Scudo Sports

Avrasya tüneli geçilmez diyorlardı, yalan söylemişler...

@Hayatikiteker

esasında mevzu basit pist alanlar oluşturulmalı avrupa yakada ,uzun düz yollar ve bisiklete ait olacak sadece ,orada atıyorum 30 km git gel basacak hız tutkunları çözüm bu olabilir.

Scudo
Yanlış hatırlamıyorsam boğaza yaya ve bisikletlilerin ulaşımı için ayrı bir geçit daha yapılacaktı, biraz daha sabredip oradan rahatça ulaşımı bisiklet le de sağlayabiliriz. Arkadaşın yaptığı hiç doğru bir davranış değil yanlışı teşvik etmek te öyle.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
En basiti Anadolu yakasında velodrom var git orda tatmin et kendini yapabildiğim kadar hiz yap böyle şeylerin yeri trafik değil pist ve trafiğe kapalı alanlar olmalı

@Kudret Kurtcebe
En basiti Anadolu yakasında velodrom var git orda tatmin et kendini yapabildiğim kadar hiz yap böyle şeylerin yeri trafik değil pist ve trafiğe kapalı alanlar olmalı

ulaşım için bisiklete binenler ne olacak sadece spormu bisikket

@barış barış
bu yazdığıma katılmaya başladım ben en iyisi susayım bana dokunmayan yılan bin yaşasın

@D.Mustafa

valla istanbulun derdi çok ,yapılacak işte çok ,şimdi en fazla kullanılan yerler 2008 senesinden beri gözlemlediğin güzergahlar aynen üsküdar -beykoz sahil yolu bence buraya tam emniyetli bisiklet yollarının yapılması ayrıca beşiktaş -sarıyer arası yapılacak ,tabi burada çok yoğun bisiklet kullananlar( özellikle yazın )bulunmakta
diğer bir güzergahta bostancı-tuzla yolunun adam edilmesidir.

@barış barış

ulaşım aynen doğru onlar için gerekli olan yolların yapılması ,ama kaç kişi işine bisiklet ile gidiyor istatistiğe belediye gene bakar, atıyorum 50 kişi gidiyor ise belediye yanaşmaz
ama burası amsterdam değil, 1.5 milyon kemikleşmiş bisikletçi var orada, yaz kış millet işine bisiklet ile gitmekte ama ülke düz tabi.amsterdam belediyesi artık sokaklara araç yasağı koydu bile .

bu tür bireysel eylemlerin yarardan çok zararı olur. riski çok fazla, hem kendine hem de etrafına zarar verme ihtimali çok yüksek. nitekim video da bunu gösteriyor.

toplum eylemler şart. critical mass bunun için ortaya çıktı, 25 senedir 300'den fazla şehirde yapılıyor. bir mantığı, sistemi, felsefesi, işleyişi var ve başarısını bunlara borçlu. izmir, istanbul ve eskişehir bu işi ciddiye alıyor, başka şehirlerin de katılması lazım.

istanbul belediyesinin çözüm mantığı şu: toplu ulaşımla bisikleti entegre etmek. bu da tanii bisiklet yolculuklarının mesafesini kısa tutarak yapılıyor. en yakın toplum ulaşım istasyonuna gidip yola onunla devam etmek esas alınıyor. bisiklet için öngörülen menzil 3-5 km. yani istanbulun bir ucundan ötekine pedal kesmeden gitmek gibi bir hayalimiz varsa bu gerçekleşmeyecek.

eh bu da bisikleti bir ulaşım aracı değil, rekreatif etkinlik nesnesi olarak görmekle sonuçlanıyor. deniz kenarında, hafta sonlarında, parklarda bahçelerde, şehrin çeperlerinde gezinti yapmak ve sağlığımızı korumak, obezite sorununu çözmek. türkiyede yerel yönetimlerin bisiklete bakış açısı bu.

bisiklet kültürünü idrak etmez, şehir planlama süreçlerine katılmaz, talepleri eylemselliğe dönüştürmezsek buralarda şikâyet edip birbirimizin hatalarını eleştirmekten öteye geçemeyiz.

