Scudo Sports

Asistan Hoop Markası Hakkında?

• Beğen
Tepkiler: MokaPoT ve MtB-BrS
Scudo
Bu mesajdaki gibi, hepsi aynı görünüyor: Asistan Hoop Markası Hakkında?
Hocam selamlar, geçem gun grupla tura ciktik bir kac kiside ki gobekler sesli cirliyodu hosuma gitti, biraz arastirdim sanirim sadece rulmanli gobekler cok ses cikariyormus, bu doğru mudur ? Bu asistan hoop markasi arka 330'a buldum bir yerde,
Heh soracağim bir sey daha var, bilyali gobek ile rulmanli gobek arasindaki avantaj ve dezavantajlar nedir acaba ?

@MokaPoT Uyku tutmamışken bildiğim kadarıyla cevaplayayım. Doğru, rulmanlı göbeklerin cırcır sesi fazla oluyor. Ayrıca, cırlarkenki (yani pedal çevirmeden yol alırken) akıcılık olarak iyi değiller. (Fakat pedal çevirirken rulmanlının akıcılığı daha üstün). Zamanla tırnakların yayları bir miktar yumuşadığı için akıcılık artıyor ama bu çok zaman alıyor.

Bilyalı-rulmanlı farkından bahsedecek olursam da,
- Bilyalı kaset göbekler göbeğin sadece uç noktalarından yataklanıyor. Bundan ötürü, özellikle zincir büyük dişlilerdeyken bu yapı sehim veriyor ve zamanla göbek yamuluyor. Bu yamulma rublenin yalpalamasına sebep oluyor. Yani bu bakımdan evladiyelik ürün değiller. Rulmanlı kaset göbeklerde ise 2 freehub'da, 2 göbek gövdesinde olmak üzere 4 rulman oluyor, 4 noktadan yataklanma olduğu için eğilmeye bükülmeye zorlanan bir eleman olmuyor. Haliyle çok daha uzun ömürlüler. Uzun vadede olabilecek tek fail, cırcır tırnaklarını iten yayların kırılması olabilir. O yaylar da haricen bulunuyor. Veya komple freehub gövdesi değiştirilebilir.

- Bilyalı göbeğin tek artısı duygusal. Bi de rulman preslemek gibi hassas montaj işleri istememesi.

@MokaPoT Uyku tutmamışken bildiğim kadarıyla cevaplayayım. Doğru, rulmanlı göbeklerin cırcır sesi fazla oluyor. Ayrıca, cırlarkenki (yani pedal çevirmeden yol alırken) akıcılık olarak iyi değiller. (Fakat pedal çevirirken rulmanlının akıcılığı daha üstün). Zamanla tırnakların yayları bir miktar yumuşadığı için akıcılık artıyor ama bu çok zaman alıyor.

Bilyalı-rulmanlı farkından bahsedecek olursam da,
- Bilyalı kaset göbekler göbeğin sadece uç noktalarından yataklanıyor. Bundan ötürü, özellikle zincir büyük dişlilerdeyken bu yapı sehim veriyor ve zamanla göbek yamuluyor. Bu yamulma rublenin yalpalamasına sebep oluyor. Yani bu bakımdan evladiyelik ürün değiller. Rulmanlı kaset göbeklerde ise 2 freehub'da, 2 göbek gövdesinde olmak üzere 4 rulman oluyor, 4 noktadan yataklanma olduğu için eğilmeye bükülmeye zorlanan bir eleman olmuyor. Haliyle çok daha uzun ömürlüler. Uzun vadede olabilecek tek fail, cırcır tırnaklarını iten yayların kırılması olabilir. O yaylar da haricen bulunuyor. Veya komple freehub gövdesi değiştirilebilir.

- Bilyalı göbeğin tek artısı duygusal. Bi de rulman preslemek gibi hassas montaj işleri istememesi.
Teşekkür ederim bilgiler için, peki su 300 tl'lik gobekler hakkinda ne dusunuyorsunuz?

