Scudo Sports

Avrasya Tüneli'nden Geçen İlk Bisikletçi

Az bile kesmişler ceza.Bunun gibi bisikletliler yüzünden adımız çıkıyor boş yere.Trafikte bir sürü kötü var onlar yemiyor ceza bu da yemesin mantığı nedir ayrıca? Bir de gurur duyar gibi video çekmiş arkadaş.Gidip birisi çarpacak bunun dikkatsizliği yüzünden, aracı süren kişinin başı yanacak.Objektif olun.Sırf bisiklet sürüyor diye haklı çıkarmaya çalışmayın.

Scudo
(link); 80 km'ye falan çıkmamış. tüneldeki en yüksek hızı 50 km.

@Kudret Kurtcebe

Abi tünellerden geçtin mi hiç bilmiyorum ama beşiktaş tünelinde mesela çok temiz gidiliyor. Hızın 50nin altına inmiyor zaten pedalı bıraksan bile. Tünelin içinde hiç rüzgar olmuyor hatta arkadan esiyor. Sanırım araçlar geçtikçe tünelin içinde bir hava akımı oluşturuyor ileri yönlü. Avrasya tünelinin girişinde çocuk bayağı aşağı indi, hem rüzgar yok, hem yokuş aşağı, 100 bile yapılır :D

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tünelde GPS çekmediği için strava kayıt yapamamış ve o bölümü düz bir çizgiyle birleştirmiş

ghj.png

Videoda bir suç unsuru, tehlike ya da terör göremeyen arkadaşlar için tek temennim böyle bir geri zekalı yüzünden direksiyon hakimiyetlerini kaybedip, bir yakınlarının hayatına sebep olmaları ve ardından gelip bisikletforum'da bu geri zekalı hakkında güzellemeler okumaları olur. Hatta isterim o zaman da kendileri katılsın bu güzellemelere.

Bu ülkede insanlar bir şey başlarına gelmeden anlamamakta neden bu kadar ısrarcı acaba?

Ben nasıl bir motivasyonla bu görüntüleri paylaştığını düşünüyorum bu arkadaşın! Hadi kaçtın neden kendini ele veriyorsun? Madem yükleyecektin neden kaçtın ya da!

Bu genç adam, Avrasya Tüneli'nden Geçen İlk Bisikletçi oldu öyle ya da böyle. Sanırım kendisi de işin asıl bu yönüyle ilgili. O tünelden araçla bile geçmiş değilim henüz. Videodan o kadar da kolay bir şey olmadığını anlayabiliyoruz.
Bu arkadaşın yaşadığı ve yaşattığı aksiyon için edilen 'bunlar yüzünden bizim de adımız çıkıyor' benzeri sözleri de biraz abartılı buldum. Bisikletçiler şöyle insanlardır diye bir genellemenin trafikteki Istanbul'lular arasında yaygın olduğunu sanmıyorum. Kimse kimseyi görmek bilmek istemiyor zaten, kendini varacağı yere atsın da bir şekilde.

Bu kadar büyük ölçekli bir şehirde her tür tuhaflık olur, bu arkadaş gibileri de GTA bisikletçiliği icat eder. Kendisinin sinir bozucu bulunmasını anlıyorum ama en azından İstanbul'dayken ben artık her saçma davranışa takılmıyorum. Saçma şeyler arasında eleme yapıyorum, sinir harbinden kaçınıyorum diyebilirim.

Şaşıralım tabii şaşırma kabiliyetimizi yitirmeyelim ama hak, haklılık, suç, ceza, itibar gibi tartışmalı konulardaki yargılarımızı, kurgulu bir video kesiti üzerinden sonuna dek sınamak, "trafik nedir, bisikletçinin oradaki yeri nedir?" sorunsalını bu video üzerinden çözümlemek pek olası değil. "Kimler ölmeyi hakeder, kimler hapsedilmelidir"e konuyu bu kadar kolay getirmek de işi bir başka boyutuyla abartmak bence.

Bu şehre yıllardır gelir giderim, burada yaşamıyorum o yüzden bana söylemesi kolay olabilir, böyle bir çile görmedim. Basitçe kaldıramıyor işte bu yükü, çok da zorlamamak (Şeapmamak) lazım. Daha fazla bir şey söylemek istemiyorum.

Kuralları alt üst eden meraklı bir genç kardeşimizi sırf bisikletçi diye cesaretinden ötürü översiniz :) Ondan sonra biri önünüze kırınca sinirden deliye dönersiniz :) Oldu canım başka?
Burada suçsuz olduğu halde trafik terörüne maruz kalan insanlara bile olumsuz yorumlar yapmayı becerebilenler var ufak tefek hataları yüzünden, kalkıp da bu arkadaşımızı savunup canımı sıkmasınlar lütfen :)

İşini yapan Devletin Polisi'ne laf söyleyeceğinize kurallara uymayıp birde polisten kaçtığını sanan adrenalin meraklısı kardeşimize yüklenin biraz da :) Ben onu çok iyi anlıyorum, bazen ben de köprüyü bisikletle geçmek istiyorum ancak yasalara aykırı. O yolda bana bir şey olsa bok yoluna gideceğim sonuçta?

