umutcelik
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 7.846
- Bisiklet
- Trek
Merhaba,Şu noktayı atlıyorsunuz : Allah hakkınızı aramayın demiyor. Bilakis aramanız lazım ve hangi yollara başvuracağınız da bellidir. Alim değilim bir bilene danışabilirsini ama herşeyi doğru yaptığını sanan insan da yanılacaktır çünkü insan olarak o da yanlış yapacaktır. Robot değiliz sonuçta. Tekrar yazıyorum oraya havale etmek burada hiçbirşey yapılmayacağı anlamına gelmiyor. İslam tüm insanlara inmiştir ve hiçbir boşluk bırakmamıştır doğumundan ölümüne kadar, evlenmesinden boşanmasına giyim kuşamına vs. herşeyi gayet güzel açıklıyor islam hukuku, aile hukuku, miras hukuku, ceza hukuku, feraiz hukuku belki bilmediğim şeyler. Adalet bu dünyada olacak olandır mutlak adaletse ahirettedir. Tıbbın yeni ortaya çıkardığı şeyleri 1400 yıl önceden haber veriyor. Bilimle çelişmiyor din, aksine insan o kadar zavallı ki herşeyi kendi hislerine göre yontabiliyor.
Bahsettiğiniz ülkelerdeki insanlar çalma çırpmayla vergi kaçırmakla alakalı olayları görerek yetişmiyorlar görmüyorlar ama suç oranlarında bunlar dışında konular da var. Tecavüz, intihar, gasp vs. bir bakın. Yani onları övmek yerine önce herkes kendini düzeltmelidir.
İnanmayınca ve gerekli adaleti kendince veremeyince insanın içinin acıması gayet normaldir çünkü fıtrat olarak inanmaya meyilliyizdir. Adam 8 milyon çalmış. Sen ne ceza verirsen ver için soğumayacaktır bir de hangi birine ne ceza verilecektir. Bunlar ortaya çıkanlar. Peki ya gün yüzüne çıkmayanlar? O zaman herkes çalsın çırpsın değil mi?
Ahirette adalete inanmayanların hiçbiri hiçbir durumda memnun olamıyor bakın. Adam 1 milyon kişiyi öldürmüş buna ne ceza verebilirsiniz?
Benim eleştirim ilahi adalet kavramina yanı adaletin ilah tarafindan sağlanacağına önce bunu netleştireyim.
Ardindan dediklerinize gelirsek, kuranda size ( sahsiniza değil, muslumanlarin tamamina ) hakkınızı seriat hukuki ile arayacaginiz söylenmiştir. Seriat hukuku da malesef sizin dediğiniz gibi her şeyi kapsamaz. Bahsettiginiz gibi dogumdan olume kadar her seyi açıklayıp kapsamıyor. Kuranı okudunuz mu bilmiyorum ama kuranda hukuk konusunda 80 civarı ayet vardir sadece. Bunlarin da büyük kismi ticaret hukuku üzerinedir. Kaldi ki miras hukuku kisminda cok basit matematik hatası vardir ki kuranin insan yapısı olduğuna dair en büyük eleştiriler de buradan gelir.
Diğer yandan islam hukukunda herkes eşit degildir. Herkesin eşit olmadığı bir hukuk sistemi de sizi bilmem ama benim için adil degildir.
Konumuz adalet olduğu icin yeni keşfedilen her şeyin "bak bu kuranda var zaten" meselesine cok girmek istemiyorum ama yakın zamandan bir örnek vereyim. Lut golunun dunyanin en alçak noktası olduğu kuranda gecer ve bu dillendirilirdi, gecen yıl antartikada daha düşük rakımlı yerler bulunduğunu tespit etti biliminsanları. En güncel çelişkilerden birisi bu mesela.
Ben Hollanda'da yaşıyorum, bahsettiğiniz oranlar Turkiye'den yüksek degil zannettiginiz gibi. Istatistikler rakamlar internette var bakabilirsiniz
Intihar da suç degildir bu arada. Konumuz adalet.
Fitrat olarak inanmaya meyilliyiz diyerek hic bir bilimsel veriye dayanmadan da genelleme yapiyorsunuz tıpkı "Ahirette adalete inanmayanların hiçbiri hiçbir durumda memnun olamıyor bakın" dediginiz gibi.
Malesef yazdiklarinizin neredeyse tamamı subjektif gorusleriniz ve gerceklerden uzak.