Madem uyku tutmadi bir soru daha sorayim size, şimdi bende 680mm gidon var, 780 geçmek istiyorum, iki gidon var, bakin simdi özellikleri ikisininde Rise 20mm / back sweep 9°. Bu a ek olarak 2. Resimdeki gidonda up sweep 5° yazıyor, benim istediğim görünüşü itibari ile 1. Resim, ikisi ozellik bakimindan ayni gibi duruyor ama goruntuleri farkli, hangisini tavsiye edersiniz ? İki arasindaki avantajlar ve dezavantajlar nelerdir, biraz uzun oldu ama simdiden tesekkir ederim.
IMG_20220926_002728.jpgIMG_20220926_031145.jpg
Duzeltme : sanirim bunlar ayni gidon, 1 fotografta cekim acisindan dolayi benim istedigim düz gibi ama açılı değilde ,2 resim gibi keskin açılı sanirim

Son düzenleme:
Teşekkür ederim bilgiler için, peki su 300 tl'lik gobekler hakkinda ne dusunuyorsunuz?

Madem uyku tutmadi bir soru daha sorayim size, şimdi bende 680mm gidon var, 780 geçmek istiyorum, iki gidon var, bakin simdi özellikleri ikisininde Rise 20mm / back sweep 9°. Bu a ek olarak 2. Resimdeki gidonda up sweep 5° yazıyor, benim istediğim görünüşü itibari ile 1. Resim, ikisi ozellik bakimindan ayni gibi duruyor ama goruntuleri farkli, hangisini tavsiye edersiniz ? İki arasindaki avantajlar ve dezavantajlar nelerdir, biraz uzun oldu ama simdiden tesekkir ederim.
294832 dosyayı görüntüle294834 dosyayı görüntüle
Duzeltme : sanirim bunlar ayni gidon, 1 fotografta cekim acisindan dolayi benim istedigim düz gibi ama açılı değilde ,2 resim gibi keskin açılı sanirim
Gidon konusunda,

68cm den 78cm e geçtiğiniz zaman, sizin mevcut Gidon düz ise bunu takınca elciklerin olduğu yer daha yüksekte olacak. Bu da daha dik oturacaksınız anlamına geliyor. Ya da gidon boğazını aşağıya alırsınız biraz bertaraf etmek için. Diğer bir konu ise vites ve fren kolları yaklaşık 5er cm dışa doğru konumlanacağı için, kabloları ve içindeki teller muhtemelen kısa kalacak, ön ve arka vites ve frenleri tel ve kablolarını yenilemeniz gerekebilir. 68cm e göre ayarlanmış teller büyük ihtimalle gidonun dönme açısına kısıt getirecektir. Kullanılamaz şekikde gerebilir.

Bu durumları aştınız diyelim, bu sefer dar yerlerden geçme noktasında daha dikkatli olmanız gerekecek, ilk etapta alışana kadar durarak falan geçebilirsiniz...

• Beğen
Tepkiler: MokaPoT
@MokaPoT Rulmanlı kaset göbek ise fiyat çok iyi. Marka konusu zaten tamamen şişirme. Novatec'ten Hope'tan bir farkı olmaz.

• Beğen
Gidon konusunda,

68cm den 78cm e geçtiğiniz zaman, sizin mevcut Gidon düz ise bunu takınca elciklerin olduğu yer daha yüksekte olacak. Bu da daha dik oturacaksınız anlamına geliyor. Ya da gidon boğazını aşağıya alırsınız biraz bertaraf etmek için. Diğer bir konu ise vites ve fren kolları yaklaşık 5er cm dışa doğru konumlanacağı için, kabloları ve içindeki teller muhtemelen kısa kalacak, ön ve arka vites ve frenleri tel ve kablolarını yenilemeniz gerekebilir. 68cm e göre ayarlanmış teller büyük ihtimalle gidonun dönme açısına kısıt getirecektir. Kullanılamaz şekikde gerebilir.

