Scudo Sports

Avcılık Yasaklansın

@mehmet roy

Bu arada avcı arkadaşlardan beni eklemelerini rica ederim :D

Scudo
@Ahmet Bilge Kaan AKIN bu yorumun gülünecek hiçbir tarafı yok ister Müslüman ister başka dinden olsun bir insanın başka bir insanın ölümünü istemesi benim mantığına ters . Ayrıca bir dinden bir kesimin yaptığını genele yansıtamayız.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@ismail_32
Ben seni vuracagim, mahmutta insallah kendini vurursun ona sıkarken diyor. Şimdi mahmut şerefsiz ben şerefli okey :D

Şu videoyu izleyipte avciligi savunanlarin ciddi problemleri vardir.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN bence senin genelleme yapma gibi bir problemin var . 1 örnekten herkesi yargılayamazsın arkadaşım. Madem bu kadar ilgili son yaz dilekçeni ver devletin gerekli kısımlarına. Sonuçta avcılık kurallar çerçevesinde yasal bir eylem. Bir de Türkiye'de ayı vurmak kesinlikle yasaktır.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Yukarıya yazdım ama okumamışsınız galiba
kopyalıyorum tekrar

ağalar hele bir oturun sakinleşin
besin zincirinin en üst basamağındayım.Yani doğada patron benim.Evrim böyle güzel bir şans verdi bana.
Doğada güçlü güçsüzü yer ayıklanır
devlet arası savaşlar bile kısmen böyledir.ya güçlüye boyun eğersin ya güçlü olursun ya da sürünür yok olursun..

yaşım 27.
bunda 70 sene sonra ben dünyada yokum.
inan geride kalanlar ne yer ne içer umurumda değil. Zaten yok olmuşum..
Güneşin ömrü belli.Gezegenimiz ve içindekiler,güneş sistemi vb bundan bi kaç milyar sene sonra yok.Yani uzun vadede hiç birimiz yokuz.
Yaşadığım ülkenin yasalarına uyarım bu ayrı bir olay zira yaptırımı var.

O yüzden yasal çerçeveler içinde istediğim şeyi dibine kadar yaşarım.Kimse de karışamaz.Karışanlar da eğer herhangi bir din den bağımsız bunu yapıyorsa daha bi saçma bulurum.Çünkü müslümanlık hristiyanlık ,yahudilik vb ödül ceza ahiret sistemi var.Sen 200 sene sonra yoksun 2 milyar sene sonra güneş sistemimiz yok neyin davasındasın arkadaş.Takıl işte.Yaşa hayatını

Yok hayvanlar sömürülüyor yok bilmemne.

Ben kendimi aydınlanmış bir ateist olarak tanımlıyorum
Çünkü dünyada insanların ürettiği etik ve ahlak sistemlerini sorgularım
neye göre
kime göre
Bir tavşanı vurup zevk alan kişi kötü bir fiil mi işlemiş oluyor?Neden? Aksini savunanlar öyle istedi diye mi? İyide aksini savunanların düşündüğü neden doğru olsun? Doğru kime göredir? Neye göredir? Doğru nedir?

Bir sonuca bağlamak gerekirse bundan bi kaç milyar sene sonra zaten olmayacak şeylerin acısını hissetme.Zaman kayıp gidiyor.
Hitler gibi stalin gibi amerika gibi yüzlerce milyon insanı savaşlarda öldürenlerin bundan 2 milyar sene sonra hiç bir anlamı önemi hatıratı olmaması ne kadar tuhaf değil mi?
Böyle vahşi olaylar bile günü gelecek bir hiç hükmünde olacak.

Biraz felsefi bir yazı oldu ama düşüncelerim bunlar

Yakında okçuluk kursuna gideceğim.Tüfekle av yerine yay ile avlanmak istiyorum.Kamp çadırımla geceleri ormanlarda konaklamak..Alman Pointer ve kangal köpeğimle...
Atalarım timuçin gibi mete gibi yay ile avlanıp at sürüp kımız içmek istiyorum :D

Böyle bir hayalim var.

