Scudo Sports

Artık şaşıramıyorum bile...

Dunya imtahan yeridir. Sinavin ortasinda not verilmez. Verilse adaletli olmaz. Eger tum kotuluklerin cezasi dunyada verilseydi kimse kotuluk yapmazdi.
Sinav zordur. Kimse kolaylik beklemesin.

Hirsizlik yapan eşraftan ve zengin bir kadının elinin kesilmesi cezası ve cezanın uygulanmaması için araya giren araciları hatırladım.

Scudo
Ben de bir şeyler söyleyeyim : Allah El-Adl sıfatıyla, ahirette kimseye zerre kadar haksızlık yapılmayacağı konusunda söz veriyor. Ayrıca herkesin yaptıklarının hesabının sorulacağı ve karşılığını göreceği konusu da Kur'an da bahsediliyor. En önemlisi, "Size bir kötülük yapıldığında ona misliyle karşılık vermenizde bir sakınca yoktur ve kısasa kısas üzerinize farzdır " ibaresi de Kur'an da var. Ama diyor Allah : karşılık vermez de bana sığınırsanız bu elbette sizin için daha hayırlıdır. Burada şunu söylemeden de geçemiyeceğim, "Allah'a havale ediyorum " sözü biraz Allah'a ne yapacağını tarif etmek gibi oluyor. Zaten biz havale etmesek te ilahi adalet onu yakalayacak. İlla ki yaptıklarının cezasını bu dünyada görsün ve ben de cezasını gördüğünü göreyim diyorsan sabredip bekleyeceksin. Allah, yarına bırakır ama yanına bırakmaz Tabii şunu özellikle belitmek isterim : İnanırsın ya da inanmazsın ama bu böyle. İnsanlıkta eşidim, Dinde kardeşimsin. Kalbinden inanıp inanmadığın tamamen Allah'ın bileceği bir şey. Bu konuda Allah peygamberine ne diyor : " Sen, tebliğ et, inanmayanı bana bırak ". Bize yapılanlar konusunda bir şeyler yapabilelim diye aklımız var, karşı durabilelim diye irademiz var. Yunus suresi 100. ayette : " Aklının iyi kullanmayanların üzerine darlık ve sıkıntı indiririz " diyor yüce Allah. Hemen herkes başına gelen sıkıntı ve felaketlerden bir şekilde kurtlulmanın yolunu bulmalıdır. Bulamıyorsa o zaman Allah'a havale değil de Allah'a sığınmalıdır. Kur'an da bu konuyla ilgili çok güzel bir ayet var : Nisa suresi 79. ayet : " Kulum, benden sana iyilik, güzellik ve hayır gelir. Şerri ve kötülüğü sen nefsine uyarak bulursun " Bütün bunları aydınlatma amacıyla yazıyorum . İnana ya da inanmayan benim için insan olarak aynıdır.

Konunun anafikrinden çıkmak için neden gayreti olan arkadaşlar var anlam veremiyorum.Konunun içinde ''hukukun bulunduğu kabın şeklini aldığı ifadesini'' kullanarak eleştirimi belirtmiş olmama rağmen sırf sadece yazının sonunda belirttiğim temenniye - ki gerçekleşecek- takılan arkadaşlar olmuş.Takılmayınız.:tskler:

Bu konudan hangi fikir çıkartılamaz, yazar neden bahsetmemiştir diye bir soru sorulmuş olsa ; eminim ki 100 üzerinden 100 alabilecek arkadaşlar var.:ssrtcbya:

Olan yolsuzluklarin, hirsizliklarin, haksizliklarin, zulumlerin, katliamlarin vs inanc temelli odaklanilmasi son derece mantiksiz. Zira biz su an batili hayranlarinin hastası oldugu modern hukukla ve demokrasi ile yonetiliyoruz. Birileri eline mübarek kitabimizi alip, yalan ile acitasyon ile başa gelip zulme basladiysa bu yine demokrasinin esas elestirilmesi gereken yönüdür. Mubarek dinimiz asla tum hesaplari ahirete birakmaz. Her turlu sucun ve zulmun cezasi vardir. Yeterincede caydiricidir.
Detay vermiyim herkes biliyor. Adaletin sivri ucu başkasina dokununca " bu ulkede demohrasi var , hukuk var" deyip ortaligi velveleye veriyorlar. Ama zulmun azi kendine dokunsa katili, tecavüzcuyu öldürelim!!! Adalet istiyoruz!!! Diye başlıyorlar aglanmaya. Efendiler sahisa ozel kanunu koyma kafasi modern demokrasilerin sorunudur. Islamin degil ( Haşa vekellla )

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Atasoy ve MUSA Ç.
Burada asıl sorumluluk yöneticilere düşüyor bunları ortaya çıkarmak ve ellerinden geldiğince adaletli hükmetmek.
Şu cümle, konu hakkında aslında hiçbir fikriniz olmadığını, olaylar ve kişiler hakkında illiyet bağı kuramadığınızı gösteriyor. Enbiya suresinin konuyla hiçbir ilgisi olmaması da ayrı bir husus.

• Beğen
Tepkiler: Ronin45
@liteon siz öyle düşünüyorsunuz .. Bazı şeyleri duymak zor geliyor olabilir. Konuyu başa dönüp tekrar tekrar tüm mesajları okumalısınız. Uzatmayacağım.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Konunun anafikrinden çıkmak için neden gayreti olan arkadaşlar var anlam veremiyorum.Konunun içinde ''hukukun bulunduğu kabın şeklini aldığı ifadesini'' kullanarak eleştirimi belirtmiş olmama rağmen sırf sadece yazının sonunda belirttiğim temenniye - ki gerçekleşecek- takılan arkadaşlar olmuş.Takılmayınız.:tskler:

Bu konudan hangi fikir çıkartılamaz, yazar neden bahsetmemiştir diye bir soru sorulmuş olsa ; eminim ki 100 üzerinden 100 alabilecek arkadaşlar var.:ssrtcbya:
Sevgili hamlet,eğer kurduğun cümlelerini Allah'a bağlıyacaksan,kurduğun cümlelerinin bir anlamı olmaz ki..Sen bir şeylerden rahatsızsın ama sonuçta Allah var,öteki Dünya var,tartı var,sırat köprüsü var diyorsun..Paradoks bu..

Ben inançlıyım ama..O da inançlı..Ne istiyorsun,benim gibi birisi mi yönetsin ülkeyi?İster misin?
Yalnız iyi de oluyor..Forumda ne kadar şeriatçı olduğunu görmüş oluyoruz..
Ayetlerden/peygamberlerden filan bahsetmeler..Sanki anlarlarmış gibi..!
Şahanesiniz hepiniz..Sizin sayenizde çok gülüyorum :D
Dün de biri molalarda namaz kılmalı bisiklet turu konusu açmıştı..O konuya bir mesaj yazdım,mesaj da konu da uçmuş:D
Bence bu konuda uçacak:D

lütfen abiler kardeşler,bırakalım herşeyi bir kenara,özetle adamlar ülkeyi soyup soğana çeviriyormu? çeviriyor.biat eden kitle ne olursa olsun desteklerini esirgiyormu? hayır esirgemiyor,bağlandıkça dahada bağlanıyor.ne 17 aralık olayları,ne man adası olayları,nede bugünkü kılızılay yolsuzluğu.işin ucu bucağı görünmüyor,bu buzdağının görünen kısmı.ülke batık durumda,vergilerle trafik cezalarıyla ayakta durmaya çalışan bir devletimiz var.en acısıda deprem vergileriyle ne önlem aldınız diyene vatan haini deniliyor bu ülkede artık.susuyorum.

kaldato uludağda kaymış. Ben şu sıralar bununla ilgileniyorum. Benim için en önemli mevzu bu. Kaldato gibi bir adam Uludağ da nasıl kayabilir. Zaten gios bisiklet almasına da gıcık olmuştum. Pantolonun arkası yırtılmış mabadın görünüyor mu dediniz bana. Geçecen anam babam bunları geçecen. Kaldato uludağ da kaymış. Meselem bu.
Bu benim meselem derin meselem.

