Scudo Sports

Artık şaşıramıyorum bile...

Şu noktayı atlıyorsunuz : Allah hakkınızı aramayın demiyor. Bilakis aramanız lazım ve hangi yollara başvuracağınız da bellidir. Alim değilim bir bilene danışabilirsini ama herşeyi doğru yaptığını sanan insan da yanılacaktır çünkü insan olarak o da yanlış yapacaktır. Robot değiliz sonuçta. Tekrar yazıyorum oraya havale etmek burada hiçbirşey yapılmayacağı anlamına gelmiyor. İslam tüm insanlara inmiştir ve hiçbir boşluk bırakmamıştır doğumundan ölümüne kadar, evlenmesinden boşanmasına giyim kuşamına vs. herşeyi gayet güzel açıklıyor islam hukuku, aile hukuku, miras hukuku, ceza hukuku, feraiz hukuku belki bilmediğim şeyler. Adalet bu dünyada olacak olandır mutlak adaletse ahirettedir. Tıbbın yeni ortaya çıkardığı şeyleri 1400 yıl önceden haber veriyor. Bilimle çelişmiyor din, aksine insan o kadar zavallı ki herşeyi kendi hislerine göre yontabiliyor.
Bahsettiğiniz ülkelerdeki insanlar çalma çırpmayla vergi kaçırmakla alakalı olayları görerek yetişmiyorlar görmüyorlar ama suç oranlarında bunlar dışında konular da var. Tecavüz, intihar, gasp vs. bir bakın. Yani onları övmek yerine önce herkes kendini düzeltmelidir.
İnanmayınca ve gerekli adaleti kendince veremeyince insanın içinin acıması gayet normaldir çünkü fıtrat olarak inanmaya meyilliyizdir. Adam 8 milyon çalmış. Sen ne ceza verirsen ver için soğumayacaktır bir de hangi birine ne ceza verilecektir. Bunlar ortaya çıkanlar. Peki ya gün yüzüne çıkmayanlar? O zaman herkes çalsın çırpsın değil mi?
Ahirette adalete inanmayanların hiçbiri hiçbir durumda memnun olamıyor bakın. Adam 1 milyon kişiyi öldürmüş buna ne ceza verebilirsiniz?
Merhaba,

Benim eleştirim ilahi adalet kavramina yanı adaletin ilah tarafindan sağlanacağına önce bunu netleştireyim.
Ardindan dediklerinize gelirsek, kuranda size ( sahsiniza değil, muslumanlarin tamamina ) hakkınızı seriat hukuki ile arayacaginiz söylenmiştir. Seriat hukuku da malesef sizin dediğiniz gibi her şeyi kapsamaz. Bahsettiginiz gibi dogumdan olume kadar her seyi açıklayıp kapsamıyor. Kuranı okudunuz mu bilmiyorum ama kuranda hukuk konusunda 80 civarı ayet vardir sadece. Bunlarin da büyük kismi ticaret hukuku üzerinedir. Kaldi ki miras hukuku kisminda cok basit matematik hatası vardir ki kuranin insan yapısı olduğuna dair en büyük eleştiriler de buradan gelir.
Diğer yandan islam hukukunda herkes eşit degildir. Herkesin eşit olmadığı bir hukuk sistemi de sizi bilmem ama benim için adil degildir.

Konumuz adalet olduğu icin yeni keşfedilen her şeyin "bak bu kuranda var zaten" meselesine cok girmek istemiyorum ama yakın zamandan bir örnek vereyim. Lut golunun dunyanin en alçak noktası olduğu kuranda gecer ve bu dillendirilirdi, gecen yıl antartikada daha düşük rakımlı yerler bulunduğunu tespit etti biliminsanları. En güncel çelişkilerden birisi bu mesela.

Ben Hollanda'da yaşıyorum, bahsettiğiniz oranlar Turkiye'den yüksek degil zannettiginiz gibi. Istatistikler rakamlar internette var bakabilirsiniz
Intihar da suç degildir bu arada. Konumuz adalet.

Fitrat olarak inanmaya meyilliyiz diyerek hic bir bilimsel veriye dayanmadan da genelleme yapiyorsunuz tıpkı "Ahirette adalete inanmayanların hiçbiri hiçbir durumda memnun olamıyor bakın" dediginiz gibi.

Malesef yazdiklarinizin neredeyse tamamı subjektif gorusleriniz ve gerceklerden uzak.

Scudo
şeyh
ad
  1. 1.
    bir tarikatın kurucusu olan ya da bir tarikatta, bir tarikatın kollarında en yüksek aşamaya ulaşmış bulunan kimse, tarikat büyüğü.