allahtan şile ormanları elimin altındada insansız trafiksiz mis gibi kuş sesleri altında geziyorum sürekli

@barış barış

yat kalk dua et barış çok iyi yerde oturmaktasın ,
ama iskana 10 yıl içinde oralarıda açılır ise yandın...:eek::eek:

deme hocam bi buralar kaldı bisikket sürecek yakma bizi

aylardan beri ilk defa dün sahile ineyim dedim bin pişman oldum bir karton sigara içmiş gibiyim yediğimiz egzos gazının ve hava kirliliğinin haddi hesabı yok spor yapmamak daha karlı

@barış barış

yüksek mekanlarda sürmek faydalı ,oksijen bol orada ,aşağıda burada boğuluyoruz ,kaçıyorum senin oraya..:harika:

Bahsi geçen tünele kamyon ve otobüsler de giremiyor. Kamyon ve otobüsçüler grup halinde toplanıp trafiği riske atarak tünelden geçmeye çalışsa ve daha sonra açıklama olarak "onlar da kamyon yolu yapsaydı" dese ne düşünürsünüz?

Videosu paylaşılan kişi bir magandadır. Tek farkı tofaş, bmw v.s değil de bisiklet kullanıyor olması.

@barış barış Barış Bey günaydın bisiklet yolu istemek en doğal hakkımız ama bu şekilde mi? İşimize gelince bisiklet bir ulaşım aracı oluyor işimize gelmeyince ne şeridi kardeşim, ne ters yolu, ne hız sınırı demeye başlıyoruz. Trafikte yeralmak istiyorsak önce kurallara uyacağız ki farkındalığı o zaman yaratabiliriz. Bu adam sola dönerken kolunu kaldırıyor, ışıklandırması süper dikkat çekiyor işte bunlar asıl farkındalığı yaratacak şeyler bana göre. Arkadaşın kaçtığı polis bisikletlilere nasıl bakacak şuanda. Ben bu şekilde farkındalık istemiyorum. Her şey demokratik olursa güzel olur bu şekilde yaptım olduyla değil. Kaza yapmasına sebep olacağı mavi aracın sürücüsü de bisikletlilere karşı süper aydınlanma yaşamıştır büyük ihtimalle.

sayın @trainspotting35 Benim maksadım yanlışı savunmak değil zaten o yolları kullanabilmek yanlış yapanada kessinler cezayı otursun yerine
ben o arkadaşın yanlışlarını değil o yoldan geçme cesaretini tebrik ettim yanlış anşaşılma olmasın bu arada sizede günaydın cümleden herkese günaydın

@barış barış Yanlış anlaşılma olmuştu şimdi düzeldi. İyi günler hepinize.:):)

@furkantrojka
kamyon yolu var zaten o yüzden giremiyorlar

bisiklet yolu olsa bisiklette girmez

80 km hiza o bisikletle ulastı bu cocuk varmı tt ile giricek oraya 150 yi görür heralde :D Bizde genc olduk yaptık bazi hatalar onlarda genc olucak boyle seyler :)

@barış barış
Beni başkan seçin bisiklet için özel köprü yaptırayım size....:harika::hihi:
Hem de üstü açılır-kapanır yaparım:p(Ama geçişlerden 10TL alırım!!)

Biz bisikleti motorsuz olduğu, fosil yakıtlara bağımlı olmadığı, doğaya ve çevreye uyumlu olduğu için ulaşım aracı olarak kullanıyoruz. Şehirlerimizde trafik tıkanması sorununa çözüm olarak öneriyoruz. Ucuz, erişilebilir, sağlıklı olduğu için tercih ediyoruz. Temsil ettiği değerler ve ürettiği kültür toplumsal sorumluluk duygumuzu ve bilincimizi güçlendirdiği için savunuyoruz. Böyle baktığımızda, bisiklet ile kamyonu aynı kefeye koymak imkânsız olur. Bisiklet ile her yere gitmek haktır, kamyonla değil.

Geri