Bu durumları aştınız diyelim, bu sefer dar yerlerden geçme noktasında daha dikkatli olmanız gerekecek, ilk etapta alışana kadar durarak falan geçebilirsiniz...
Çok teşekkür ederim, bazı seylerin farkina varmami sagladiniz, once bi kablolarin uzunluklarina falan bakayim kurtaracak mi diye, hiç aklima gelmemisti bu soylediklerinize bakmak, peki bir şey sorayim yani gunubirlik turlara katiliyorum grupla bazen 70 bazen 50 kilometre o civarlar yapiyoruz hep, uzun yolda sıkıntı yaratır mi acaba ? Şu anki gidonu fotograf koyuyorum.IMG_20220926_140135.jpg
@MokaPoT Rulmanlı kaset göbek ise fiyat çok iyi. Marka konusu zaten tamamen şişirme. Novatec'ten Hope'tan bir farkı olmaz.
Bu göbeği aldım desek, arka rublem 9'lu, yani standart midir bunlar ? Herhangi bir problem yaşar miyim ? İste ne biliyim uzunluğu falan tutar mi acaba ?
Link bu :
(link)

Yani isteğim biraz daha akıcı olması ve güçlü circir sesi

Çok teşekkür ederim, bazı seylerin farkina varmami sagladiniz, once bi kablolarin uzunluklarina falan bakayim kurtaracak mi diye, hiç aklima gelmemisti bu soylediklerinize bakmak, peki bir şey sorayim yani gunubirlik turlara katiliyorum grupla bazen 70 bazen 50 kilometre o civarlar yapiyoruz hep, uzun yolda sıkıntı yaratır mi acaba ? Şu anki gidonu fotograf koyuyorum.

Benim 2000 model scott bisikletimde 58cm Gidon vardı düz. Sizinkine benzer 62cm lik gidona geçtim. Gayet rahat kullanımı var. Diğer mtb bisikletimde 70cm lik var. İlle de geniş olacak diye bir kural yok elbette. Sizin rahat etmenizle alakalı.

Görüyor ve daha da artıyorum, bende de 58 cm'lik gidon var mesela :bsmagryr:

Var mı daha da arttıran?
IMG_20220315_175455.jpg

Benim 2000 model scott bisikletimde 58cm Gidon vardı düz. Sizinkine benzer 62cm lik gidona geçtim. Gayet rahat kullanımı var. Diğer mtb bisikletimde 70cm lik var. İlle de geniş olacak diye bir kural yok elbette. Sizin rahat etmenizle alakalı.
Görüyor ve daha da artıyorum, bende de 58 cm'lik gidon var mesela :bsmagryr:

Var mı daha da arttıran?
294893 dosyayı görüntüle
Yaa 780mm ile daha rahat edecegimi dusunuyorum, hem kontrol artiyor, bide ben bunny hop falan yapmayi seviyorum, kasislere falan gelince zipliyorum, kaldirimlardan zipliyorum,yani kontrolumu baya artiracagini dusunuyorum, kafama takilan tek ve en buyuk soru turlarda rahatsiz eder mi acaba diye ama siz benden daha kisa kullaniyonuz 🤨🤔😀

Yaa 780mm ile daha rahat edecegimi dusunuyorum, hem kontrol artiyor, bide ben bunny hop falan yapmayi seviyorum, kasislere falan gelince zipliyorum, kaldirimlardan zipliyorum,yani kontrolumu baya artiracagini dusunuyorum, kafama takilan tek ve en buyuk soru turlarda rahatsiz eder mi acaba diye ama siz benden daha kisa kullaniyonuz 🤨🤔😀
Ben bunny hop u yol bisikleti ile de yapıyorum 42cm gidonla. İş yapmaya kalsın. Omuz mesafesi de önemli. Geniş omuzlu iseniz başka dar omuzlu iseniz başka reaksiyon alırsınız. Bir yerde 78 lik gidonu bisiklet kullanın bence ona göre karar verin derim. Bence 68 kullandığınız iyi bir ölçü. Siz bilirsiniz.

