tahirkaya
Daimi Üye
- Tepki
- 136
- Bisiklet
- Scott
Merhaba arkadaşlar.
Daha önce planladığım bu rotayı gerçekleştirmeye karar verdim.
(link)
Daha önce Sırbistan'a kadar gezdiğimden dolayı geziye Macaristan başlayacağım.
Şimdilik planladığım kadarıyla 10 ülke gezeceğim. Asıl amacım gezip görmek olacağından günlük ortalama 40 km mesafe yapacak gibi planladım. 90 günlük vize alacağımı düşünersek yaklaşık 3500 km yol yapacağım.
Genel rotam sırasıyla; Budapeşte-Bratislava-Viyana-Prag-Berlin-Kopenag-Amsterdam-Brüksel-Lüksemburg-Paris olacak.
Net gezeceğim şehirleri Lonely Planet kitaplarını ve gezi yazılarını okuduktan sonra belirleyeceğim.
Konaklamayı şehir merkezlerine uzak yerlerde kendi çadırımda yapacağım. Şehir içlerinde ise önce Warh Showers ve couchsurfing'i deneyeceğim. Olmazsa hostel ayarlacağım.
Bordo pasaport kullandığımdan vize prosedürü beni biraz yoracak gibi.
Perşembe günü Macaristan konsolosluğundan randevum var.
Vize almak için uçak ve otel rezervasyonu(ücretleri ödenmemiş halde) THY ve booking.com aracılığla gösterecektim.
Yalnız daha önce Macaristan vizesi almış arkadaşım "Macaristan vize başvurularında ücreti ödenmiş otel ve uçak bileti istiyor" dedi.
Pazartesi konsolosluğa gidip bunu teyit ettireceğim.
Rezervasyonlar konusunda tavsiye verebilecek olanları dinleyebilirim.
Daha önce planladığım bu rotayı gerçekleştirmeye karar verdim.
(link)
Daha önce Sırbistan'a kadar gezdiğimden dolayı geziye Macaristan başlayacağım.
Şimdilik planladığım kadarıyla 10 ülke gezeceğim. Asıl amacım gezip görmek olacağından günlük ortalama 40 km mesafe yapacak gibi planladım. 90 günlük vize alacağımı düşünersek yaklaşık 3500 km yol yapacağım.
Genel rotam sırasıyla; Budapeşte-Bratislava-Viyana-Prag-Berlin-Kopenag-Amsterdam-Brüksel-Lüksemburg-Paris olacak.
Net gezeceğim şehirleri Lonely Planet kitaplarını ve gezi yazılarını okuduktan sonra belirleyeceğim.
Konaklamayı şehir merkezlerine uzak yerlerde kendi çadırımda yapacağım. Şehir içlerinde ise önce Warh Showers ve couchsurfing'i deneyeceğim. Olmazsa hostel ayarlacağım.
Bordo pasaport kullandığımdan vize prosedürü beni biraz yoracak gibi.
Perşembe günü Macaristan konsolosluğundan randevum var.
Vize almak için uçak ve otel rezervasyonu(ücretleri ödenmemiş halde) THY ve booking.com aracılığla gösterecektim.
Yalnız daha önce Macaristan vizesi almış arkadaşım "Macaristan vize başvurularında ücreti ödenmiş otel ve uçak bileti istiyor" dedi.
Pazartesi konsolosluğa gidip bunu teyit ettireceğim.
Rezervasyonlar konusunda tavsiye verebilecek olanları dinleyebilirim.