Scudo Sports

Avrasya Tüneli'nden Geçen İlk Bisikletçi

Cevat_MD

Forum Bağımlısı
Tepki
2.080
İsim
Cevat Bayhan
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Corratec
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
589c597518c77302e05de505.jpg

İstanbul'da Avrasya Tüneli'nden bisikletle geçen 22 yaşındaki İ.Ö. adlı genç gözaltına alındı.

(link)

İsmini niye gizlemişler anlamadım. Bildiğim kadarıyla 18 yaşın altındakilerin isimleri gizleniyor. Ne yapmış yani bu pedaldaşımız, adam mı öldürmüş?..

Serbest Kürsü'de konuyla ilgili bir başlık açılmış ama ne yazık ki benim de gözümden kaçmış. Konu birleştirilebilir.

Scudo
@Emre Yönlüer
Farketmemişim, konu birleştirilebilir diye ekledim...

Başlık boşa gitmesin bari. Şimdi sayın abilerim, benim maksimum yaklaşık 800 ile 1000 lira arası tahmini ortalama bütçem var ve yarış bisikleti almak istiyorum... ayrıyeten inşallah bizim mahallenin altından da tünel, üstünden de köprü geçer, yani geçsin bence, geçmeli.

@uguryilmaz144
Cezasını yazar bırakır, gözaltına almak neymiş? Terörist mi bu çocuk?

@M.Cevat Bayhan Şöyle ki terörist değil ama suç işlemiş, yani orada herhangi bir kazaya sebep olabilirdi.
Aynı şeyi araba ile birisi yaptığını düşünün. Sahilde bisiklet yolunda araba sürüyor? Ve bunu açıkca gösteriyor. Aracın sürücüsünün sadece para cezası ödesin yeter mi diye düşünürdünüz? Yoksa o kadar bisikletlinin hayatını tehlikeye attı diye yargılanmasını mı isterdiniz?

@M.Cevat Bayhan
Evet trafik teröristi. Bisiklete binmesi olayı masumlaştırmıyor. Cezası neyse çeksin. Bir bisikletin trafiği tehlikeye atmasıyla, bir arabanın trafiği tehlikeye atması arasında fark yok. Yarın birgün bu kişi eşinizin dostunuzun kaza yapmasına sebep olursa yine bu kadar korumacı davranacak mısınız?

@M.Cevat Bayhan @uguryilmaz144

Şu videoya bakarsanız. Tünel çıkışında polisten kaçıyor. Gözaltı sebebi bu olabilir. 6. dk'dan sonrasına bakabilirsiniz.

@byhsyn34
@uguryilmaz144
Sanki arabayla tehlike yaratanı gözaltına alıyorlar mı bu ülkede? İstanbul'da ve diğer otoyollarda emniyet şeridi magandalarına kanunda yeri olmasına rağmen tek bir ceza yazılmış mı? Yakalananlar da şunu yakınıyım, bunun yeğeniyim deyip geçiyor. Gerçi bu ülkede trafikte insan hayatını tehlikeye atan herkesi gözaltına almaya kalksan ne karakol ne de nezarethane yeter.
Elbette bu arkadaş masum değil ama güçleri bir bisikletçiye mi yetmiş? Ceza verilmesin demiyorum ama ortada gözaltına alınmasını gerektirecek kadar büyük bir suç yok. Bakın gözaltına alınmasını kastediyorum, ceza verilmesini değil.

@M.Cevat Bayhan

Videoyu sonuna kadar seyrettiyseniz görmüşsünüzdür, polis işlem yapmak için kenara çekmesini isteyince haydut gibi kaçıyor. Bizim ceza kanunumuzda boşluk var, ancak trafik güvenliğini tehlikeye düşürerek polisten kaçmak pek çok ülkede oldukça ciddi bir suçtur.

@Murat B.
Burada aslında bir de şöyle bir sıkıntı var. Eğer gerçekten kaçtıysa ve bu zat bir intihar bombacısı falan ise polisin çekip vurması gerekirdi. Aslında bizim bu tüneldeki güvenlik zaafiyetlerini konuşuyor olmamız lazım şu anda...

Ben olaya teknik olarak bakacağım. Bu çocuk tünelde 80 kmyi gördü.
1-Tünelde eğin ne kadar. Tünele girip çıkan biri bizi aydınlatsın.
2-Rüzgarsız ve hava direncinin düşük olduğu bir ortamda bisiklet güzel hız yaptı.

Birde bu çocuk buralara uğrarsa bisikletin markasını ve özelliklerini bir yazsın.

@mehmetsunu
Tünelden ben geçtim. Avrupa'dan Asya'ya ilk girişte belirgin bir eğim var ama 80'i görmek için iyi bir yol bisikleti lazım. Karşı rüzgar olmaması da bir etken tabii ki. Yalnız arabalar için bile bu hıza müsaade edilmiyor. Hız sınırı 70...

Haberlerde gördüğümde, trafikte gözlerden kayboldu denmişti.

Ortada bir medya abartması da var sanki...

Yok sordum almıslar göz altına :D Bizede onlara da mazleme cıktı ıste.

bu neyaww konu nereye gelmiş asacaklar nerdeyse adamı

hergün yüzlerce trafik canavarı trafikte cirit atıyor ne kural tanıyor ne bişey bunamı göz diktiniz

adamın yanlışı varsa kessinler cezasını olsun bitsin bisikletle Polisten kaçmanın imkanı varmı hiç inandırıcı değil

nedense rüzgar çetin olayı geldi aklıma

adam aynı şeyleri motosikletle yapsaydı bugün hiç kimse konuşmayacaktı bunları
kimsenin dikkatini bile çekmeyecekti bisikletli olunca iş değişiyor nedense
halbuki oda iki teker ne farkı varsa artık

• Beğen
Tepkiler: logicman
Kim ne derse desin delikanli bir arkadasimizmis kendisi. Oncelikle cesaretinden dolayi tebrik etmek lazim.
Tabii ki yaptigi ceza gerektirir mi, elbette. Fakat istanbulda hergun kurallar onbinlerce kez cigneniyor ve bunlara gucu yetmeyen, bunlari denetleyip yaptirim uygulayamayan gorevlilerin gucu bu arkadasa yetiyorsa bu durum onlarin acizliginin gostergesidir. En basitinden sehir icinde 120-130 km hizlara cikan hafriyat kamyonlari, beton mikserleri..
Son olarak da, yukarida bir arkadasimiz 1500 tllik bir bisiklete bindigini soylemis. Binilir mi hic oyle bisiklete abi, grupseti en az 105 olacak, jantlari mavic, zonda falan olucak, lastikler conti olacak, boyle gezmesin soyleyin ona, forumun her seyi cok bilen perfocu abileri kizarlar yoksa ona

Geri