Yasal prosedürü öğrenmem gerek tabi bunun için.

Bu arada köpeklerimin isimleri Tango ve Cash :D
Tango,tavşanları keklikleri hatta bazen domuzları bile bulup bana getirir bende indiririm.
Cash böyle şeyler yapamıyor ama domuzlarla dövüşmeyi seviyor ve Tangoyu koruyor

slug namlulu yarı otomatik tüfeğim ve gönlümün efendisi çiftemle avcıları selamlıyorum :D

@mehmet roy kusura bakmayın Mehmet Bey ama yazınız felsefik falan değil tamamen saçma olmuş.
Nasıl olsa iki milyar yıl sonra her şey yok olacak diyerek böylesine duyarsızlık kendi içerisinde de çelişir.
Hayatta bir gayeniz vardır, daha dar kapsamda beğeniler vb. Ne önemi var ki, iki milyar yıl sonra dünya yok olacak.
Bu düşünce iki milyar yıl sonrası için geçerli olsa da şu an için sakattır. Çünkü şimdiki hayatımıza dair sorumluluklarımız var. Etik felsefe bir yana hukuk, bilim vb bile şu anki sorumluluklar üzerinde şekillenir.
Aydınlanmış ateist olduğunuzu söylüyorsunuz ama ateist düşüncedeki insanların özellikle yaşadıkları hayat için daha fazla sorumluluk sahibi olmasından yanayım.

İki milyar yıl sonra her şey yok olacak zaten bana ne demek sadece bencilliktir. Ne felsefe ne de başka bir şey.

Selamlar.

@ismail_32
Yani hak hukuk diyeceksek sana ismindeki 32 rakamindan yani Ispartadan örnek vereyim. Daha gecen gun bicakla hayvanin kulaklarini kesti 2 ruh hastasi, yüzde 99 öldü hayvancagiz ancak bulunamadigi icin nereye gömdülerse artik 4 bin lira para cezasi kesildi. Bulunsa 5.bin kesilecekti, hak hukuktan bahsediyorsun da hayvanları canlidan saymayan kurallar bunlar. Bana yasadan bahsetme .

@mehmet roy
Sizin ateistim her şey serbest kafasında oldugunuzdan baska bir sey dusunmedim yazdiklarinizdan. Ateist ya da musluman veya her ne halta inaniyorsan bununla bir alakasi yok bu konunun.
Bu sorun insan olmakla alakalı.
Siz bencil, kendini herkesten daha ilerde gören birisiniz. Yazdiklarinizdan bu anlasiliyor.
En basitinden Japonları örnek gosterebilirim.
Kendileri inancsiz ancak bir köprüsü yikilinca, sorumlu olan intahar ediyor. Neden demiyor evrimin en üst basamagindayim banane? Bunu düşünün. Siz aydinlandigini ve cok bildigini sanan birisisiniz, oyle olmadiginizi anlamaniz dilegiyle :)

Etik felsefe kitabi oneririm size

Dostum sen meseleyi anlamaissin
Baba yok olacagiz.Dunya da oyle
Japonlar butun aclari doyursa bile 2 milyar yil sonra bi onemi yok

Hic hukmunde

Bizden once x gezegenindw yasamis yok olmus canlilar oldugunu dusunelim
Ne yaptiklarinin suan hic bir onemi yok
Bunun bilincindeyim o kadar
Tesaduf ve dogal secilimlerle olusmus kendsnj birak gezegeni hatta gunes sistemi bile uzayda bir zerre olan tuhaflariz

Yarin bir gun telefon calacak
Annen trafik kazasi gecirmis ölmuş
Veya baban

O zamana kadar yasadiklariniz once ani olarak kalacak sonra sen de öleceksin
Ve o anilar birer yok hukmunde olacak

Ayni sekil tum dunya insanlari ve gunes sistemi icin de gecerli bu

Hititler doneminde tarim ile ugrasan kend halinde bir insanin yaptiklari ile hulagu han gibi yuzbinlerii katleten insanin arasinda hic bir fark yoktur
2 sebepten oturu

Birincisi dogru nedir kime gore neye gore?

