Scudo Sports

Avrupa bizi kıskanıyor

Tasogare

Forum Bağımlısı
Tepki
1.303
İsim
Mugen
bu başlık altında, adındanda anlaşılacağı üzere Avrupa'yı kıskandıracak fotoğraf ve haberleri paylaşalım, şöyle ki...
kaz.jpg
Bakırköy belediyesi, Kazlıçeşme cyclocross parkuru

kaz1.jpg
bisikletçilerin harcadıkları enerjiyi tazelemek için, uranyuma maruz bırakılmış demleme çay.

Scudo
ısparta.jpg
Isparta belediyesi, yedek parça servis kamyonu.

ısparta2.jpg
Isparta, yavaşlama rampası ve kaza rehabiltasyon ünitesi, yani bu şu demek oluyor, sözgelimi freniniz patladı buradaki yavaşlama rampasına girerek yaralanmaların önüne geçebilirsiniz, akabinde kaza sonrası bisikletçileri rehabilite heyeti masalarına oturarak batak oynayıp biraz gevşerken çayınızı yudumlayabilirsiniz.

@Tasogare Oralardan vızır vızır geçilecek bisikletlerle, gruplarla, çete şeklinde, ondan sonra oralara çay kahve içmek için sandalye atan gelsin buyursun. Meydanı boş bulan o yollarda borusunu sallıyor, bisikletçilerin başta organize olup o yollara sahip çıkması gerekir. Farklı bir pencereden baktım olaya. Ama Türkiye böyle bir ülke, gücü yeten yetene adaletten ziyade. Kimse gel buyur yolunuz demez, savaşmanız lazım. Şark usulü...

Gercekten imrendirecek goruntuler. Avrupali arkadasiniz var ise bu goruntuleri onlardan uzak tutun, gormesinler. Zira depresyona girebilirler.

Yahu dünyanın geri kalanı bizden çok mu farklı sanıyosunuz :) internet var açın okuyun. Newyork ta her gün bisikletli birini öldürüyolar haberlere çıkıyo. Avrupada bisikletlilere hukuk işlemiyo vs. Daha yeni Scarponi vefat etti. Başka bi pro bisikletçiyi dövdüler. Bunlar Anadolu'da olmadı.

Rezillik, cahillik, saygısızlık, empati, yoksunluk. İla ahir.

@yusufkaraca
Biz bu öğretilmiş aşağılık kompleksini yenmeden hiç bi mesafe kaydedemeyiz dicektim tam ki bu yorumu gördüm.
Biz önce bi Türkçe falan öğrenelim gerisine sonraki nesiller bakar

@Cem cm aşağılık kompleksi degil, gerçekler. Bizden profesyonel bisikletçi çıkmaz demedim. Ayrıca benim Türkçeme mi laf söylüyorsunuz? Sizin kullandığınız şekilde kullandım "pro" tabirini.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Daha iki gün önce iki delikanlı(!) hemen herkesin bildiği şekilde beni kasklı gözlüklü filan görüp turist sanarak gülümser bir vaziyette iki cümle kurup peşine ana avrrat küfürü yapıştırdı. Sonra bisikletin sele borusunu kadrodan çıkarıp arkadaşlara takmaya çalışırken "abi valla Türk olduğunu bilmiyordum" sözleriyle kaçtılar.
Siz bu Anadolu gençlerinden mi bekliyorsunuz o dediğiniz güzellikleri. Türkiye'de bisikletçiye bakış açısı belli zaten.

Bisiklet kültürünü baltalayan,bisikletçinin yaşam alanına müdahele eden,yasal hak ve ayrıcalıklarını görmezden gelenleri burada afişe edelim...Güncel tutup gerekli yerlere de bunları yollayalım...
Birbirimizle didişmek bize bir şey kazandırmaz...

@yusufkaraca okuduğunuzu anlama konusundan bahsediyorum. Uğraşıp size sayfalarca sevgili avrupanizdan haberler koyardım da ("pro" olmayarak öldürülen bisikletçilerle ilgili) nasılsa okumazsınız gözünüzü millet nefreti bürümüş dünyanın geri kalanını cennet sanıyosunuz öyle devam edin. Milliyetçilik de yapmıyorum sadece dünyanın heryeri böyle bu aşağılık kompleksinden kurtulun artık.

@Tasogare , özellikle foto açıklamalarınız acı bir tespiti mizahla karşılamamıza vesile olduğu için teşekkür ederim :) demek yavaşlama ve rehabilite rampası haa:D

@Cem cm , tabi ki avrupanın dünyanın her yerinde bunlardan örnekler vardır, ama orana bakmak gerekir. bildiğim kadarıyla bisiklet yolları vy bisiklet kullanım kültürü olarak (bisikletliye saygıdan, bisiklet yollarının durumuna kadar) avrupa ülkelerinden gerideyiz. arkadaşımızın paylaşımı sitem, mizah, tespit içeriyor. yoksa sizce de; @Tasogare genel olarak ülkelerin bisiklet hakkındaki durumlarını az çok bilmiyor mu ?

biz didişmeyelim cem arkadaşım, bu örnekleri tespitte edelim, çözüm önerileri üzerine kafa da yoralım, mizah ta yapalım..

ama şu çelişki olmasın, hem buradaki arkadaşlar olarak bisikletin ve bisikletli yaşamın birey ve toplum olarak faydalarını bilip he de kafayı çözüm yerine birbirimize takışmaya harcamayalım :harika::harika: (bunu siz yapıyorsunuz demiyorum, yapmayalım diyorum:hhhhhh:)

Bunlar Avrupa'da da oluyor diyerek kendi ülkemizin geriliğini mazur görmeye çalışanlar. Avrupa'da insan hakları, adalet, demokrasi ve yüksek milli gelir var bizde niye yok demeyenler. Bizden ekonomi ve demokrasi olarak yüz yıl ilerde toplumlar var deyince niye aşağılık kompleksimiz olsun ki.

Ben anlamıyorum sizleri. Herşeyle dalga geçiyorsunuz. Arkadaşım en azından araç park edilebilecek bir bisiklet yolunuz var, bizde o da yok ne yapalım yani. Şaka tabi, bu Isparta'daki kahve masalarına hayranım gerçekten, tamamen insan üstü bir zekanın ürünü.

Geri