Scudo Sports

Aşırı hızlanınca ayağın pedaldan kesilmesi

CanerG

Aktif Üye
Tepki
26
İsim
Caner G.
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar dün bisiklet sürerken saçma bir olay başıma geldi. Düz yolda pedala abanıp hızlı hızlı gideyim dedim aşırı hızlandıktan sonra ayağım pedaldan çıkıp asfalta değdi fren elimin altında olduğundan yavaşladım. Eğer orada korksaydım kaza geçirebilirdim.

Scudo
Bisikletin ya küçük geliyor yada selesi çok aşağıda..

• Beğen
Tepkiler: CanerG
Yani ne diyeyim bilemedim ki! dengeni kaybetmişsindir, boşluğuna denk gelmiş ayağın kaymıştır, belki dalgındın o an, ya da az önce seni geçen bisikletçiye yetişmeye çalışayım derken kendini fazla kaptırdın ve bu durum karşısında aklına böyle bir soru geldi her şey mümkün yani...

Eğer avatarındaki bisiklet ise bu resme göre sele çok alçak. Pedallar yeterli tutunmaya sahip değil. Belli bir kadans üstünde ayağın pedaldan kesilmemesi mümkün değil.
Sen sen ol aşırı hız yapma :)

• Beğen
Tepkiler: CanerG
Hız yaparken asla dalgınlığıma gelemez çünkü bilinçli olarak yapıyorum eğer hız yaparken dalgınlığıma gelirse zaten en az 3 dikiş yerdim. Bu olay 2-3 kez oldu (pedaldan ayağımın kesilmesi). Sele'yi yükseltmeyi deneyeceğim teşekkürler.

seleyi kafaya göre yükseltemezsin, topuğun pedalda olduğunda bacağın düz olmalı .

@Mert-Demir

Sele ayarını biliyordum akşam çıkacağım dışarı ozaman ayarlarım teşekkürler.

SPD vakti gelmiş. Birde insan 90-100 kadanstan fazla basamaz.

Önceki yanıtları veren arkadaşlarıma katılıyorum.

Optimal yükseklik ayarı için fotoğrafındaki pozisyondayken seleyi oturabileceğin seviyeye kaldırman yeterli olacaktır;)

pedalın önüne takılan şöyle bişey almanı önerirm.

(link)
(link)

https://cdn2.content.compendiumblog.com/uploads/user/05327a53-abd2-431c-a3aa-4bfa11ce0e3a/26b474c6-7e8a-40b6-8724-5ef5d5db7ba8/Image/b52ac2df22bbd58f4ee81a86b57bc75e/pd1171.jpg
http://www.ilaxstudio.com/blog/wp-content/uploads/2012/08/120818pedalstraps.jpg

Bugün 3 saat yol yaptım. Bugün nedense bir sorun çıkmadı.

@Uğur Recep AKGÜL

Teşekkürler öneriniz için.

Kilitli pedal hem performansını hemde yasadıgın problemi çözücegine inanıyorum.

bende yaşadım bir kaç kere bisiklet değişicem bakalım onda yaşayacakmıyım :)

Geri