Scudo Sports

Avrupa(10 Ülke) Bisiklet Turu Hazırlıklarım

tahirkaya

Daimi Üye
Tepki
136
Bisiklet
Scott
Merhaba arkadaşlar.

Daha önce planladığım bu rotayı gerçekleştirmeye karar verdim.

(link)

Daha önce Sırbistan'a kadar gezdiğimden dolayı geziye Macaristan başlayacağım.

Şimdilik planladığım kadarıyla 10 ülke gezeceğim. Asıl amacım gezip görmek olacağından günlük ortalama 40 km mesafe yapacak gibi planladım. 90 günlük vize alacağımı düşünersek yaklaşık 3500 km yol yapacağım.

Genel rotam sırasıyla; Budapeşte-Bratislava-Viyana-Prag-Berlin-Kopenag-Amsterdam-Brüksel-Lüksemburg-Paris olacak.

Net gezeceğim şehirleri Lonely Planet kitaplarını ve gezi yazılarını okuduktan sonra belirleyeceğim.

Konaklamayı şehir merkezlerine uzak yerlerde kendi çadırımda yapacağım. Şehir içlerinde ise önce Warh Showers ve couchsurfing'i deneyeceğim. Olmazsa hostel ayarlacağım.

Bordo pasaport kullandığımdan vize prosedürü beni biraz yoracak gibi.

Perşembe günü Macaristan konsolosluğundan randevum var.

Vize almak için uçak ve otel rezervasyonu(ücretleri ödenmemiş halde) THY ve booking.com aracılığla gösterecektim.

Yalnız daha önce Macaristan vizesi almış arkadaşım "Macaristan vize başvurularında ücreti ödenmiş otel ve uçak bileti istiyor" dedi.

Pazartesi konsolosluğa gidip bunu teyit ettireceğim.

Rezervasyonlar konusunda tavsiye verebilecek olanları dinleyebilirim.

Scudo
Tahir,

Guzel ve eglenceli bir yolculuk gecirirsin umarim.
Avrupanin bir cok sehrinde GENLIK KONAKLAMA (otelcik) isimli yerler vardir. Genelde ögrencilere ve kisa donem konaklama yapacak kimselere hizmet verirler. Mutfak, tuvalet, banyo gibi ortak kullanim yerleri vardir.

Buna altarnatif olarakta,
Cadirin yaninda olacagin icin, kendine bir camping yerlerinin listesi olan kitap almani tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Bülent Oğuz
90 gun cok uzun bir sure.. Bu kadar uzun kalmali bir sure icin en az 2 yil gecerli vize almaniz gerekiyor. Tek bir ulkeden bu kadar uzun sureli turistik vize almaniz zor (Ben bir Alman sirketinde calisiyorum, bana dahi ticari vizeyi 30. gidisimden falan sonra 2 yil gecerli vermeye basladilar)

Her ulkeden ayri ayri mi vize alacaksiniz? O da ayri zor olacaktir. Valla kolay gelsin. Ama cok zevkli olacagi kesin :)

Para lazım, çok para...

Belki de lazım değildir olm, ne biliyon? İşte, illa ki yorum yapacaksın ya, salla gitsin. Ben anlamıyorum kardeş tur işlerinden. Melih Akdoğan'la iletişime geçebilirsin.

@Uyar Sinan hocam yaklaşık 20 ülkeye gittim. Yolculukta konaklama, yön, rota vs. sorunum pek olmayacaktır.

@Mert E. hocam 6 ayda 3 aylık vize veriliyor. Bu sürede vizenin pek zor olacağını sanmıyorum.

Hocam bu ülkelerin hepsi Schengen ülkesinde. Tek vize ile hepsi gezilebilir.

Almanya'ya gittiğinizde diğer ülkelere ek vize almadan gidebilirsiniz :)

Yusuf Hocam samimiyetiniz yeter. Para açısında biraz birikmişliğim var.

Melih Akdoğan'ın FB adresini buldum. Forumda üyeliği var mı acaba?

Tahir merhaba,
yolun açık olsun,
Çek Cumhuriyetine bayılacaksın,
2011 de güney - kuzey
2012 de kuzeyden Güneye geçtik
Almanya'nın yeri ayrı her zaman
ama Çek cumhuriyetinde ayrı bir tat var.

Yolun açık olsun, sevgiler...

