Scudo Sports

Artık Otobüslerde Bisiklet Taşıyabileceğiz

@Çağlayan

Bu sistem daha basit ve daha ucuza geliyor herhalde :rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Scudo
Arkadaşlar bu konu ne oldu. Ahanda ekim geldi. Gerçek olacak mı acaba bu güzel mevzu? Bilgisi olan var mı ?

bisikletliler derneği artık pasiflemiştir,,

1- dernek başkanı değişecek yönetimde değişecektir
2- daha iş bitirici kadrolara ihtiyac vardır
3- dernekte demokrasi anlayışı var ise bu derneğin üyeleri azaları var ise konuşurlar sıkıntılarını anlatırlar dernek küçük çaplı kongre yapar oylama olur başkanlar belirlenir,yönetim kadrosuda değişir,yani dernek komple el değiştirir
4- derneğin başına çok daha sağlam istanbulda bisiklet sorunlarını çok iyi bilen,vakıf olan vurduğu yerden ses getiren gerektiğinde sessiz protesto sürüşleri yapan susmayan bi başkan lazım
5- derneğin sayfasını sürekli irdelemekteyim istanbul için planlar programlar etkisizdir
neden etkisiz bi kere mevcut bisiklet yollarının adam akıllı baştan gözden geçirilmesi lazım
ben kendi pilot bölgeme baktım bostancı -tuzla arası bisiklet yolu çağdışıdır ,kesik kesik bisiklet yolu olmaz ,araya araç yolu girmez bura türkiye avrupa değil burada adam bisiklet yoluna park ediyor
6- bostancı-tuzla arasında bisiklet yolunda çukurlar malum,ve yazın herkes mangalcılardan şikayetçi bu konuda büyük şehir hiç bi şey yapmamıştır
7- karayollarının 66 ıncı maddesi şöyle der ,bisiklet yolu olan yerde bisiklet yolundan gidilir, gelin görün bize yapılan bisiklet yolunu, kesik kesik, in çık, in çık, araya araç yolu girmekte ,
8- göstermelik bisiklet yollarını insanlar istemiyor adam gibi tam emniyetli bisiklet yolları olacak,,
9- anadolu yaka benim çalışma alanım ben burada bütün bisiklet yollarını inceledim gözlemledim özellikle ne için yapıldığı anlaşılamayan, göztepeden bağdat caddesine inen bisiklet yolu, orada tek bisiklete binen yok ,bisiklet yolundan yayalar ,yürür aynı sahildeki saçmalık gibi ,yaya yolu ile bisiklet yolunu çizgi ile ayırırsak ortalık karışır ,yayalar bisiklet yolundan gider bisikletli yaya yolundan gider çünki kültür yok eğitim sıfır,bisikletliler sahil bisiklet yolunda sağı takip edecek ,yan yana sürülmez ,,
10- derneğin yaptırımlarının az olduğu ortadadır ,mali durumları ise sıkıntıda olduğu anlaşılmaktadır ,bunları anlayışla karşılarım ama iş bitirici kadrolar bu derneği yaşatacaktır ,

gelelim metrobüs şirketine buraya yaptırım uygulayacak olan dernektir ,görüşmeler yapacaktır işin arkası asla bırakılmayacak,
evet eminönünden bu pazar karaburuna gittim 58 km boyunca bir tane bisiklet yolu görmedim benim gibi uzun basanlara bisiklet yolu istanbulda hak getire,,istanbuldan ta kartepeye bisiklet yolu inşallah yapılırda görürüm,,avrupa yakada kemerburgaz -hasdal yolunda kamyonların deli gibi gittiğini görünce istikameti hasdaldan yukarı çektim, az kamyon var idi kemerlerin orada ,
ona razı olduk ,kamyonlar bi yerden dönüyorlar idi, hafriyat döküyorlar idi..bu istanbulun kentsel dönüşümü 20 yıl sürer ve avrupa yaka kamyon ile cebelleşir ,aynı şekilde anadolu yakada,evet deniz otobüslerine 3 bisikletten sonra para veriliyor ,lüks feribotlarda 10 bisikletten sonra ücrete tabi ,resmen bisikleti cezalandırma kafası bu ,,,
halbuki bal gibi biliyorlar, avrupada feribotlarda bisiklet koyma yeri olduğunu, ama ne hikmet ise, o feribotlar ya alınmaz ya da örneği yapılmaz ,,araba budalası olmuş bu istanbul halkına en büyük ceza petrole olan zam ile olacak ama tabi petrola zam gelince ekmeğede yansıyor,,

son olarak ,çıkartma gemisi ile adalara bisiklet ile çıkartma yapmak güzel bi anlayış olabilir ama esas çıkartmayı dernek tüm istanbulu bisiklet yolları ile donattığı zaman olacak ,,tabi avrupa standartlarına göre,,