Ben bunny hop u yol bisikleti ile de yapıyorum 42cm gidonla. İş yapmaya kalsın. Omuz mesafesi de önemli. Geniş omuzlu iseniz başka dar omuzlu iseniz başka reaksiyon alırsınız. Bir yerde 78 lik gidonu bisiklet kullanın bence ona göre karar verin derim. Bence 68 kullandığınız iyi bir ölçü. Siz bilirsiniz.
İş yapmaya kalsin dedik mi her gidonla yapiliyor tabi ama yapılacak en mantikli iş sizin dediğiniz gibi 78lik gidonu olan bir bisiklet bulup denemek icin rica etmek, yine de 78lik kullanan biri denk gelip bu yazıyı okursa lütfen uzun yolda yoruyor mu yoksa pek farketmiyor mu onu soylerse sevirim, şansimi deneyeyim 😀

Benim arkadaşımda 78lik wake in gidonu var. Ara ara sürüyorum ama 68likten sonra alışması zor kendi fikrimce. ben sürekli asfalt yolda sürdüğüm için kendi gidonumda rahatım benimki 68 lik. Hiç uzun yol yapmadim onunkiyle o yüzden bilemiyorum ama ben surerken farketmeden ellerim içe doğru kayıyordu bence 78lik gidon sehir icinde çok fazla. Denemeden almayın derim ben Hocam. Bence de gidon boyunuz cok ideal atlanip ziplanirda aralardan da kaçılır onunla. Ben benimkiyle merdivenlerden de atlardım kaldırımdan da atlardim rahatım. (Ince lastiğe gectikten sonra artık sakin kullanıyorum)

Bu fotoğrafı buldum bunny yaparken gidonu dönmüş foto atmisti bahsettigim arkadaş. Düşün kadrana sığmamış gidon ne kadar büyükse 😳

Dosyalar

• 20220806_163704.jpg
    20220806_163704.jpg
    292,8 KB · Okunma: 21
  • IMG-20220920-WA0002.jpg
    IMG-20220920-WA0002.jpg
    62,7 KB · Okunma: 21
İş yapmaya kalsin dedik mi her gidonla yapiliyor tabi ama yapılacak en mantikli iş sizin dediğiniz gibi 78lik gidonu olan bir bisiklet bulup denemek icin rica etmek, yine de 78lik kullanan biri denk gelip bu yazıyı okursa lütfen uzun yolda yoruyor mu yoksa pek farketmiyor mu onu soylerse sevirim, şansimi deneyeyim 😀
800 mm'lik ve 35 mm rise'li gidon kullaniyorum, boyum 190 cm ve hem uzun turlarda hemde teknik suruslerde oldukca rahatim. Gidon geometrisinin dusundugunuzden cok daha farkli etkileri var bisikletinizin ustundeki pozisyonunuza. Oncelikle boyunuzla (ve omuz genisliginizle) orantili olarak gidon genisligi artiyor. Unutulmamasi gereken bir diger hususta hem gidon genisligi hemde gidon acilari bisikletin "reach" mesafesini degistiren unsurlardir. gidon genisledikce agirlik merkeziniz daha one dogru gelirken rise'i artirdikca nispeten daha konforlu bir surus elde edeceksiniz, fakat rise'i yuksek gidonlarda teknik cikislarda, dik yokuslarda on tekere verdiginiz agirlik azalacagi icin zorlanma durumunuzda olabilir. bu sebeple rise bar'lar genelde enduro/downhill'de inis agirlikli suruslerde daha cok tercih ediliyor.
Cok fazla detaya girmeden sorunuza gelecek olursam benim fikrim flat bardan rise bar'a gectiginizde uzun turlarda daha rahat edeceksiniz. Ama tekrar soyluyorumki, boylesi milimetrik oynamalarin bisiklet uzerindeki pozisyonunuzu bu kadar degistirebilecegini tahmin bile edemezsiniz. aslinda o yuzden imkan varsa en iyisi kendi bisikletinizde deneyimleyebilmek

