Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Asus GTX590 - Code 43 Hatası

Mustafa Y.

Aktif Üye
Tepki
292
Merhabalar.

Dün akşam tam bilgisayarı kapatırken bir şekilde ekran dondu.
Restart attıktan sonra ekran kartı düzgün çalışmamaya başladı.
Windows Device Manager ekran kartını görüyor fakat üzerinde hata işareti var.
Bugün bayağı araştırdım fakat kesin bir çözüm bulamadım.
Sık karşılaşılan bir sorun gibi görünüyor İnternet'te.

Daha önce aynı hatayı alan birisi var mı ? Her türlü yardıma açığım açıkçası.

Scudo
Aygıt yöneticisinde ekran kartının üzerine sağ tıklayıp kaldırı seçin sonra driverı yeniden kurmayı deneyin belki sorun çözülür.

aynen. driveri baştan kur. hatta kendi sitesinden güncellenmiş driveri kuman daha iyi olabilir.

İkisini de denedim. Bir türlü düzelmiyor. İşin ilginç kısmı ekran kartı görüntü sağlayabiliyor.

Fakat 1280 x 1024. Bir türlü driver lar yüklü haline getiremedim. Aynı hatayı alan birileri vardır umarım.

ekran karını çıkarıp takmayı veya biosunuzu güncellemeyi deneyin olmadı son çare format atın yine düzelmiyorsa donanımsal bir sorun vardır.

Driver Sweeper diye bir uygulama var. Bunu indirin ve uygulama ile sistemdeki tüm NVIDIA sürücülerini kaldırın. Daha sonra en güncel sürücü ile yeni baştan kurulum yapın.

Eğer bu şekilde de sorunu çözemezseniz, muhtemelen donanımda bir arıza meydana gelmiş demektir; yani grafik kartı üzerindeki bileşenler yüksek ısı, yüksek voltaj vs. gibi nedenlerden dolayı zarar görmüş olabilir. Bu durumda, kartınızın garantisi devam ediyorsa garantiye göndermelisiniz.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Y.
Teşekkürler Mehmet Bey.

Bakalım uğraşıyorum. Yapabilirsem yapacağım. Asus ile de konuştum. Ücretli bir şekilde tamir de edebileceklerini söylediler garantisi bittiyse.

Ne kadar masraf isteyeceklerini bilmiyorum fakat. Kart ta sağlam kart pek atmak istemiyorum açıkçası.

Power suply gücünüz nedir ve kartınız ne kadar bir güce gereksinim duyuyor.

Hocam donanımhaber'e konu açarsanız iyi olur. Söylemiş olayım da, orası bir teknoloji forumu olduğu için çok daha teknik yardımlar alabilirsiniz ki muhtemelen sizinle aynı sorunu yaşayan kişiler vardır orada.

@Ronin

Seasonic Platinum 1000 Watt. Fazlasıyla yeterli ya. Sanırım ekran kartında problem.

375 watt zaten sırf ekran kartı çekiyor bide oyunda artık siz düşünün diğer ekipmanlarda yüksek enerji ihtiyacı istiyorsa problem yaratır bence.başka bir makina varsa ona takın deneyin derim.ozaman kartınızda problem olduğu çıkar ortaya emin olursunuz.

Keşke takıp deneyebilsem kartı başka makinaya. Kesin olarak sıkıntısı belli olurdu.

@Ronin
Bence siz bu işlerden hiç anlamıyorsunuz, en iyisi fazla karışmayın :)

Mesela
İntel İ5 4690
16GB DDR3 ram
Nvidia GTX 970 bile 550W gibi bir Power Supply ile çok rahat çalışıyor.
BattleField 4 ultra ayarlarda çok rahat,

Amd Phenom II X4 965 BE 125W
8GB DDR3 ram
AMD R9 270X OC ekran kartıda
500W ile gayet stabil çalışıyor.

Yani 1000W ile @Anonim 'nin dediği gibi uzaya çıkarsın :D

@BF Okuru
Doğru, ben gtx 780 ile 870 watt psu kullanıyorum ki arada dağlar kadar fark var. gtx 580 için 400 80+ gold bile fazla

@Mustafa Y. Selamlar,
Öncelikli olarak sistemin en iyi çalıştığı tarihe, sistem geri yükleme yapın.
Bu durumda da, aynı hatayı alırsanız ozaman donanımsal bir problemden bahsetmek mümkün.

@BF Okuru

Denedim Ali Bey, olmadı gene. Bir arkadaşın 560 Ti ekran kartını benim sisteme takıp denedim hiç sorun olmadı. Çalışıyor benim sistemde.

Büyük ihtimal ekran kartında sıkıntı var ama, nereden bileyim güçlü başka bir sistem ile deneyebilseydim kesin emin olabilecektim.

@Mustafa Y.
Anlıyorum. O halde ekran kartına yoğunlaşmak gerekecek.
İsterseniz Çizgi Elektroniği arayıp onlardan yardım alabilirsiniz, yanlış hatırlamıyorsam. Gönderdiğiniz üründe bir sorun var ise, bunu size bildiriyorlar.
Tamir ettirme kararı tamamen size kalıyor, kabul etmezseniz ücret almıyorlar.
Şunuda unutmayın, tamir edilen ekran kartı pek eskisi gibi çalışmıyor. Bunuda göz önünde bulundurarak tamir ettirin.

@BF Okuru

Çok çok teşekkürler. Ekran kartını yoğun olarak kullanmıyorum zaten son 2 senedir, ne oldu anlamadım.

Can sıkıyor sadece. Güzel karttı gerçekten. Bakalım yarın arayıp seri numarasını vereceğim.

Müsait bir zamanda da kartı teslim ederim. Tam olarak ne sorun var belli olur.

Vermeden önce sağlam başka bir sistemde deneyebilseydim çok iyi olacaktı.

Kartı çıkarıp sürücüleri tamamen kaldırın, kayıt defteri düzenleme programlarıyla da tarama yapıp kartı tekrar takın. Sonra sürücüyü yüklemeyi deneyin.
Buraya da bakın faydası olabilir.

Geri