Yine döktürmüşsün Kudret abi her lafın doğru valla.

Otobüs'lerde Bisiklet taşıma hayal oldu sanırım..

@Çağlayan

Bana da öyle geliyor ama bakalım belli olmaz

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Böyle bir uygulama bir kere bile görmedim görsem benim için süper olacak. Evim bayırda bayırdan aşşağı kaptırarak gezerim sonra tekrar bayırların başladığı yerde otobüse binerim paşa paşa çıkarım fakat bu uygulamanın hızlı yayılması lazım . Çünkü Türkiye olarak çok konuda gerideyiz bari bisiklette ileriye gidelim. Yaz boyunca bisikletle gezerken dolu otobüslere bakıp oh be dünya varmış bisikletim de diyordum. Şimdi okullar açıldı mecbur otobüsle gidiyorum her gün 4 saatim yolda geçiyor , aynı yolları bisikletle gitsem 2 saat sürer en fazla (gidiş dönüş toplam 30km) , ve dışarıda pedallayan bisikletlileri görünce içimi buruk bir üzüntü kaplıyor :(

@Ali Bozyılan

Evet bende onu düşündüm otobüs ile yüksek bir yere otobüs ile gidip (örn: avrupa yakası - ulus) sonra kaymak çok güzel olur yaklaşık 4 km eğik yol mevcut gayet iyi olurdu ama sistemin başlaması lazım önce belki önümüzdeki yaza olur.

Herkese selam
Çok güzel bir uygulama.
@Furkan Çınar
@Sefa.
@ReşitÇağırgan
Yalnız öncelikle bu uygulamanın işleyebilmesi için arkadasların yukarıda da söylediği gibi o ilde bisiklet kültürünün gelişmiş olması ((link)) , insanların birbirine saygılı ve tahammülkar olması gerekiyor ki ben öyle bir tablo göremiyorum.
Aslında teorik olarak bu uygulama çokta zor birşey değil.Bu platforda 2 bisiklet var.1 bisikleti o platformdan çıkartmak için min. 40 sn ye ihtiyaç var.Bu şekilde günde kaç kişi biner oda bisiklet kullanımın yoğunluğuna göre değişir.
@Uğur SARIGÖL
Amaç çözüm üretmek olursa bu sorunun cevabı bulunabilir.Nasıl mı?
1. Çözüm : Büyük marketlerdeki alışveriş arabalarındaki 1 TL olayını bilirsiniz.Birbirlerine bağlıdırlar ve çıkartmak için aldıgınız arabaya 1 TL takarsınız.Geri koyduğunuzda da paranızı geri alırsınız.
2.Çözüm : Şoförün manuel yada bir buton ile bisiklette takılan kilidi açabilmesi sağlanabilir.

İş yalan oldu herhalde ? Ne düşünüyorsunuz ?

Valla benim için '''no problem'''katlanır sahibi olunca:)))))

