bisikletliler derneği artık pasiflemiştir,,
1- dernek başkanı değişecek yönetimde değişecektir
2- daha iş bitirici kadrolara ihtiyac vardır
3- dernekte demokrasi anlayışı var ise bu derneğin üyeleri azaları var ise konuşurlar sıkıntılarını anlatırlar dernek küçük çaplı kongre yapar oylama olur başkanlar belirlenir,yönetim kadrosuda değişir,yani dernek komple el değiştirir
4- derneğin başına çok daha sağlam istanbulda bisiklet sorunlarını çok iyi bilen,vakıf olan vurduğu yerden ses getiren gerektiğinde sessiz protesto sürüşleri yapan susmayan bi başkan lazım
5- derneğin sayfasını sürekli irdelemekteyim istanbul için planlar programlar etkisizdir
neden etkisiz bi kere mevcut bisiklet yollarının adam akıllı baştan gözden geçirilmesi lazım
ben kendi pilot bölgeme baktım bostancı -tuzla arası bisiklet yolu çağdışıdır ,kesik kesik bisiklet yolu olmaz ,araya araç yolu girmez bura türkiye avrupa değil burada adam bisiklet yoluna park ediyor
6- bostancı-tuzla arasında bisiklet yolunda çukurlar malum,ve yazın herkes mangalcılardan şikayetçi bu konuda büyük şehir hiç bi şey yapmamıştır
7- karayollarının 66 ıncı maddesi şöyle der ,bisiklet yolu olan yerde bisiklet yolundan gidilir, gelin görün bize yapılan bisiklet yolunu, kesik kesik, in çık, in çık, araya araç yolu girmekte ,
8- göstermelik bisiklet yollarını insanlar istemiyor adam gibi tam emniyetli bisiklet yolları olacak,,
9- anadolu yaka benim çalışma alanım ben burada bütün bisiklet yollarını inceledim gözlemledim özellikle ne için yapıldığı anlaşılamayan, göztepeden bağdat caddesine inen bisiklet yolu, orada tek bisiklete binen yok ,bisiklet yolundan yayalar ,yürür aynı sahildeki saçmalık gibi ,yaya yolu ile bisiklet yolunu çizgi ile ayırırsak ortalık karışır ,yayalar bisiklet yolundan gider bisikletli yaya yolundan gider çünki kültür yok eğitim sıfır,bisikletliler sahil bisiklet yolunda sağı takip edecek ,yan yana sürülmez ,,
10- derneğin yaptırımlarının az olduğu ortadadır ,mali durumları ise sıkıntıda olduğu anlaşılmaktadır ,bunları anlayışla karşılarım ama iş bitirici kadrolar bu derneği yaşatacaktır ,
gelelim metrobüs şirketine buraya yaptırım uygulayacak olan dernektir ,görüşmeler yapacaktır işin arkası asla bırakılmayacak,
evet eminönünden bu pazar karaburuna gittim 58 km boyunca bir tane bisiklet yolu görmedim benim gibi uzun basanlara bisiklet yolu istanbulda hak getire,,istanbuldan ta kartepeye bisiklet yolu inşallah yapılırda görürüm,,avrupa yakada kemerburgaz -hasdal yolunda kamyonların deli gibi gittiğini görünce istikameti hasdaldan yukarı çektim, az kamyon var idi kemerlerin orada ,
ona razı olduk ,kamyonlar bi yerden dönüyorlar idi, hafriyat döküyorlar idi..bu istanbulun kentsel dönüşümü 20 yıl sürer ve avrupa yaka kamyon ile cebelleşir ,aynı şekilde anadolu yakada,evet deniz otobüslerine 3 bisikletten sonra para veriliyor ,lüks feribotlarda 10 bisikletten sonra ücrete tabi ,resmen bisikleti cezalandırma kafası bu ,,,
halbuki bal gibi biliyorlar, avrupada feribotlarda bisiklet koyma yeri olduğunu, ama ne hikmet ise, o feribotlar ya alınmaz ya da örneği yapılmaz ,,araba budalası olmuş bu istanbul halkına en büyük ceza petrole olan zam ile olacak ama tabi petrola zam gelince ekmeğede yansıyor,,
son olarak ,çıkartma gemisi ile adalara bisiklet ile çıkartma yapmak güzel bi anlayış olabilir ama esas çıkartmayı dernek tüm istanbulu bisiklet yolları ile donattığı zaman olacak ,,tabi avrupa standartlarına göre,,