Umarim bir nebze fikir verebilmisimdir

• Beğen
800 mm'lik ve 35 mm rise'li gidon kullaniyorum, boyum 190 cm ve hem uzun turlarda hemde teknik suruslerde oldukca rahatim. Gidon geometrisinin dusundugunuzden cok daha farkli etkileri var bisikletinizin ustundeki pozisyonunuza. Oncelikle boyunuzla (ve omuz genisliginizle) orantili olarak gidon genisligi artiyor. Unutulmamasi gereken bir diger hususta hem gidon genisligi hemde gidon acilari bisikletin "reach" mesafesini degistiren unsurlardir. gidon genisledikce agirlik merkeziniz daha one dogru gelirken rise'i artirdikca nispeten daha konforlu bir surus elde edeceksiniz, fakat rise'i yuksek gidonlarda teknik cikislarda, dik yokuslarda on tekere verdiginiz agirlik azalacagi icin zorlanma durumunuzda olabilir. bu sebeple rise bar'lar genelde enduro/downhill'de inis agirlikli suruslerde daha cok tercih ediliyor.
Cok fazla detaya girmeden sorunuza gelecek olursam benim fikrim flat bardan rise bar'a gectiginizde uzun turlarda daha rahat edeceksiniz. Ama tekrar soyluyorumki, boylesi milimetrik oynamalarin bisiklet uzerindeki pozisyonunuzu bu kadar degistirebilecegini tahmin bile edemezsiniz. aslinda o yuzden imkan varsa en iyisi kendi bisikletinizde deneyimleyebilmek

Umarim bir nebze fikir verebilmisimdir
Çok tesekkur ederim, anlattiklariniz benim icin cok degerli, simdi size soyle anlatayim, benim bisiklet 50mm gidon bogaziyla geldi, aslinda normaldi sanirim ama bana sanki cok dik oturuyormusum gibi geldi, bogazi biraz uzattim, bu sefer de uzun yollarda nasil tarif edicem bu genital bolgemin alt kismina baski yapip agri vermeye basladi, sele yere tam paralel, ya seleyi hafiften arkasini kaldiricam ama bu seferde agirligim daha cok kollara binecek, bende zaten cok hosuma gidiyor 780mm takip 50mm bogaza geri donersem 680mm'e gore bir tik daha one egilmem gerekiyor kollar biraz daha acilacagi icin, merak ettigim uzun yolda rahatsizlik vermesiydi, eger hesaplamalarım dogru cikarsa 😀 guzel olacagini tahmin ediyorum, şu anki fotografini atayim size gostermek icin.
IMG_20220927_095733.jpg
Sizi hazır yakalamisken bir şey daha sormak istiyorum, şimdi iki tane fotograf aticam, ikisininde degerleri, Rise 20mm, backsweep 9°, 1. Fotograftakini istiyorum, 2. Fotograftakinde ekstra olarak upsweep 5° degeri var. Bu ikisinin arasindaki fark nedir acaba ? Degerleri ayni gorunuyor cunku ama ikinci resimde gidonda kesin acilar varken, digeri duz duruyor ama yukseklik olarak ayni sanirim cunku rise degerleri ayningorunuyor, tesekkurler.
IMG_20220926_002728.jpgIMG_20220926_031145.jpg
Neredeyse 1 haftadır arastiriyorum, vereceginiz cevaba gore, 1. Veya 2. Fotograftaki gidonu bugun siparis vermeyi dusunuyorum, wake gidonlar ucuz ama bazilari kirildiklarini soyluyor, xlc guvendigim marka, bisikletimin ustunde gelen stok gidon, gidon bogazi, sele borusu da xlc.

aslinda fotograflardan bir cikarimda bulunamayiz, cunku hem gidon acilari gorsel olarak cok zor farkediliyor hemde genelde saticilar ayni gidonun farkli rise degerlerindeki cesitlerini rastgele fotograflandiriyorlar. XLC markasini bende begeniyorum, tam bir f/p urunu, saglamlik olarak hicbir sorun yasayacaginizi sanmiyorum. Backsweep ve upsweep acilarina gelince, backsweep: gidonun arkaya dogru olan acisi, upsweep'te gidonun yukariya dogru olan acisi, yani uc boyutta da egim acisi var. back sweep ne kadar coksa beliniz o kadar duzlesecek ve 9 derece gayet rahat bir acidir.