2. 2.
    Arap ülkelerinde kabile ya da aşiret başkanı. AHİR ZAMAN ŞEYHLERİ
    Durmaz keramet satar,
    Âhir zaman şeyhleri.
    Her gün battıkça batar,
    Âhir zaman şeyhleri.

Farzı geriye atar,
    Nafile oruç tutar,
    Dini paraya satar,
    Âhir zaman şeyhleri.

Beline kuşak bağlar,
    Sözleri yürek dağlar
    Para toplarken ağlar,
    Âhir zaman şeyhleri.

Ağlaması göz boyar,
    Her gün ayağı kayar,
    Kendini adam sayar,
    Ahir zaman şeyhleri.

Başına sarık sarar,
    Kendine mürid arar,
    İlmi yok neye yarar,
    Ahir zaman şeyhleri.

Dünyaya kucak açar,
    Zoru görünce kaçar,
    Her yere küfür saçar,
    Âhir zaman şeyhleri.

Şeyhlik ulu bir iştir,
    Hakka doğru gidiştir,
    Yaklaşılmaz ateştir,
    Âhir zaman şeyhleri.

Salih şeyhler nerdedir,
    Kötüler her yerdedir,
    Hak yoluna perdedir,
    Âhir zaman şeyhleri

Ahmed Yesevi

Yaklasik 800 sene önce Ahmed Yesevi bu gunu görmúş de mi yazmiş bu şiiri? Yoksa o zamanda mi din bezirganlari kol geziyordu?

@Atasoy Evet, o zamanda da din bezirganları kol geziyordu. Evrensel bir problem bu.

Hiçbir şey bilmiyorsanız da Galileo Galilei'yi bilirsiniz, değil mi?

Yıl olmuş 2020, bir Google araması ile bilgi deryasında yüzülebiliyor. Sallamamak lazım, uydurmamak lazım. Din adamları her çağda, her dinde çıkar peşinde insanları manipüle etmişlerdir.

Lütfen kimse gerçek İslam bu değil argümanıyla gelmesin, bazı hadsizler öyle göstermeye çalışsa da İslam düşmanı falan değilim. Cevabım "Yaklasik 800 sene önce Ahmed Yesevi bu gunu görmúş de mi yazmiş bu şiiri? Yoksa o zamanda mi din bezirganlari kol geziyordu? " cümlesi içindir.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@umutcelik Birisi kendi inançlarını referans göstererek fikirlerini söyleyince tukaka... Sense kendi fikirlerini savunmak için o kişinin inandığı değerlerinin sana göre yanlışlığı üzerinden fikirlerini savunman çok güzel. Hadi oradan, müslüman mahallesinde salyangoz satma. Adaletten ne anlarsınız...

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
@çelikyürekli
Din adamlarindan din ögrenilmez.
Kuran nin ilk kelimesi "Oku " kendin iradenle okuyacaksin, öğereneceksin, anlayacaksin.
Lütfen kimse gerçek İslam bu değil argümanıyla gelmesin, bazı hadsizler öyle göstermeye çalışsa da İslam düşmanı falan değilim.
Madem dusman degilsin gercek islami sen anlat biz dinleyelim.
Haddimi bildirdigin icin teşekkur ederim.

• Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
@umutcelik kuranda lut golü dünyanın en alçak noktasıdır demez. Matematik hatası nerededir açıklayın. Seriat hukuku diye bir kavram yoktur. Sizin gerceklerinizle bizimki uyuşmuyor. Siz de söylediklerinizde kendi görüşlerinizi one suruyorsunuz. 3 kez okudum mealini, tefsirine de bakarim. Dediklerinizin hicbiri yok gecmiyor. Ve hatta islam yoksula fakire yetime kadına değer verir gözetilmelerini ister. O halde sizin dininiz size benim dinim bana diyorum. Oku!yun rica ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@umutcelik Birisi kendi inançlarını referans göstererek fikirlerini söyleyince tukaka... Sense kendi fikirlerini savunmak için o kişinin inandığı değerlerinin sana göre yanlışlığı üzerinden fikirlerini savunman çok güzel. Hadi oradan, müslüman mahallesinde salyangoz satma. Adeletten ne anlarsınız...
Merhaba,

Bir fikir/düşünce sisteminde başka birisine göre yanlışlık varsa eğer bunu söylememiz mi gerekiyor? Nazilere de ayni şey mi yapılsaydı?

Burasinin müslüman mahallesi olduğunu da bilmiyordum. Adminler bu konuya açıklık getirsin.