• Hahaha
Tepkiler: Hami Bulut
Bana bu tartışmalar hep çok garip geliyor. Hukukun etkinliği/güvenilirliği indexine bakıyoruz
1. Danimarka
2. Norveç
3. Finlandiya
4. Isveç
5. Hollanda

Bu ülkelerde hiç kimse yapilan haksızlığı, adaletsizliği allaha havale etmiyor. Çünkü hak, hukuk, adalet kavramlarını din ile değil dünyevi hayat üzerinden anlamaya ve çözmeye çalışıyorlar.
Yapilan adaletsizlikleri, haksızlıkları, hukuksuzluklari din temelli ilahi adalet anlayışı üzerinden cezalandırılacağını düşünen insanları malesef anlayamıyorum. Hatta bir adım daha ileri giderek küstahça yorumda bulunacağım. Ilahi adalet bekleyen insanlarin hukuksuzluktan sikayet etmesi aptalca. Her seyin oteki dunyada cezalandırılacağını inan insanlarin mahkemeden adalet beklemesi ile alternatif tibba inanan insanların hastalaninca hastaneye gitmesi arasinda fark yok benim için. Ya da duz dunyacilarin gps kullanması gibi bir şey bu da.

aman dikkat küfre girmeyin derim ya varsa işte o zaman anlarsınız.

Olay hakikaten çok can sıkıcı bu adam değil miydi 31500 tl maaş alan? İyice paranoyak oldum kime güveneceğiz. Ya da kimseye güvenmeyip her şeyin arkasını arayacağız.
Sıkıntı yok bu arkadaşlar ateyiz zaten hocam :komik:

Dini siyasete, ticarete, makama alet edenler yuzunden dinle dalga gecmek icin bahane arayanlara firsat çikiyor ya en cok ona üzuluyorum.
Gavura kızip oruç mu bozalim ? Dini istismar eden işid, fetö,vs gibi yapilanmalar İslami temsil etmez ki
Senin sıkintin ne islamın istismar edilmesi mi?
Yoksa İslamin kendisi mi?
Madem atesitsin keyfine gòre yasa niye kasiyorsun ye, iç .....
Sen bize ateistligini mi övüyorsun?
ateist olman seni iyi biri mi yapiyor?
Benim inan biri olmam beni kötu biri mi yapiyor?
Nedir derdin anlamadim?

Türkçe yazıyorum aslında, nasıl anlaşılmıyor acaba? Hiç söylemek zorunda olmasam da tekrarlayım, ateist değilim. Ateizmi övecek hiçbir cümlem de yok. İstediğine inanıp istediğine inanmayabilirsin. İslam'la da hiçbir derdim yok, dediğim gibi beni ne ilgilendirir insanların inancı. İyi biri olduğuma dair de hiçbir şey yazmadım, belki faydasız dolandırıcının tekiyimdir, iyi olduğum var sayımı sana ait.

"Madem atesitsin keyfine gòre yasa niye kasiyorsun ye, iç ..... "

Cehennem korkusu seni kötülük yapmaktan alıkoyuyorsa, ben daha ne söyleyim ki. Sokma akılla iyi biri olunmaz, "iyi biriymiş gibi" davranılır. İyilik gelirse içten gelir, gelmezse gelmez. "Mutlak iyilik", "mutlak kötülük" olmayacağı muhabbetlerine hiç girmiyorum. O ışığı göremedim, emeğime yazık olacak.

