Scudo Sports

avid 5 hidrolik kablosunu nerden bulabılırız?

semıh gunay

Forum Bağımlısı
Tepki
379
avid 5 hidrolik kablosunu nerden bulabılırız?yardımcı olursanız sevnırım..:sigaraici

Scudo
türiyede hiç bir yerden bulamazsınız. benimde juicy 5 hortumu yırtıldı ben shimano xtr hormutu taktım. tam olarak oturdu ve kesinlikle yağ kaçırmadı. ve hortum daha sert olduğu için daha az esniyor ve bu firen kolunda hissediliyor. yani shimano nun xtr hortumunu kullanırsanız eskisinden daha iyi olur.

Marintek te hepsi var diyordu arkadaşlar bir araştır bence..

Ben araştırdım, Marintek yedek parça getirmiyor.

Yapabileceğimiz pek birşey yok, bal gibi getirmiyorlar. Avidin durumu şu an Türkiye de distribütörü olmayan firmalardan, yedek parça ve servis açısından pek farklı değil.

@twisted-disco

Uğurun dediği gibi shimano xtr hortumu kullanacaksınız maalesef.

@İsaAlp

avid marintek tarafından türkiyeye getiriyor. yapacağınız şey yukarıda belirtilmiş. zorunululuktan dolayı shimano xtr hortumu kullanacaksınız. zaten türkiyede neyin teknik servisi tam olarak işliyor ??

Yapacağınız şey öncelikle hakkınızı aramaktır, gördüğüm kadarıyla bir çok kişi bundan bihaber durumda.

Ürünü getiren firma ortalama 10 yıl süreyle yedek parçasını da elinde bulundurmak zorundadır bu yasal bir yükümlülüktür. Sanayi Bakanlığına başvurmanız durumunda siz ve sizin gibi birçok kişinin sorununa çare olabilirsiniz.

4077 sayılı kanun

Madde 15- İmalatçı veya ithalatçılar, sattıkları, ürettikleri veya ithal ettikleri sanayi malları için o malın Bakanlıkça tespit ve ilân edilen kullanım ömrü süresince, yeterli teknik personel ve yedek parça stoku bulundurmak suretiyle bakım ve onarım hizmetlerini sunmak zorundadırlar.

Yani yapabileceğiniz tek şey ; avid5 hortumu yerine xtr hortumu kullanmak değildir..

Saygılarımla.

@gurkankas

İlla ki XTR hortumu olması şart mı? Xt veya LX veya seridışı hortumlardan hangisi/hangileri uyar..? Peki Bunlar HayesStroker ların kablolarına uyar mı? Teknik bilgisi olan cevap verebilsin lütfen:eek:..

@BMX_rider07

Eğer Shimano'nun hortumu avidin hortumuna uyuyorsa buradan anlıyoruz ki mineral yağla çalışan sistemin hortumunu dot ile çalışan sistemde kullanılınca herhangi bir yan etki görülmüyor. Bu hortumların da çaplarının standart olduğunu varsayarsak shimano hidrolik hortumlarının tüm hidrolik frenlerde sorunsuzca kullanılabileceğini söyleyebiliriz.

Sadece bir varsayım :rolleyes:

@bisikletcanavari

Ben de bunu düşünmüştüm fakat ben hipotezlerden değil gerçeklerden(bizzat denemiş kişilerden)bilgi almak istiyorum:eek:..
Paylaşım için sagol bisikletcanavari

Mineral yağ ile çalışan sistemin hortumunu DOT sistemde kullanabilirsiniz ama tersini yapamazsınız zira sorun hortumda değil fren kolu ve kaliperin içindeki contalarda gösterir kendini. Bu arada XTR hortum seti, zeytin,banjo cıvatası,insert ve contalarıyla komple set olarak Sirkeci piyasasında mevcuttur.

Geri