nyusha @Kuzey Ege ve tabi diğer arkadaşlara soruyorum ;

makarnayı, ezikliği, kıskançlığı, kimin hiristyan kimin hangi partili olduğunu, ırkları falan filan 5 dakikalığına bir kenara bırakabilir miyiz ? zahmet ve zor olmazsa yani..

ülkemizde, bisiklet yolları arttırılıp geliştirilir ise,

ben eşimle 6 km ötedeki iş yerine güvenle bisikletle gidebilirsem,

çocuklara küçük yaştan bu bilinci ebeveyn olarak verebilirsek,

1-kazanan bizim ülke ve bizim toplum olmaz mı ?

2-bunları yapma yetkisi gücü ve sorumluluğu sizce de belediyeleri ve ülkemizi yöneten kişilerde değil mi ?

@Nyusha, kimsenin herhangi bir partiye oy verene hakaret etmemesi gerektiği gibi, sizce de bu sorunların çözümü kimde ?
sizce ; gerçekçi tespitlerde bulunmak, yol yöntem tartışmak (burada çözüm pek konuşulmadı, katılıyorum) neden bizi ezik yapsın ?

allah aşkına söyleyin, bisiklet yolu, vy bisikletin trafikteki halini iyileştirmeyi istemekle ırkın, kıskançlığın vs ilgisi var mı ?
ama yine size soruyorum, bisikletli yaşamın sizce de devlet politikasıyla direk ilgisi yok mu ?

eleştiren de eleştirilende şunu göz ardı ediyor, bisikletli bir yaşam istemek , bunun eksiklerini söylemek (hakaretle değil) hainlik, eziklik değil tam tersine sorgulayan zihinlerin sonucudur ve bu olumlu sonuç alırsa (ki biz didişip gerçeklerden uzaklaştıkça zor) bu ülke kazanıyor, avrupa vs değil..
ve tabiki de başka ülkeler bu konularda ileri olunca kıyas yapılıyor. hep kötüy olan çizgi ile kıyas yapılması elimize ne verir ? neden kendi ahlakımızı korur iken batının ilmini alıp uygulamayalım. bisikletli yaşamın öenmi sosyal gerçekler ve bilimler sayesinde ortaya çıktı ve gerçekler avrupaya vy herhnagi bir ırka dine ait değildir, herkesi durmaksızın etkiler.

• Beğen
Tepkiler: neodammerung
Geri