• İnanılmaz
Tepkiler: elric1982
Bana bu tartışmalar hep çok garip geliyor. Hukukun etkinliği/güvenilirliği indexine bakıyoruz
1. Danimarka
2. Norveç
3. Finlandiya
4. Isveç
5. Hollanda

Bu ülkelerde hiç kimse yapilan haksızlığı, adaletsizliği allaha havale etmiyor. Çünkü hak, hukuk, adalet kavramlarını din ile değil dünyevi hayat üzerinden anlamaya ve çözmeye çalışıyorlar.
Yapilan adaletsizlikleri, haksızlıkları, hukuksuzluklari din temelli ilahi adalet anlayışı üzerinden cezalandırılacağını düşünen insanları malesef anlayamıyorum. Hatta bir adım daha ileri giderek küstahça yorumda bulunacağım. Ilahi adalet bekleyen insanlarin hukuksuzluktan sikayet etmesi aptalca. Her seyin oteki dunyada cezalandırılacağını inan insanlarin mahkemeden adalet beklemesi ile alternatif tibba inanan insanların hastalaninca hastaneye gitmesi arasinda fark yok benim için. Ya da duz dunyacilarin gps kullanması gibi bir şey bu da.
Şu noktayı atlıyorsunuz : Allah hakkınızı aramayın demiyor. Bilakis aramanız lazım ve hangi yollara başvuracağınız da bellidir. Alim değilim bir bilene danışabilirsini ama herşeyi doğru yaptığını sanan insan da yanılacaktır çünkü insan olarak o da yanlış yapacaktır. Robot değiliz sonuçta. Tekrar yazıyorum oraya havale etmek burada hiçbirşey yapılmayacağı anlamına gelmiyor. İslam tüm insanlara inmiştir ve hiçbir boşluk bırakmamıştır doğumundan ölümüne kadar, evlenmesinden boşanmasına giyim kuşamına vs. herşeyi gayet güzel açıklıyor islam hukuku, aile hukuku, miras hukuku, ceza hukuku, feraiz hukuku belki bilmediğim şeyler. Adalet bu dünyada olacak olandır mutlak adaletse ahirettedir. Tıbbın yeni ortaya çıkardığı şeyleri 1400 yıl önceden haber veriyor. Bilimle çelişmiyor din, aksine insan o kadar zavallı ki herşeyi kendi hislerine göre yontabiliyor.
Bahsettiğiniz ülkelerdeki insanlar çalma çırpmayla vergi kaçırmakla alakalı olayları görerek yetişmiyorlar görmüyorlar ama suç oranlarında bunlar dışında konular da var. Tecavüz, intihar, gasp vs. bir bakın. Yani onları övmek yerine önce herkes kendini düzeltmelidir.
İnanmayınca ve gerekli adaleti kendince veremeyince insanın içinin acıması gayet normaldir çünkü fıtrat olarak inanmaya meyilliyizdir. Adam 8 milyon çalmış. Sen ne ceza verirsen ver için soğumayacaktır bir de hangi birine ne ceza verilecektir. Bunlar ortaya çıkanlar. Peki ya gün yüzüne çıkmayanlar? O zaman herkes çalsın çırpsın değil mi?
Ahirette adalete inanmayanların hiçbiri hiçbir durumda memnun olamıyor bakın. Adam 1 milyon kişiyi öldürmüş buna ne ceza verebilirsiniz?

@Atasoy @hamlet2006 Pardon ama bunlar yapılırken susanlar beni sokmayan yılan bin yaşasın diyenler çokmu suçsuz acaba arkadaşlar?
Hepimiz suçluyuz.
“Kim bir kötülük görürse, onu eliyle değiştirsin. Şayet eliyle değiştirmeye gücü yetmezse, diliyle değiştirsin. Diliyle değiştirmeye de gücü yetmezse, kalbiyle düzeltme cihetine gitsin ki, bu imanın en zayıf derecesidir.”
(Müslim, İman 78)

şöyle de bir ayet var ibrahim 42-43

Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! O sadece, onların işini bir güne erteliyor ki, o gün gözler dehşetten dışarı fırlamış; Başları yukarıya kalkık, bakışları bir noktaya sabitlenmiş, zihinleri bomboş kalmış olarak toplanma yerine koşarlar.

Son düzenleme:
Geri