Mutlaka farkindasinizdir ama ben yine de soyleyeyim, gidon bogazinizla, almayi dusundugunuz gidonlar uyumlu degilmi, cunku gidonlar 35 mm'likler

• Beğen
aslinda fotograflardan bir cikarimda bulunamayiz, cunku hem gidon acilari gorsel olarak cok zor farkediliyor hemde genelde saticilar ayni gidonun farkli rise degerlerindeki cesitlerini rastgele fotograflandiriyorlar. XLC markasini bende begeniyorum, tam bir f/p urunu, saglamlik olarak hicbir sorun yasayacaginizi sanmiyorum. Backsweep ve upsweep acilarina gelince, backsweep: gidonun arkaya dogru olan acisi, upsweep'te gidonun yukariya dogru olan acisi, yani uc boyutta da egim acisi var. back sweep ne kadar coksa beliniz o kadar duzlesecek ve 9 derece gayet rahat bir acidir.

Mutlaka farkindasinizdir ama ben yine de soyleyeyim, gidon bogazinizla, almayi dusundugunuz gidonlar uyumlu degilmi, cunku gidonlar 35 mm'likler
Evet uyumlu olup olmamasina baktim, dediginiz gibi saticilar gidon resimlerimi rastgele koyabiliyorlar, bir yandan youtubeden arastiriyorum, soyle bir cikarim yaptim, 1. Resimde ki rise degeri 20mm buyuk ihtimal ama 2. resimde ki gidonun rise degeri buyuk ihtimal 30mm, simdi youtube da arastirma yaparken birisi kutu acilimi koymus yuksek ihtimal 2. Resimdekiyle ayni gidon kutusunda 30mm yaziyor,
son bir şey sormak istiyorum cunku resimde belli olmuyor, 1. Resimde ki gidon onden bakildiginda yukari dogru yay gibi duruyor degil mi ? O gidonunda videosunu buldum youtube de fakat video ceken arkadaslar nedense gidonun degerlerini soylemeye gerek duymuyor, hatta gorsel olarak neye benzedigini anlayacak kadar bile bi önden düzgünce yada tepeden geri açısını gormek icin duzgunce cekmemisler. 1. Resimdeki gidonu siparis edicem birazdan, tesekkur ederim.
Bu arada korktugum tek bir olay var, gidonu degistirince vites ve frenler de merkezden uzaklasacak ya, kablolar furc takiminin ordan dolasip kadroya giriyor, o kisimda kablolar yetmeyebilir, boyle bir durumda biraz ugrastirip vites telleri ve kablolarini degistirmem gerekicek, fakat 70 mm den 50 mm bogaza gececegim icin gidon biraz geri gelecek o zaman belki kurtarir bakalim ins. Bir sorunla karsilasmam. Tesekkur ederim cok verdiginiz bilgiler icin 🙏

• Beğen
Tepkiler: BilalKorukcu
acikcasi ben kablolarla ilgili bir sorun yasayacaginizi hic zannetmiyorum

• Beğen
acikcasi ben kablolarla ilgili bir sorun yasayacaginizi hic zannetmiyorum
Hocam şu anda gidonu tam sağa çevirdigimde, arka attirici kablosu furc takimina cok yakin geciyor, yani biraz saga kaydirsam attiriciyi, kablo yetmiycek, ama gidon bogazini kisalttigimda belki kurtarır,
Hocam benim bir teorim var, simdi bende kambur durus var, bide surekli sirt cantasi takarim cantasiz cikmam, gidon genislediginde kollarim biraz daha acilacak ve dogal olarak sirt kurek kemiklerim birbirine bir tik daha yaklasacak, yani kaburluguma da iyi gelecegini dusunuyorum, biraz sacma bi teori ama 😀 1. Fotografta ki gidonu siparis verdim bu arada, saticiya sordum fotograf dogrudur dedi, ins guzel olur.

Hocam wake gidonlar hakkinda bilgisi olan var mi ? Kimi cok kolay kiriliyor diyor kimi alakasi yok gayet saglam diyor, tesekkurler

Son düzenleme:
Geri