yalan oldu ,,
bu gün açılışa gittim yoğurtçu parkında yeni bisiklet yolu, fenerbahçede ,mavi yoldan ta marinaya kadar gittim ,
sonra marinadan içeri girdim ,az sonra kötü bi zemin ile karşılaştım oralara beton dökülmesi lazım tabi,ve yol devam ediyor parkın oradan sola dönerek direk fenerbahçe ordu evinin önünden bağlanıyor bisiklet yolunada ama gönül isterdiki kadıköy belediye başkanıda gelsin, aldığım duyumlara göre yürüyüş sporu yapıyor imiş selami bey ,,pek bisiklete binmiyor olabilir ,
başka yerde açılış olduğu için gelemedi bu gün ,
evet sayın topbaş ne demişti 2004 de bisiklet üstünde poz vererek istanbula en kısa zamanda bisiklet yolları yapacağız ,evet istanbulllu hemşerilerim sayımız çoğalmadığı müddetçe bize hizmet gelmez ,bu istanbullulara büyü yapmak lazım kısa mesafe işe bisiklet ile gitmeleri için ,istanbul halkının yüzde 60 ı bisiklete binsin bu benim için yeterli olacakta nerede o yüzde 60 göreniniz varmı,,süleyman şatır dostum rahmetli kron bisikleti ile nerelere turlamadıki 30 kilo yük ile ,ülke genelinde bisiklet ile şehirler arası gidenler çoğaldığı zaman bi şeyler oluyor demektir ,
kültürümüzde şehirler arası tur yapmak yoktur ve de kısa mesafe işe bisiklet ile gitmek ise hiç yoktur ,,

(link)

Bugün yayınlanan habere göre 15 gün sonra, 20 otobüs ile pilot denemelere başlıyormuş bu sistem. Buna da şükür. Yalnız otobüsün önündeki aparat tamam eyvallah da arkasındaki kısım sıkıntı çıkartır gibi. Otobüsten inip arkadaki kısımdan bisikleti sökmeye vakit bulamadan şoförler basıp gitmez de bizi arkalarında koşturmaz umarım. :)

• Beğen
Tepkiler: FelixTheCat
@Sefa.

Arkada olmayacak zaten o sistem olması da mantıklı olmaz 10 metrelik araçlar arkayı nasıl göreceksin trafikte sıkıntı olur, ya da şoför sağ sol manevra yaparken vurabilir. Zaten 1 otobüse kaç bisikletçi binebilir ki aynı anda? Önde 2 tane olması gayet yeterli bence. Sabah gazetesinin haberi de inşallah doğrudur. Belki bu ay sonuna kadar olur bu sistem.

• Beğen
Tepkiler: Berke
Habere göre arkada da olacakmış, ben haberi hazırlayanın yalancısıyım. :p

Ayrıca "bir otobüse kaç bisikletçi binebilir ki?" dememek lazım. Zaten düz zeminli hatlarda bu uygulamanın olacağını pek sanmıyorum ama eğimi bol olan hatlarda bir kaç bisikletçinin denk gelme olasılığı bir hayli fazla olacaktır. :)

@Sefa.

O kısım yanlıştır bence :D Ya neyse olsa bile ben öne koyarım ve gözlerim arkada gözlem şansıda yok oda bir - özellik :)

• Beğen
Bisikletliler Derneği'nin facebook sayfasında paylaşmış olduğu fotoğraflarda aparatlar otobüsün önünde gözükmekte.

(link)

@Mennan Köse

Evet bende en başta bu resimleri verdim neden tekrar paylaştınız bende yeni resim sandım :)

• Beğen
tamam her şey iyi güzel hoşta artık bisiklet yolları istiyoruz biz, çok yavaş ilerliyoruz bu sistemin Türkiyede oturması için kaç sene bekleyeceğiz ? dünyanın en fakir ülkelerinde bile bisikletle ulaşım sağlanıyorken gelişmişlik simgesi olan bisiklet ve yolları bu gelişmiş Türkiye'mde neden hala yok? belediyelerimize gönderdiğimiz yazıların, taleplerin bir karşılığı artık olmalı bisiklet artık bir ulaşım aracı ve sağlıklı yaşam için eşi benzeri olmayan bir spor olarak görülmeli güzelim Türkiye'de. toplumuzu daha çok bilinçlendirmeliyiz, yolda kask takmış ful ekipmanlı bir bisikletçi geçerken yanımdaki adamın dışlayarak bakması ve alay etmesi artık zoruma gitmeye başladı,Her şeyden önce bu sporu ve sporcuları ilk önce halkımıza sevdirmeliyiz ve bisikletliler olarak birlik olmalıyız bunun başka yolu yok gibi ...

• Beğen
Biz her zamanki gibi bunları göremeyeceğiz Silivri birlikler bisiklet avcıları gibi dolanıyorlar burada, koca bagajlarına ölseler sokmazlar bisikletlerini nereden kar güdersek iyidir diye düşünüyorlar yapmazlar :(

Geri