Scudo Sports

Aşil tendonu ağrısı

Eğer arkasında kronik farklı bir problem yoksa ve sürüş sonrası hissediliyorsa aşil tendonu ağrısını hafif diz kapağı ağrısı ile birlikte ve sele yüksekliğinin bir sonucu olarak değerlendirmek gerek.
Yüksek sele boyu, bacak dönerken diz kapağının çok açılmasını sağlarken ayağın arka kısmı gerileceğinden, hareketin tekrarlanması sonucu belirli bir süre sürüş sonrası arka kısımda çekme ve ağrı olarak geri dönüyor.
Düşük sele yüksekliği ise diz kapaklarının tam olarak açılmaması nedeniyle diz kapağı ön ve alt bölümünde ben buradayım tarzı bir ağrı veriyor. Üzerine bir de gün boyu hareketsiz mesai tarzı vs. girince dizler sinyali gönderiyor.
Sele yüksekliği ideal oranda ayarlanıp gidon çok aşağıda kalması durumunda bu kez kollara binen yük miktarı artıyor ama kollar bu başlıkta mevzu dışı sanırım.
Forumda olsun Youtube da olsun sele boyuyla ilgili çok çok fazla bilgi dolaşıyor, apış arası yüksekliğinden 10 cm çıkarmak, iç bacak boyunu 0,881 veya 0,883 le çarpmak gibi.
Bunların hepsi kullanılabilir tabi ama esas olan bu yöntemlerle yaklaşık ayarı yaptıktan sonra 20 şer km aralıklarla 1-2 cm lik kişiye özel toleransı ayarlamak.

Scudo
7 gün sonra tekrar yazmak istedim ileride bu sorunla karşılaşacaklar için. 6 gün içinde ayağım eski haline döndü. kopma olmadığı aşikardı ancak seleyi yüksekte kullandığım için tendon zorlandı ve ağrı meydana geldi. ilk etapta çok fazla hissetmedim ağrısını ancak ertesi günü üzerine basamayacak kadar ağrı ve ağrı olan yerde şişkinlik vardı. dediğim gibi doktora gitmedim zaten randevu almak istesem 15 gün sonrasına alabiliyordum. üzerine çok basmamak ve istirahat etmek iyi geldi bana. tam anlamıyla iyileştiğini söyleyemem çünkü son ile ssağ ayak arasında görünebilir bir fark var. o da zamanla söner diye umuyorum. henüz bisiklete binmedim uzun bir süre dinlendirmek istiyorum ayağımı sonrasında ağrının tekrar gelmemesini umut ediyorum.
57 gün sonra tekrar bir güncelleme vereyim. mart ayının üçünde doktora gittim ve muayene oldum ultrason çekildi herhangi bir sorun görülmedi sadece basit fizik tedavi hareketleri önerdi. o günden beri ilk defa bugün bisiklete bindim ve yaklaşık 50km yol yaptım. ayağımda herhangi bir sorun hissetmedim. şişkinlik tam anlamıyla geçmedi doktorun söylediğine göre de geçmeyecek sanırım bununla yaşamak zorundayım. fonksiyonel olarak iki ayağımda fark kalmadı desem yalan olur bazen hasar gören tendon ben burdayım daha iyileşmedim diyor kendisini hatırlatıyor. bunu okuyan arkadaşım sele boyunun uygun olmaması seni sakat bırakabilir dikkatli ol.

Aşil tendon sorunlarıyla yıllardan beri uğraşıyorum. Her ağrı başladığında ~1 ay kadar eve kapanmak zorunda kalıyorum. Geçenlerde de yeni bisiklet, ayağım iyi falan derken biraz abarttım sanırım, şimdi yine başladı. Tahminim iki sebepten oldu (1) esnemeleri tamamen bıraktım (2) ayağım pedalda çok geride sürdüm ve tendonlara çok yük bindi.

1'e şimdi yeniden başladım, her gün baldırları esnetiyorum.

2'yi çözmek için acaba bisiklet ayakkabısı almalı mıyım diye düşünüyorum. Bu konuda tecrübesi olan var mı? Planladığım şey, ayakkabının kilidini (ne deniyor ona?) topuğa yaklaştırabildiğim kadar yaklaştırmak, bu sayede sürerken farkında olmadan ayağımı arkaya çekmekten kaçınmış olacağım.

Aşil tendon sorunlarıyla yıllardan beri uğraşıyorum.

Şöyle ilginç bir durum var, florokinolon sınıfı antibiyotikler (daha çok solunum yolları hastalıklarında veriliyor. Avelox, tavanic gibi..) kullanan kişilerde bu tip aşil tendonu ağrısı ve kopması yaşanabiliyormuş. Hatta bildiğim kadarı ile bunları hayatınızın bir döneminde kullanmış olmanız dahi bu riski doğuruyor.

• Beğen
Tepkiler: fusisel
Zaman zaman bende de çok oluyor ama görmezden geliyorum hep. Sonrasında başıma büyük iş açacak diye korkmuyorum da değil hani.

Ah.. aşil tendonu mu dedi birisi, yıllardır mücadele ettiğim bir ağrı, aşırı zorlamadan dolayı sağ tendonum’da iltihaplanma morarma falan olmuştu. Fizik tedavi ve spor salonunda güçlendirme sonucunda tendonları kurtardım kısmen, kışın soğuklar da çok fazla ağrısını hissettirse de yazın daha az rahatsız ediyor beni.

benim için bu video çözüm oldu. pedalı yukarı çekerken bileği kasmamak gerekiyor çünkü çekerken bileği dik açıda tutmaya çalışınca tendona fazla yük biniyor.

Geri