Ikincisi yine 2 milyar yil sonra zaten yoksun
Dolayisiyla zaten olmayan birseyin dogrusu yanlisi da olmaz

@mehmet roy 70 sene sonra dünyada olmayacağınızın garantisini veriyorsunuzya peki diyelim ki 60 sene sonra kaynakların tükenmesi sonucu dünyadaki kıtlığın önlenebilmesi adına insan hakları vs. bir kenara bırakılıp sizin de dahil olduğunuz yaş grubundaki insanların itlaf edilebileceğini öngören yasalar çıktı. Zira siz o yaşlarda muhtemelen aciz durumda olacaksınız ve sizden güçlü birileri olacak. Yine bu yasal çerçevede birilerinin sizi vurmasına ya da zehirlemesine saygı gösterebilecek misiniz ? Aydınlanmış haliniz buysa, aydınlanmamış tarafınıza denk gelen insanlara daha çok üzüldüm.

@mehmet roy halen iki milyar yıl sonrası diyorsunuz.
O zaman verdiğiniz örnekte gibi olur da bir yakınınızı kaybederseniz olsun zaten iki milyar yıla dünya da olmayacak dersiniz ki bu da aslında psikolojide bir rahatsızlık, adını anımsayamadım ki zaten iki milyar yıl sonra psikoloji de kalmayacak :)
Bir de iki milyar yıl sonra olmayacak bir forum için cevap yazma çabanız da takdir edilesi.
Kutlarım :D

@Ahmetgitar

Bencillik nedir
Gaye nedir

Bunlar insanin dusunebilmeye baslamasiyla kendi urettigi nasil olsa yok olacagi gezegeninde kafasina takmadan dusunmeden yasayabilmesine olanak sagladigi sacma argumanlardir

Iyilik yardimseverlk tutkular aşklar zevkler
Savaslar idealler....
Bu gunes sisteminin tuhaf gezegenine ait tum bu tuhaf seyler gunu gelince hic bir hatirlamaya sorgulamaya oneme degere gerek kalmayacak sekilde yok olacak

Yokluk icindeki herseyi anlamsiz kilar.Tum bu yaptiklarimiz aslinda hic bir onemi olmayan seyler

@Onur YCL
Valla kardeş ötenazi diye bisey var
Sıkarim kafama gecerim
Zaten 65 den sonra yari buklum yasayanlar da bi tuhaf
Hala hayata tutunmaya calisiyor
senin neyine yasam amip gibi debeleniyorsun

Dediklerimi tam olarak algilamamissiniz

Insanin gezegenin gunes sisteminin ölmesi bir tercih degildir.Yuzde yuz olacak birseydir

@Ahmetgitar

Ben keyfini cikariyorum hayatin
Cok zorlarsa beni cikarim hayatin icinden o kadar
Yani benim şu dunyada kaybedecegim hic bir sey yok ağalar

@Onur YCL aydınlanmışlık değil ya, 14 yaşında metalciyken biz de böyleydik. Yaa ailemden nefret ediyorum, her şey boş, aslında her şey saçmalık vb ama 16 yaşımda sorumluluk almayı öğrendim. Hayatın içinde anlam bulmayı mesela. Bulduğum anlamı yaşatmayı.
İki milyar yıl sonra dünyanın yok olacağını düşünen tek deha arkadaşımız değil kendisi ama bunun arkasına sığınıp tembellik yapmak, hayatı sorumsuzca yaşamaya kılıf bulma rahatlığını gösteren oluyor.
Ayrıca bunun ateizmle ilgisi yok. Öyle olsaydı ben de la zaten ölüp gidecezzz besin zincirinde yediğimi yerim diyebilirdim.
Şurada dünya on yıl daha fazla yaşasın, en azından biz yaşarken de yaşanılır bir dünyamız olsun istiyor, çaba gösteriyoruz.