• Beğen
Tepkiler: liteon ve Ronin45
Arkadaşlar konuyu okuyordum, konu din tartışmasına dönmüş.

Bu konu bitmez :D Gereksiz tartışmalar bunlar, inanmak isteyen arar bulur bir şekilde mantığıyla uyuşmayan bir şeyde bile inanmaya devam eder, inanmayan da zaten inanmıyordur.

İnanan kişi telkin ederek inanmaya devam eder, yine inanmayan bunların gerçek olduğuna inanmıyordur devam eder.

İnsan doğası böyle, bunu tartışmanın anlamı yok, herkesin birbirine verecek bir cevabı çıkar elbet, bu konu da bitmez :D 200 bin yıllık insanlık tarihi var, her döneminde bir din var, 200 bin yıldır bitmemiş bu tartışma şimdi burda hiç bitmez :D :D

@umutcelik kuranda lut golü dünyanın en alçak noktasıdır demez. Matematik hatası nerededir açıklayın. Seriat hukuku diye bir kavram yoktur. Sizin gerceklerinizle bizimki uyuşmuyor. Siz de söylediklerinizde kendi görüşlerinizi one suruyorsunuz. 3 kez okudum mealini, tefsirine de bakarim. Dediklerinizin hicbiri yok gecmiyor. Ve hatta islam yoksula fakire yetime kadına değer verir gözetilmelerini ister. O halde sizin dininiz size benim dinim bana diyorum. Oku!yun rica ediyorum.

Merhaba,

Rum süresi 3. Ayette yapilan savaşın yeri için "ednel ard" tabiri kullanılmıştır, bunu da "dunyanin en alçak yeri kuranda geciyor" diye referans gösterdiler yillarca.
Nisa suresi 11 ve 12 deki kesir hesabina bakabilirsiniz matematik hatası için.

Seriat hukuku diye bir kavram yoksa eğer bir önceki mesajinizda bahsettiginiz kurandaki bütün duzenlemeler ne ile uygulaniyor, roma hukuku ile mi?

Gerçek dediginiz sey de subjektif değil malesef. Dediklerimin nerede geçtiğine de referans verdim, belki dikkatinizden kacmistir tekrar okursunuz.

Ben islamda esitlik yoktur diyorum siz yoksula, fakire, deger verir gözetilmelerini ister diyirsunuz.

Eşitlikte üstün olan diğerini gözetmez, kollamaz esittir. Kolelik, cariyelik gibi kurumlarin olduğu bir dusunce sisteminde ise esitlikten bahsedilmesi malesef mumkun degil.

Okuduğum ve hatırladığım yerler hakkinda size referans verdim ama siz bana okuyun diyorsunuz bu da garip.

Bisiklet forumunda bu kadar detay tartismak anlamsiz, isterseniz bana mesaj atin daha detaylı konusabiliriz kimseyi rahatsiz etmeden.

@umutcelik Birisi kendi inançlarını referans göstererek fikirlerini söyleyince tukaka... Sense kendi fikirlerini savunmak için o kişinin inandığı değerlerinin sana göre yanlışlığı üzerinden fikirlerini savunman çok güzel. Hadi oradan, müslüman mahallesinde salyangoz satma. Adaletten ne anlarsınız...
İnancınızı karıştırmadan bir şey diyemiyor musunuz?

Bu forum müslümanforum mu yoksa bisikletforum mu?
Ben mi yanlış yere geldim yoksa :D

Sadece bir deyimden neden bu kadar alındınız. Deyim de olsa içinde müslüman kelimesinden rahatsızlığınızı anlıyorum.

herkesin inanci ozelidir kimse kimseyi inanci uzerinden yargilayamaz. ha bu olanlar daha buzdaginin gorunen kismi oda ayri.
bu konularin burda tartisilmasi da gereksiz biz bisikletlere bakalim

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Sadece bir deyimden neden bu kadar alındınız. Deyim de olsa içinde müslüman kelimesinden rahatsızlığınızı anlıyorum.
Insanları din uzerinden ayrıştırıp, sizin inanciniza sahip olmayan birisinin sizin bulunduğunuz yerde aksi düşünceleri söyleyemeyeceğini ( kimilerine göre faşizmin tanimidir bu ) anlatan bir deyim kullaniyorsunuz ve rahatsızlığın icinde musluman kelimesi geçtiği icin olduğunu zannediyorsunuz.
Malesef hiç birşey anlayamamışsınız.

• Beğen
Tepkiler: liteon ve Ronin45
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Ama şimdi eli coplu bekçiler var her köşe başında. Ne yapak bilemedim.

Geri