Scudo Sports

Avm bisiklet parkı ve kaç kilit kullanıyorsunuz

Ne tarz kilit kullanıyorsunuz?

• U Kilit

• Zincir + Asma Kilit

• Şifreli Kilit

• Anahtarlı Kilit

• Sesli Alarm

• Toplam katılım
    104
Suandaki tek dusuncem pahali olduklari.herhangi bir saldiriya maruz kalmadiklari icin yorum yapamiyorum.kaplamali olduklari icin kadroyu cizmiyorlar o acidan iyiler

Scudo
avm otoparkları bisiklet kilitlemek için güvenilir midir arkadaşlar?

şimdiye kadar forumda bir adet konu başlığı gördüm, avm otoparkından bisiklet çalınmış 2015'te.

avm otoparkına bisiklet kilitlemek için tavsiyeleriniz var mı?

Ben Ankara ankamall de bıraktım birkaç kere. Üzerine 2 tane anahtarlı kilit takıyorum. Biri dandik. Diğeri decathlon 30 tl ye aldığım 3/10 luk kilit.

Tam giriş kapısının önünde bisiklet park yeri. Güvenlikte var. Ama tedirgin oluyor insan.

• Beğen
Tepkiler: Seyha07 ve Ozy
Bisiklet sizi zaten hızlıca kalabalık caddelerden uzağa, gerçek dükkanlara ve esnaflara ulaştırmak için varken AVM'ye girmeye bile çalışmıyorum açıkçası :harika:

Gittiğim yerde bisikleti kilitlemektense arabamla gitmeyi tercih ederim aga :)
Sadece Etimesgut'ta Hava Kuvvetleri Müzesi giriş kapısında kilitledim, kapıda da bir yüzbaşı vardı. Şanlı ordumuzun şerefli bir ferdine emanet ettim yani :)

• Beğen
Tepkiler: Erhan Ertan ve Ozy
@Devilsbutcher

internette biraz aratınca kilitlerle ilgili güzel videolar çıktı. anlaşılan bu ince çelik kilitler hiçbir işe yaramıyor. hırsız avm falan dinlemez keser götürür.

bir de şunu öğrendim; avm'lerin otoparklarına bırakılan araçların güvenliğinden avm yönetimi sorumlu. bu konuda verilmiş yargıtay kararları falan mevcut. bisikletini otoparktan çaldırıp sonradan avm yönetiminden zararını tazmin edenler var.

@BerkEvren

biraz mecburiyetten benimkisi. sırf avm'ye gitmem gerektiği için bisikletten feragat etmek istemiyorum, yoksa haftada 2-3 gün bisikleti bırakmak zorunda kalacağım.

Kesinlikle bisikletimi dışarıya bırakmam ve kilit kullanmam. Decathlon dışında avm'ye gitmem. Decathlon'a gittiğimde de bisikletimi yanıma alırım. Bisikletimi almayan yerlere asla girmem. Zincirlere, kilitlere kimse güvenmesin. Hırsızların mesleği, zaten o kilitleri açmak. 10 tane kilit de koysanız, adamlar meslekleri gereği o kilitleri açacaklar.

Hırsız bisikletinize göz dikmişse bence hiçbir kilit hırsızı durduramaz. Bisikletiniz maddi olarak da yüksek değerdeyse kesinlikle tavsiye etmem. Bence bisikletinizi çocuğunuz gibi düşünüp bir saniye için bile gözünüzün önünden ayırmamanız gerekli.

• Beğen
Tepkiler: Ozy ve can onur
Avmde olsa bırakmayın arkadaşlar. Güvenlikçilerin umurunda olmuyor. Bu yüzden bisikletinizi yanınıza alın alamıyorsanız avmye girmeyin ...