Bazılarınız bisikleti fark etsinler, farkındalık oluşsun istiyorsunuz. Ancak yasak yola girip polisten kaçan, kaçtığınız sanan bisikletliye de kol kanat geriyorsunuz.
Polis abimiz iyi bile davranmış, abartmamış durumu. Kaçmasına izin vermiş, uğraşmamış da zaten.
Videoyu her yerde paylaşırsın olacağı budur. Bakın ben yasak dediklere tünelde 80KM ile kuş uçurtuyorum diye yayarsan millete elbette bir yaptırım alman gerekir.
Terörist muamelesi görmeyenler de bisikletliye terörist muamelesi yapıldı demesin. Kurallara uymayanların standart bahanesidir zaten "Biz terörist miyiz" lafı.

• Beğen
Tepkiler: SEYYAH OZİ
@Serkan Mıstınoğlu

serkan bu mesajını 02.00 'de yazmışsın ,o saatte ben rüyamda valla tünelden geçiyor idim ,ama arkadan kamyon bir koydu gerisini hatırlamıyorum,,

:komik::komik::komik::komik::komik::komik::komik::komik:

doğrudur ,rüzgarsız bir ortamda aynen hız yüksek olur,kapalı veledromda aynı durum .

@Cemil Dada

cemil bey siz istanbula bir gelin o tünele bir girin ve hatta sürekli girin sonunda ne olur ,ne olacağını yazayım hastanede ziyaretinize gelirim ya köprücüğünüz kırılır ,ya da en kötüsü toprak altına girersiniz ,burada bir arkadaşı aynen uyardım tünellerden uzak durun diye ,tünele bisiklet ile girilecek iseki ,bir kez yaptım aynen kaldırım olan yerden sürdüm,asla arkanızdaki şöförlerede güvenmeyin burası norveç değil ,norveçte bisikletlilere gördüğüm saygıyı ben bu ülkede görmedim ,bu millet bisikletliyi adam yerine koymaz ...

@sleepy112

suçluluk duygusu sarmış arkadaşı,düzenlediğim turlarda ki bunlar gezi turları idi ,öyle kimse kafasına göre hareket edemez idi ,kuralsızları zati gruba almadım..

@furkantrojka

önce başa gelecekki anlasın değilmi ,
bir kaza görecek ve bisiklet hayatı bitecek örnekler var arayan bulur,

@Kudret Kurtcebe Kudret Bey ben sizin mesajlarınızı dönem dönem göremiyorum bu neden kaynaklanıyor anlam veremedim.

@trainspotting35

isminiz nedir ? size isminiz ile hitap etmek istiyorum

@trainspotting35

hah şöyle çetin bey ,
banlamıştım sizi fakat geri aldım ,nedeni budur ,konu dağılmasın çetin bey
teşekkür ederim

@I am the Uptown R.

size katılmamak elde değil ,valla tanımadığım bir kişi ile muhabete daldık ,ön yargılı konuşmuş idi, siz dedi ,bisikletliler çok hata yapıyorsunuz ,
kendisi bir bisikletlinin birden önüne çıkmasından şikayetçi olmuştu ,bende dedimki ,valla 4 teker kullananların arasında nasıl sorumsuz kişiler var ise aynen bisiklet üstündede sorumsuz kişiler olabileceğini söyledim ,özellikle şehirlerde bisiklet sürenler trafik kurallarını asla ihlal edemezler ,almanyada ihlal edin ceza yersiniz, adamlar orada kimsenin gözünün yaşına bakmaz, istersen milletvekilinin oğlu ol.

@Emre Yönlüer

ben bu çocuğu çok sevdim bir daha geçsin bakalım ,ama çekirge bir sıçrar iki sıçrar üçüncüde öyle bir sıçrarki ,
onuda sana bırakıyorum emre dostum,

OHAL ve KHK'lar yoluyla her gece bir operasyon yapılıp değerli akademisyenler, sanatçılar ve diğer aydın kesim FETÖ kılıfı adı altında sorgusuz sualsiz görevlerinden alınırken, yandaş medyanın gündemi dağıtmak için ne yapmasını bekliyordunuz? Bundan iyi haber olabilir mi?

(link)

(link)

Halk olarak oyuna gelmenin bundan daha iyi tarifi olamaz.

@Kudret Kurtcebe
Ben de Manş Tüneli'nden bisikletimle geçsem ünlü olur muyum??:p
İngiltere ve ya Fransa da öyle bişey deneyen olmuş mudur acabaaa...???:kötü::kedicik:

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
@Bahadır Gürel

aman bahadır bey dostum,konu dağıldı, siyasete gitti.malum hemen tartışmalar başlayabilir,

ali nahit arkadaşta bisikletli bakın ne yaptı aynen kaldırıma çıktı,,

@Emre Yönlüer

bir adet vaka buldum..

doğrusu budur,,ne kadar eleştirsemde froome 'u kralın hakkını vermek lazım tabi,

Konuyu dağıtmak istemem ama ben zaten bahsi geçen tünele bisikletle girdiğimden ya da gireceğimden söz etmedim.

Araçla da henüz geçmediğim tünelin durumunu videodan anlayabildiğimi ifade ettim.

Geri