Scudo Sports

Asus GTX590 - Code 43 Hatası

@BF Okuru

Nvidia uzun bir aradan sonra yüksek performans segmenti için hazırladığı çift grafik işlemcili yeni modelini önümüzdeki hafta içerisinde pazara sunacak. 22 Mart'ta lanse edilmesi beklenen ancak bazı haberlere göre 24 Mart'a ertelendiği belirtilen GeForce GTX 590'ın teknik özellikleri ve güç tüketim değeri kesinleşirken, fiyatı da şekillenmeye başladı.40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan GF110 GPU'sunun çiftinden güç alan GeForce GTX 590, 2x 384-bit bellek veri yolu desteğine 1024x paralel işlem birimine ve 3GB GDDR5 bellek kapasitesine sahip. Grafik işlem birimleri 612MHz'de çalışan ekran kartında, paralel işlemciler 1224MHz, bellekler ise 3420MHz'de çalışıyor. Üzerinde iki adet 8pin güç konnektörüne yer verilen GeForce GTX 590, her GPU için Vapor Chamber tabanlı soğutucu bloklara ve ortaya konumlandırılmış fana sahip. 10 fazlı güç tasarımı ile beslenen ekran kartı, Bakır yoğunluğu arttırılmış 12 katmanlı baskılı devre kullanıyor ve Quad SLI ile çoklu ekran kartı kurulumlarına destek sunuyor. Gelen son bilgilere göre GeForce GTX 590'ın güç tüketimi 375 Watt olacak yani Radeon HD 6990'ın standart BIOS altında çalışan yani 830MHz'de görev yapan versiyonu ile benzer seviyede olacak. Peki ya fiyat ? Henüz net bir bilgi olmasa da GeForce GTX 590'ın 700$+ seviyesinde FOB fiyatına sahip olacağına dikkat çekilirken, ülkelere göre bu fiyatın üzerine nakliye ve vergiler de eklenecek. Bu arada ortaya çıkan bir ön-sipariş fiyatına göre Asus'un GeForce GTX 590 modeli 799$'dan listelere girmiş durumda. Ali bey şurayı bir zahmet oku arkadaşın ekran kartı tek başına nekadar enerji yakıyormuş.ben eğer power suply gücü yetersiz ise kart zorlanır anlamında söyledim.siz iyi anlıyorsunuz belli artık size başvuracağım makina toplarken:):):)

Scudo
@Ronin
Buraya yapıştırdığınız haberi donanımhaberde okudum :)
Çift işlemcili kartlarda 500W yetmez ona bişey demiyorum, arkadaşın donanımı için 1000W çok fazla kartı güç yetmediği için sorun vermemiş, arızalandığı için sorun vermiş.
Bir makina toplarsanız eğer, seve seve yardımcı olurum :)

İyi günler dilerim. :)

Arkadaş söyleyene kadar bunu ben dahil kimse bilmiyordu.zaten evet donanım haber'den aldım yazıyı doğdurur benimde iddiam yok bilgisayarcı felanda değilim branşım'da değil bu ülkede herkes olmuş zaten :):) adam format atıyor offf şöyle bilgisayarcıyım yok böyle bilgisayarcıyım diyor aynı pahalı bisiklete binen sahil yolunda tin,tin giden arkadaşlarımız gibi:):):)amacım yardımcı olmak bilgim dahilinde ama gördüm'ki yapmamak lazım '''iyilikden maraz doğar lafı yine üstüme yıkıldı''''

@Ronin
Evet Haklısınız, bu konuda size katılıyorum. Her kafadan bir ses çıkıyor, kullanıcı uyguluyor sonra bozuyor. Bizi uğraşıyoruz :D

@Ronin
Power yetmediğinde ekran kartının kod hatası vereceğini hiç sanmıyorum. Ağır yüke girdiğinde yüksek ihtimal reset atar sistem.
Bu sorun tamamen sürücü kaynaklı.

bu arada benim ekran kartıda son zamanlarda mavi ekran hatası verdiriyordu. ve kasadan ara ara ses yükselip gidiyordu. sitesinden auto dirver indirip çalıştırdım. son sürümü otomatik bulup indirdi. hiç bişe silmeden yükleidm düzeldi. ses te gitti.

Benim kartını sorunu ciddi gibi görünüyor. Çözemedim bir türlü. Bulabilirsem başka bir sistemde deneyeceğim.

Sonrasında da tamire götüreceğim. Bakalım ne masraf çıkaracaklar.

Nvidia Code 43 diye aradınız mı?

Geri