Danimarka'dan feribota bineceğin gün yardırıp gidebilirsin. Kopenhag'dan Rodbyhavn'a kadar olan yolda ilgi çekebilecek sadece koge denen şehir var. Kopenhag'a varmadan orayı gördüğünü farzedersek. Kopenhag'dan feribota kadar yaklaşık 160 km'yi bir günde tamamlayabilirsin. Yolda hiç yokuş yok. Görülecek bir şey de yok.

+100kg bir adamım ben 7 saatte gitmişim bu yolu. toplam verdiğim mola da 20 dk civarı.

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/557070_10151022636494431_1997017999_n.jpg

Schengen tipi vize ile tüm Avrupa birliği ülkelerinde sıkıntı olmaz .

@tahirkaya
Arkadaslar Anlatamadim galiba. Schengen in Eurozone da gecerli oldugunu ben de biliyorum. Ama atladiginiz bir nokta var: Kalis suresi ile vize suresi ayni sey degildir. Benim 2 yillik ticari almanya vizesinin kalis suresi 90 gun. Yani 2 yil icerisinde toplamda 90 gun almanya'da bulunursam vize surem bitmedigi halde vizem gecersiz olur.
Bahsettigim kalis suresi vize suresiyle orantili. 1 yil icin 30, 6 ay icin 15 gun sanirim. Yani siz 6 ay vize alayim doya doya avrupayi gezeyim diyemezsiniz. Ulkeler icin ufak tefek farklilik olabilir ama durum bu.
Ornek: Bahsedilen kalis suresi 90 gun oldugu icin Almanyadan 15 gun toplam kalisli 6 aylik vize alayim schengen zone'dan cikmadan dolanayim olmaz.
İyice ayarlayip rotaya gore ulkelerden vizeleri almak lazim. Aksi halde yetmez.

Vize süresiyle kalış süresi doğrudan orantılı değil. Ben 2 sefer 6 aylık kalış süresi de 6 ay olan vize aldım. Başvurmanız durumunda kalış süresi kısıtlaması olmadan vize alabilirsiniz. Yanlış yönlendirmeyin insanları.

Macar konsoloslugu önödemesi yapilmis otel rezervasyonu istiyordu en son bildigim kadariyla ama degisiklik olmus olabilir. Son bir iki senedir ikili iliskiler oldukca iyi durumda. Vize alimina belki bir yansimasi olmustur. Ucak biletinde yalnizca rezervasyon yeterli. Bundan önce Schengen'e giris cikis yaptiysaniz bir zorluk cikarmazlar ama bu ilk ise is biraz ikna kabiliyetinize kaliyor. 90 gün cok girisli vizeyi pek kolay vermiyorlar. Iki sarisin bayan vardi calisan olarak. Kilolu olani biraz daha insan canlisidir. :D
Ayrica, tura Haziran'da baslayacaksaniz eger Viyana'ya kadar esimle eslik edebiliriz. Allah kolaylik versin simdiden.

@Koray Uzun

Turistik vize mi aldiniz? Nerden aldiniz?

@Koray Uzun

Hocam teşekkürler. Vizeyi aldıktan sonra rotamı iyice netleştireceğim. Sizin blogu da gözden geçireceğim.

@Murat Bulut

Hocam Ankara'dan Macaristan vizesi alan arkadaş da bana böyle bildirmişti.

Yalnız ben çadır+couchsurfing yapacağımdan dolayı otellere ödeme yapmama imkan yok.

İlk Schengen başvurum. Yalnız pasaportumun 10 yıllık olması ve farklı ülkelerin mühürlerinin olması belki inandırıcılığı arttırır.

Bu arada Ulusoy/Varan'ın Almanya'ya otobüs seferleri var. Otogarda Budapeşte için fiyat sordum.

Görevlilerin bilet parası için 110 lira dediklerini anladım. İnternet sitesini kontrol edince 110€ yazıyor. Acaba yanlış mı anladım diye düşünüyorum. Euro olsa uçaktan pahalı görünüyor.

Uçak firmaları bisiklet için yüksek ücretler istediklerinden(THY, Wizz Air-30 Euro) otobüsle gidebilirim.

Ben görevlilere bisiklet ile gittiğimi bildirmeyeceğim. 4 farklı şehirde(Budapeşte, viyana, prag ve berlin) ön ödemesi yapılmamış otel rezervasyonları göstereceğim.

