Scudo Sports

Astro

Benimkinden de pedallarken bir tıkırtı geliyor ama nereden geldiğini henüz anlayamadım. Bisikletin çalışan aksamı henüz yağsız olduğu için olabilir diye düşünüyorum. ilk bakımda düzeltilir diyerek pek önemsemedim.

Edit: Bir de uygun vites kullanımına dikkat ediyor musunuz? Eğer vitesi uygun kullanmazsanız ve zincir çaprazlarsa o zaman da ses çıkartabilir.

Scudo
sanırım problem vitesten değil sol pedaldan ses geliyor maltepe civarında bir usta bulabilsem gidip baktıracağım ama hayırlısı
evet yağlamak gerekiyor kesinlikle ilk fırsatta pedalları sokup yaglayacagım daha sonra da mantıklı bır pedal alacagım astronun pedalları bence nahoş

maltepe drama köprüsünün minubus yolu tarafında eda bisiklet var oraya götürdüm garanti belgeleriyle ilk bakımını yaptı ve canavar gibi oldu bisiklet adam bu sele ağrı yapmıyormu dedi bende alışırım dedim adam güldü. bende yeni bir sele aldım ve nasıl rahat olduğunu anlatamam astro kullanan arkadaşlarım bence seleyi ilk fırsatta değiştirmelisiniz. malum yerim rahat yüzü gördü sonunda:)

tiger diye italyan markası (üzerinde italya haritası var :) ) orta seri bir sele aldım ama çok rahat ettim. ayrıca dün gece 22-23:30 arası ufak bir düşüş yaşadığım için yamulan parçaları değiştirdim
-shimano rulmanlı orta göbek mili
-shimano uzun yol tipi ön ayna dişliler
-ordaki en kaliteli pedal (ismini bilmiyorum)
-cst traveller marka yönlü yol lastiği taktırdım.
bir bisiklet parası daha harcadım ama şuan için gerçektende bisikletin ufku genişledi :)
ayrıca sağlam pazarlıkla çok güzel bir fiyata da ikram yaptılar sağolsunlar gece 23:30 du

@bicycler

aynen öyle bisikletin gidişi değişti bakalım uzun yolda ki performansı nasıl olacak. bu arada yeni taktığım ön dişliler gerçektende çok büyük standart olanı ile hız yapılması pek mümkün gelmiyor artık bana

arkadaşlar bende dün aldım mübtelası oldum ben bisiklet bağımlısı adrenalin tutkunuyum şimdilik astro tam benlik ama amatösr kilitlmemi war yumuşatmamı çözemedim walla bilgisi olan warmı astro kardeslerim:)

@gökhan kutu

hayırlı olsun kaça nerden aldınız! amortisör sertlik yumuşaklık ayarı var kilitlemeli değil

@bicycler

Arka dişli. Ve vites Grubu'dan devamlı ses geliyordu bgun sagını solunu kurcalarken farkettim arka vites üzerinde bir alyan vidası var onu gevestirseniz vites size doğru gidiyor skarsAniz jant doğru gidiyor bu sekilde düzgün hizaya alırsan da sesi soluğu kesiliyor yağ gibi akıyor bilgilerinize

arkadaslar 1.75 boyundayım 62 kiloyum astroya bayıldım .. ama bazıları diyor ki kadro ölçülerinin en büyüğü 18 oldugu için küçük gelir diyorlar :S sizce küçük mü gelir ? lütfen yardım edin.. bayıldım astroya özellikleri görünümü harika ..

@g.r.a.ı.d.e.r

bianchi'nin sitesinde rombo için çok fazla teknik detay yazmamışlar fakat yazılanlara bakarsak rombo'nun vites sistemi daha üstün fakat frenleri daha kötü.
Bana çok fark varmış gibi gelmedi.
Ama fiyatına bakarsak astro 100tl daha ucuz, o yüzden astro diyorum. 640tl'yi rombo'ya veresiye kadar 660'a salcano igman alsan daha üstün özellikleri var (hidrolik fren, kilitlemeli maşa vs.) ya da sedona-kron-whistle vs'ye bakabilirsin.

@Oğuz Ziya

sana kim dediyse küçük gelir diye yanlış söylemiş, 18" sana büyük gelir.
1.75 boya uygun olan ölçü 16"tir.

arkadaşlar astro ile alu arasında kararsızım ama daha cok astroyu düşünüyorum sizce iyi bir seçim mi yapıyorum?

astro alu'dan iyidir, zaten alu'nun 2010 modeli yok bildiğim kadarıyla

Ben 181 boyunda ve 87 kilo biri olarak astro kullanıyorum bana Kucuk gelmiyor ama ama astronun kadrosu emsallerine göre biraz daha yere yakın ama bu da onu yakışıklı kılıyor! Gecen bisikletçiye gittim salcanonun bundan pahalı bir modelinden bahsetti ama astro daha üstün dedi bu fiyata bundan iyisi yok arkadaslar daha iyisini istiyosaniz 1000lira yasa daha fazla harcamalisiniz astro forever!

Merhaba arkadaşlar,
Ben aranıza yeni katıldım. İlk mesajımı da bu başlığa yazıyorum. Umarım beraber keyifli zamanlar geçiririz.
Ben de Astro modelini aldım ancak benim aldığım SR modeli olarak geçiyor ve bu seçim tamamen bilinçsizce oldu. Salcano sitesine baktım Igman modelini beğendim ama alışveriş yaptığım yerdeki arkadaş (Saraçhane' de bir bayi) ısrarla Astro yu tercih etmemi tavsiye etti -ki fiyat olarak Astro daha uygun-. Kendisi de bisiklet sporu ile yoğun olarak ilgilenmiş. Anlattıkları mantığıma yattığı için SR modelini tercih ettim.(Doğru ya da yanlış olduğunu zaman gösterecek tabi) Fakat benim bisikletimde farklı olarak; ön frenler disk fren ve amortisörler kilitlenebiliyor. Salcano sitesinde ve buradaki yazılarda gördüğüm kadarıyla bu özelliklerin bisikletimde olmaması lazım. Acaba şanslı bir alışveriş mi yaşadım? Bu konuda fikri olan var mı acaba? Bir de mümkün olduğunca okuyup öğrenmeye çalışıyorum, muhakkak bir yerlerde yazıyordur ama o kadar çok ve güzel bilgiler var ki henüz karşılaşamadım:) , şu sram vitesler ile ilgili bir sorum olacaktı; biraz takır tukur çalışıyor gibi geldi normal midir bu durum? Cevap veren olursa memnun olurum.

Hepinize kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim...

@umutgercek

Resimlerini koyarsanız anlayabiliriz.

Viteslere gelince, vites ayarı yapıldı mı? Eğer yapıldıysa, zincir yağsız olduğu için olabilir.
Bir de uygun vites kullanımına riayet etmeniz lazım tabii.

Aramıza hoşgeldiniz, hayırlı sürüşler..

• Beğen
Tepkiler: umutgercek
bende astro almayı düşünüyorummm alıcağım var bin lira alınca astro elimde olucak...

Bende 2010 model ASTRO var CTS travel 26x 1,75 yol mtb lastik taktım süper oldu hızı arttı konforda aynı memnunum...

Geri