Avid Elixir 5 Frenim Sıkılı Kalmış

Kayıt
29 Haziran 2011
Mesaj
27
Tepki
12
Şehir
Kocaeli
Arkadaşlar merhaba,

Avid Elixir 5 ön freni olan bir bisikletim var. Bisiklet uzun zaman kullanamadığımdan yattı. Geçenlerde artık tekrar çıkarıp kullanayım dediğimde ön fren disklerinin sıkılı halde olduğunu gördüm.

Ön tekerlek dönebiliyor ama sürte sürte dönüyor. Fren kolunun hareket mesafesi ise çok çok daralmış. Elime fren yapmaya kalktığımda 5 milimetre kadar sıkılıyor ve duruyor tekerleği durduruyor.

Fren disklerinin açısı karşıdan ve üstten baktığımda normal gözüküyor. Yani eğrilikten değil, iki yanak arasında tekerlekteki diskin tatlı sıkı sığacağı kadar boşluk kalmış.

Bunu kendim onarabilir miyim?

İkincisi bilen bir yere yaptır diyorsanız Seyrantepe-Maslak-4.Levent civarında neresi vardır? (Bisiklet Salcano NG 255 SDR)

Yabancı bir forumda gördüğüm gibi fren kolunun oradan ayarlamaya çalıştım ama bir şey değişmedi.

tekerleği söküp freni geniş sert bir şeyle aralayıp tekerleği tekrar taksam bir şeylere zarar vermiş olur muyum?

http://www.socaltrailriders.org/forum/attachment.php?s=4ee4f082a148ffadd4052027e6e2f344&attachmentid=125020&stc=1&d=1307506310
 
Scudo
Kayıt
29 Haziran 2011
Mesaj
27
Tepki
12
Şehir
Kocaeli
kendime cevap:

bisikleti sırt üstü yatırıp, tekerleği söküp tornavida ile fren padlerini geriye ittirdim. bu sırada fren kolundan bıccık bıccık diye kabarcık sesleri geldi. tekerleği geri yerine taktım sürtme azalmıştı. bu haldeyken fren yaptım. tekrar sürtme başladı. tekerleği tekrar söküp padleri tekrar geri ittim. bunu 3-4 kez tekrarladım. sonra fren yapıp bıraktıkça fazla sürtmemeye başladı. sadece aşağıdaki videodaki arkadaşın anlattığı gibi freni gevşetip açı ayarı yaptım. bunu da 3-4 kez tekrarlamam gerekti ama artık normal gözüküyor. yağmur geçsin bir yol testi yapacağım.

 
  • Beğen
Tepkiler: suat akman