Ayrıca dünya iki milyar yıla yok ama konu sabaha kilit diye düşünüyorum :)))

@Ahmetgitar

O kadar rahat ve özgur hissediyorum ki kendimi
Şu dunyada beni hic birsey korkutmuyor
Zaten yokum
Cok sevdigim biri ölur ve cok uzulursem tek el ates etmeye bakar kafama

Ayni sekil dunyadaki butun korkularimiz beni hic urkutmuyor
Bilakis tebessum ettiriyor
Cunku ölüm ve yokluk gibi mucizevi ve zorunlu kacinilmaz bir cikis bir son var
Ister kendi isteginle ister istek disi bu oluyor

O yuzden kendimi Yunan Tanrisi gibi hissediyorum

@Ahmetgitar
Yasin kac bilmiyorum

Ben 2 universite birirmis 27 yasinda biriyim

Hem felsefe hem sosyoloji okudum
Ayrica defalarca yurt disina cikmis ve muhtemelen senden 3 kat daha fazla para kazanan biriyim

Dunyada istedigim herseyin yuzde 99 unu yaptim diyebilirim

Yani sen giderken beni donuyordum genc

@mehmet roy değerli yazar arkadaşım, bilge insan, elli defa yazmamıza rağmen neden halen güneş sistemi diyorsunuz?
Yahu arkadaş boşver güneşi, milyar yılı, güzel bir hayatı yaşasana. Var mı yaf öyle zaten yok olacak diye öldürürüm ederim demek?
Aloooo iki milyar yıl değil konu, günümüz heyyy Aloooo :)
Anlatabildim mi değerli forumdaşım?
Sen şu anki bencilliğine yaf dünya olmayacak ki yeğenim diyerek kılıf bulamazsın.

Yaf halit abi dört bin lira borç aldın vermiyorsun, artık versene?

Borç nedir, iyilik ne ki? Dünya zaten iki milyar yıl sonra olmayacak!

:)

@mehmet roy
Dostum 36 yaşında, akademik kariyer yapmış, üç kitap çıkarmış, baya bir ülke görmüş, hatta davet edildiği ülkelerde sahne almış, birçok üniversitede atölyeler çalıştaylar yapmış, maddi olarak hiçbir ihtiyacım olmadığı gibi on yıl çalışmasam dahi kendime yetecek birikim yapmış kuruş borcu olmayan biriyim.
Sorduğun için söyledim :)

Ama senin yukarıda yazdığın saçmalıkları yüzüne vurmak için sadece 16 yaşında olmak yetiyor. Ayrıca biri öldü diye kafana sıkmayı düşünüp, kaybedecek bir şeyim yok diyorsan şimdiden bitirdiğin üniversitelerin birinde bir uzmanı görmeni öneririm.

Ayrıca niye iki üniversite bitirdin ki, açıköğretim bile olsa iki milyar yıl sonra hangisi olacak acaba :)

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@Ahmetgitar

Universite bitirmemin nedeni o zamanlar bu gerceklerin farkinda degildim

Guzel ikimiz de akademik kariyerli parali gormus gecirmis insanlariz

Sacmalik deyip karsi arguman uretememek de ayri bir sacmalik olsa gerek?

