Scudo Sports

avid Juicy 3 disc fren hakkında sorularım

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
merhaba arkadaşlar. dün bir avid juicy 3 sipariş ettim.street sürüş için kullanacağım ve 160 mm rotorları olacak acaba performansı nasıl olur.haftada 2 günde arazi sürüş yapacağım.

birde rotorların ısınmasını sürüşten sonra spreyile su sıkarak azaltabilirmiyiz bunun rotorlara bir zararı olurmu şimdiden teşekkürler cvplar için

Scudo
Isınan rotorlara asla su falan sıkma derim oncelikle, yamulur rotor. Hatta ciddi anlamda super ısınmıslarsa, su sıkınca rotor oyle bi sekil alır ki şöyle olursun: :unsure: :brutal324

Onun dısında avid juicy 3leri sadece 5 km kullandıgım icin kendi yorumum cok tutarlı olmayacaktır ancak avid "bu urun xc-am arası kullanıma uygundur" diyor. Ote yandan yapmayı dusundugun surus stili icin bu freni kullanan baskaları oldugunu biliyorum.

@DragF5.user

cevap için teşekkürler.peki sürüş esnasında çamurlu yada çamursuz sudan geçerken sıcak rotora su değerse sorun yaparmı ?

Rotor su sıçramasıyla falan kolay kolay yamulmaz endişe etmeye gerek yok. Islanınca yamulacak kadar genleşmesi için o rotoru en az 80-100°C sıcaklığa çıkarmanız gerek ki standart sürüşle bu biraz zor. Kaldı ki gözlemlediğim kadarıyla Avid G2 rotorlar ısıyı oldukça iyi dağıtıyor.

@gurkankas

Kullanım alanı XC-AM olan bi' frende bence pek sorun olucağını sanmıyorum.Sonuçta bunu göze almışlardır.

+Gürkan,fren eline geçtiği zaman tartarsan ve özel mesajla(veyatta msnden) bana iletirsen minnettar kalırım.

Juicy 3'ler aslında OEM parçalar, yani "aftermarket" tabir edilen, sonradan satın alınabilecek kutulu ürünler değiller. Ancak incelerseniz frenlerin görüntü dışında Juicy 5'ten pek de farklı olmadığını görebilirsiniz. O nedenle performansı kötü kesinlikle değildir. Bir çok yabancı üretici bu frenleri 185-203 mm rotorlarla FR bisikletlerine takıyorlar.

@XES

Hiç zor değil :) Yabancı bir dergide okumuştum, test esnasında Hayes HFX 9'ların 160 mm.lik rotorlarını 280 dereceye çıkarmışlardı. O nedenle kesinlikle frenlemeden sonra (2 m bile fren yapmış olsanız) disklere dokunmayın. Elinizde rotorun izini bırakacak kadar sıcak olacaklardır!

Su dökmek pek akıllıca değil yamulur mu bilinmez fakat ani sıcaklık değişimi zarar verebilir.

Sen diyorsan doğrudur Halil. Fakat bilenler bilir, Ankara'da TRT genel müdürlüğünün yanından Eymir'e inen yokuş korkutucu derecede dik ve uzundur. Ben G2 rotorlu BB7'lerimle o yokuşu indikten sonra rotorlarımın ne kadar ısındığını merak edip parmaklamıştım. =) Evet, elim yandı ama bir ütü gibi değildi. Yani elime yapışmadı. Ha inişin sonlarına doğru ciddi biçimde fade out yaşadım, orası ayrı.

Geri