• Beğen
Tepkiler: Erhan Ertan
liste yaptım kafamda bisikleti almayan yere hayatta birdaha gitmiyorum. kilit kullanmıyorum , markete bile gitmek zorunda kalsam (caddebostan migros) bisiklet ile giriyorum , yanımda arkadaşım var ise onu gönderiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Esatesat
Bırakmamak en iyisi tabi ama hiçbir yere bırakmayınca da bisikleti günlük hayata entegre edememiş oluyoruz.Ben de ilk başta hiçbir yere bırakmazdım şimdi zaman zaman bıraktığım yerler oluyor. AVM olarak da her yere değil de İzmir deki Mavibahçe'ye gidiyorum örneğin. Çünkü bu AVM'de bisiklet park yeri normal dolaştığınız alanda kapalı otoparkın bir köşesinde değil.Oraya ulaşmak içinde güvenlikten geçiliyor.Görece daha güvenli yani.

Kilit olarak Trelock fs 300 katlanır kilit
images.jpeg

Ek olarak kadroda sabit durup arka tekerleği kilitleyen bir kilit
images (1).jpeg

Ve bazen de alarm kullaniyorum.
indir.jpeg
JxrKaR

6FJVRF

• Beğen
Tepkiler: Ozy
Bağlayın gitsin. Eğer göz önünde bir avm ise kolay kolay çalınmaz. Bu bisikletim çalınır mı vesvesesi bisiklet zevkinin içine eden bi durum. Abartmaya gerek yok. O korkuyla insan kendini kemirceğine bisikleti çalınsın daha sağlıklı.

1 zincir ile asma kilit ve bir klasik şifreli kilit.

AVM içine bisiklet ile giren arkadaşlar gerçekten çok şanslı, çünkü ben İstanbul'da bisikletimi AVM otoparkına kilitleyip, içeride rahat rahat gezeyim diyorum ama nerede, daha öne bir alışveriş merkezi (artık gitmiyorum), şimdi de başka bir tane bırakın içeri bisiklet sokmak aramadan geçerken bisiklet ekipmanlarınıza resmen bomba muamelesi yapması bir yana kaskıma kadar her şeyimle uğraşıyor.

AVM nin yönetimine mail gönderdim ve Facebook dan da DM ile bastırdım, dedim bisikletli ziyaretçi istemiyorsanız açık açık cevap verin de bilelim.

Bakalım bir cevap gelecek mi veya ne cevap gelecek.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Ben yanımda bisiklet kilidi bile taşımıyorum ki ona güvenip 5 dk da olsa bisikleti bir yere bırakırım diye su alacaksam büfe görene kadar devam 2 dk marketten su alıp çıkmam bisikleti dışarı bırakmam. Avm ye gitmem çok gitmen gerekirse otobüsle giderim, bisikletle gitmem gerekirse de arıza çıkarır içeri sokarım

ön tekeri söküp avm'ye girebilen var mı, ayrıca bu yasağı devlet mi koyuyor

Vallahi hiç kilit kullanmadım. Bisiklet fiyatları malum, eskiden bir araba parası derdik, şimdilerde neredeyse bir ev parası diyecek kadar oldu. Şimdi buna ben kilit bağlar bırakırmıyım asla. Babamlara giderken babam bisikleti eve almıyorsa oraya bile gitmiyorum. Bisiklet dışarda en fazla 10 metre uzağımda olur. İki saniye markete bile girmem, işleri hep büfeden hallederim.

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
1 zincir ile asma kilit ve bir klasik şifreli kilit.

AVM içine bisiklet ile giren arkadaşlar gerçekten çok şanslı, çünkü ben İstanbul'da bisikletimi AVM otoparkına kilitleyip, içeride rahat rahat gezeyim diyorum ama nerede, daha öne bir alışveriş merkezi (artık gitmiyorum), şimdi de başka bir tane bırakın içeri bisiklet sokmak aramadan geçerken bisiklet ekipmanlarınıza resmen bomba muamelesi yapması bir yana kaskıma kadar her şeyimle uğraşıyor.

AVM nin yönetimine mail gönderdim ve Facebook dan da DM ile bastırdım, dedim bisikletli ziyaretçi istemiyorsanız açık açık cevap verin de bilelim.

Bakalım bir cevap gelecek mi veya ne cevap gelecek.
Sonuç ne olmuştu?

Geri