@tahirkaya

Otobüsün söyle bir sikintisi var yalniz: Teoride Macar vizesi ile Bulgaristan'dan da Yunanistan'dan da siniri gecirtmezler. Vize hangi ülkeye aitse ilk girisin o ülke sinirinda yapilmasi gerekiyor. Schengen üyesi olsa dahi bu böyle. Ama pratikte delinebilir mi, bu riski almaya deger mi arastirmak lazim. Ben de otobüsü asagi yukari ucak fiyatina denk hatirliyorum. En hesapli Wizz Air ucuyor Sabiha Gökcen'den, ama onlar da bagaj fiyatindan gecirebilmek icin her yolu dener.

Polonya'ya gitmek için Polonya vizesiyle Berlin'e uçanlar sorun yaşamıyorlar. Vize başvuru kılavuzlarında da ilk gideceğiniz ülke değil en çok vakit geçireceğiniz ülkeden vize alın diye yazıyor. Halihazırda budapeşte'ye giden otobüste olacağınız için sınırda problem yaşamazsınız.

Blogumda Danimarka turunu yazmadım. Sorunuz olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Size tavsiyem gerekirse almanya içinde tren kullanın ama isviçreyi görmeden gelmeyin.

Almanya ve Polonya. Ulusal vizelerinden aldım. Kısıtlama olmadan turistik vize alan arkadaşlarım da var. Daha önce ab ülkelerinden vizeniz varsa, maddi durumunuz yeterliyse itiraz etmiyorlar. Polonya'daki işim 15 hafta sürüyordu. Param var 2 ay daha kalacağım dedim. Toplamda 6 aylık vize verdiler.

Almanya ve Polonya. Ulusal vizelerinden aldım. Kısıtlama olmadan turistik vize alan arkadaşlarım da var. Daha önce ab ülkelerinden vizeniz varsa, maddi durumunuz yeterliyse itiraz etmiyorlar. Polonya'daki işim 15 hafta sürüyordu. Param var 2 ay daha kalacağım dedim. Toplamda 6 aylık vize verdiler.

Ulusal vize ne demek?

6 aylık Schengen vizesine 90 günlük kalma süresi veriyorlar. Pasaportumda öyle. 3 aylık vizede kalma süresi 30 gün. 3 ay Schengen ülkelerinde gezecek arkadaş için sadece vize süresi değil kalma süresi de önemli.

@tahirkaya

Vizeni Almanyadan da alabilirsin. En uzun Almanya'da kalacam diyerek bunu yapabilirsin.

ben 1.5 aylik schengen vizesi ile 30 gun almanya'da kaldim bir sikinti cikmadi, anlamadim burada konusulanlari

@Berk Ilgar

Vizelerde iki farklı süre var. Vizenin toplam geçerlilik süresi var, ayrıca her girişte kalınabilecek toplam süre var. Bu iki süreye dikkat etmek gerekir. Pasaportuna bakarsan ikisini de görürsün.

Schengen vizesi alınırsa Bulgaristan 5 günlük transit geçiş süresi tanıyor.

Viyana, Almanya otobüsleri Bulgaristan üzerinden gidiyor zaten. Yarın ulusoy/varan'a tekrar otobüs bileti fiyatını soracağım.

6 ayda 90 günlük vize şöyle oluyor. 6 aylık süre içinde Schengen bölgesi içinde 90 gün kalma hakkın var. Mantık olarak çok girişli vize olmalı.

Birçok defa schengen almış arkadaşlar böyle uzun vizeleri zor verdiklerini söylüyorlar.

Bakalım neler olacak:)

@Koray Uzun

İsviçre'de çok güzel yerler olduğunu biliyorum.

Bir keresinde Gürcistan'da Kafkas dağlarında vakit geçiriyorduk. Ben arkadaşlarıma çok güzel yerler olduğunu söylemiştim. Onlar da İsviçre ve Alpler'in çok daha güzel olduğunu söylemişlerdi.

Yalnız uzun bir tur olacağından zaten azalacak olan enerjim İsviçre'ye yeter mi bilemiyorum.

Bildiğim kadarıyla Alpler ülkenin ciddi bir kısmını kaplıyor. Yine de ziyaret etmeyi düşüneceğim.(Basel-Zurih-Cenevre gibi)

Geri