Eger sen musluman yahudi veya icinde ahiret olan bir dine bir Tanriya inaniyorsan
Zaten benimle ayni dusunemezsin

Ama benim gibi Tanrinin olmadiginin farkinda olan ve yok olacaginin bilincinde olan bir insan eger benim gibi veya bana yakin dusunmuyorsa kendisiyle celisiyordur

@mehmet roy özgüven cehaletten de ileri gelir.
Okuduğunuzu bu akşamlık anlamıyorsunuz sanırım.
Dikkat edin, bakın çok ileri düzey yazmıyorum. Lise düzeyi olan biri de anlar.
Yukarıda "Ayrıca bunun ateizmle ilgisi yok. Öyle olsaydı ben de la zaten ölüp gidecezzz besin zincirinde yediğimi yerim diyebilirdim." şeklinde bir cümlem var. Bu benim ateist olduğumu anlatır zaten.
Dedim ya cehaletin getirdiği bir özgüven diye.
Önce "ben 27 yaşında muhtemelen senden üç kat para kazanan senin gittiğin yollardan geri dönmüş biriyim" diyerek iki dakika sonra kendi ettiğiniz laf ile fena bozulacağınız bir cümle edip sonrasında da zaten ateistseniz benimle aynı düşüncede olmazsanız bu çelişkidir diyorsunuz.
Pardon ama ateizmin belirli bir kuralı mı var?
Siz ateizmi ne sanıyorsunuz?
Herhalde gençlikten ötürü olacak ki bazı şeyler pek içselleşmemiş. Konumuz inanç dışında bir konu.
Ben insanın bu hayatta bazı sorumlulukları olmasından yanayım. Sorumsuz oldunuz diye sizi dışlamam, maaşınız nedir demem, ama sorumsuz olmanıza karşı argümanınızı dünyanın zaten iki milyar yıl sonra olmayacağı ya da ateistleri belirli bir kalıba sokmaya meyleden düşünceyle direterek verirseniz itiraz ederim. Çünkü iki milyar yıl sonrasının günümüz dünyası için anlamı yoktur bir, ikincisi de ateist olan binlerce bilim insanı günümüzde sosyal bilimlerden, ekolojiye, pozitif bilimlere kadar insan ve çevre sorunlarına kadar sayısız çalışma yürütüyor. Kimse lan dünya zaten olmayacak ki besin zincirinde en tepedeyim zaten demiyor. Ha diyen de vardır ama, ateist şöyle olmalıdır diye bir kalıp sunmak yanlıştır. Kuralları olan dinler ile ateizmi karıştırmamanız, içinde olduğunuz düşünce yapısını içselleştirmeden de insanlar hakkında atıp tutmamanızı öneririm. Hele ki yok senden üç kat kazanırım, senin yaşın kaç vb gibi sözler hiç etmeyin. Dünya yok olacak ama yine de siz böyle konuşmayın bence. Tabi siz bilirsiniz yine de.
Şahsen benden on kat fazla kazanan sığırlar da tanıyorum, evine zar zor ekmek götüren nice bilge insanlar da.
Durum budur.

İyi geceler.

@mehmet roy
Neden forumda takiliyorsunuz 2 milyar yil falan filan

@Ahmetgitar Yunan tanrısından sonrası yok ben de, bir de siz giderken o dönüyormuş. Troll has been detected.
Üzümle nü pozu var mı acaba?

@Ahmetgitar abi bence arkadas bi kac seneye ateistlerin mehdisiyim diye cikis yapabilir :D

Bence bu fikirler hep çıplaklar kampından geliyor :D :D

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Sadece gençlik diyorum.
Üç üniversite daha bitirirse tam olur bu arkadaş :)
Şahsen umutluyum.
En azından bugün bilmeden insanlar hakkında senin gittiğin yollardan dönüyorum dememeyi öğrendi.
Bak buraya yazıyorum dört beş yıla çok harika olur. Yapıcı, hoş görülü, sorumluluk sahibi, kendini geliştiren :)

Darılmıyorsun değil mi Mehmet, seni sevdiğimizden böyle diyoruz :)

Neyse ya ben uyuyacağım.
Eyvallah herkese.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Geri