Scudo Sports

Artık bıktım

Serbest kürsüde başlık engelleme olmalı mı?

• Toplam katılım
    93

Mustafa Zeybek

Bike destroyer
Tepki
5.704
İsim
Mustafa
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Şimdiye kadar 3 farklı konuda yazmış olmalıyım ama yönetim takmadığı için başlık açıyorum. Anket ekleyerek sizlerin fikirlerini de almak istiyorum.

Evet, artık bıktım. Foruma mı kahvehaneye mi girdiğimi anlayamamaktan, forumun ekşi sözlüğe dönmeye başlamasından, kendi bile ne düşündüğünü bilmeyerek başlık açıp ilk cümleden kendiyle çelişenlerden, inanç çatışması yaşanan başlıklardan, düz yolda 100 km hız yapanlardan, metrodaki kırmızı bağcıklı katlanır bisikletli çocuktan, pazar gün topluca Çin' e gidenlerden(şaka şaka) ve daha nicesinden bıktım. Bu tür başlıkları görmek istemiyorum ve benim gibi düşünen birçok insanın olduğunu sanıyorum.

Diğer başlıklara yazdığım ama cevap alamadığım yazıları direk kopyalıyorum.

"Forumda benim kadar vakit geçiren insan yok sayılır. Kendi kendime "o başlığa yazmayacağım, girip okumayacağım" desem bile gerek başlığın sürekli üstte kalması olsun, gerek en sonunda yapacak bir şey kalmayınca açıp okumak olsun, girip bakıyorum. Yazmak istemesem bile kendimi tutamadığım durumlar oluyor. Hiçbir şey yapmasam bile o başlığı gördükçe içeride tartışma döndüğünü biliyorsun.

Sadece kendim için istemiyorum bunu. Mesela başlıkta tartışma çıkıyor, insanlar birbirini engelliyor, bazılarımız forumdan soğuyor. Bence insanların birbirini engellemesi, birbirine sinirlenmesi yerine başlık engelleme olması daha mantıklı. Her başlık engellensin demiyorum tabi. Dediğiniz gibi serbest kürsü içindekiler olabilir. Elbet her açılan başlığı kafama göre engellemeyeceğim. Sadece gerilim çıkan/çıkaran konuları engellemek istiyorum. Ama en keyifli konular da, sevilmeyen konular da aynı kategoride. Bu şekilde Ya toptan mahrum kal, ya da hepsine katlan durumu oluyor.

Mesela hemen güncel bir konu; zeytindalı harekatı. Başlığa girince kahvehaneye girmiş gibi hissediyorum açıkçası.

Ya da Suriyelilerin gasp ettiği arkadaşın başlığı. Olay zaten gasp, bisiklet olmaktan çıktı. Başlığa giren direk diğerine yardırıyor. Dikkat ederseniz geçmiş olsun vs yazan yok neredeyse. (buna ben de dahilim) bu neyse de üstteki konuyu görmenin kimseye faydası yok bence. Ya da bir futbol başlığını herkes görmek istemeyebilir. Basketbol başlığını herkes görmek istemeyebilir. Bunlar neyse de tartışma çıkan ya da dini siyasi konuların başlıklarını burada görmek istemeyen çok kişi var.

Sizin işinizin zorluğunu da anlıyorum. Başlığa izin vermeseniz sıkıntı, verseniz sıkıntı. Ama düşünüyorum, sadece başlık engellemenin ne gibi sakıncası olabilir ki? Aksine tartışmalar ve gerilim azalır. Hem siz bir şeyi yasaklamamış olursunuz, hem memnun olmayanlarengeller geçer. Ben kötü bir yanını göremiyorum."
Tamamı: Forumda beğen butonuna tıklayıp beğenmeme uyarısı almak

Çok basit bir mantık hatası var. Ben kategoriyi seviyorum ama o kategoride açılan başlığı sevmiyorum. Neden sadece belirli konuyu engelleme seçeneği yok? Çok basit bir şey buo_O
Tamamı: Yeni özellik: Kategori yönetimi (engelleme konusu)

Düşüncelerim bunlar. Bisiklet tavsiyesi isteyenlerin başlıklarında gözüm yok. İstediğim şey serbest kürsüde serbestçe açılan konuları görmeme serbestliği.

Böyleyken böyle. Fikirlerinizi ve oylarınızı bekliyorum.

Scudo
ben herşeyi kapatıp gitmek istiyorum ama olmuyor ne yazıkki internette olan birçok şeyin kalitesi bizim tarafımızdan düşürülüyor

@Desert Fox
Ben bisikletle ilgili bildiğim şeylerin %95' ini buradan öğrenmişimdir. İlk girdiğim zamanlar oldukça kaliteliydi buralar. (benden önce daha da iyi olduğuna eminim) ama o zamanlar konu siyasetin içine hiç giremiyordu. Şimdi ise herkes istediği gibi yazıyor. İsteyen istediği gibi yazsın, o sorun değil. Sorun istemeyenlerin de maruz kalması.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Bende son zamanlarda bisiklet harici konulari cok görmeye başladım. Direk başlık açılınca başlığı kapatma seçeneği olsa güzel olur. Bazen daha önce acilan ama ilgilenmedigim bisiklet disi konularin kalabalikligindan goremedigim bisikletle ilgili konulara rastliyorum.

Gereksiz bir çok konu başlığı açılıyor haklısınız ancak zeytin dalı harekatını cımbızla mı çektiniz anlamadım siyasi bir konudan çok ülkeyi ilgilendiren bir konu.

Hocam yanlış anlamayın ama beğenmiyorsanız o konuyu takip etmezsiniz olur biter.Kimse size zorla okutmuyor.Ayrıca binlerlerce bisiklet konusu arasında bazen birkaç konu çıkabilir.Az biraz toleranslı olsanız ne olur.Siyaset kurumu bisiklet parçalarına vergi bindirecek,gümrüğü düşürecek,hafta sonu rotalarımızı ormanı gölü imara açıcak biz susacağız öyle mi?
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi

Madde 10 – İfade özgürlüğü

1. Herkes görüşlerini açıklama ve anlatım özgürlüğüne sahiptir.
  2. "Buna bisikletforum'da dahildir."

@tesla42
Yazımda belirttim, güncel bir konu olduğu için yazdım. Ki konunun içinde "tek dileğim askerimizin sağ salim dönmesi" şeklinde mesajım mevcut. Doğru, ülkeyi ilgilendiriyor da nedir yani? Konun amacı iyi dileklerimizi dilemekten çok kahvehane sohbeti yapmaya dönmüş. Ben de bunu okumak istemiyorum.

Artık bisiklet ile konular açılmaz oldu, benim bu forumda görmek istediğim konular, bisiklet, bisiklet ekipmanları, aksesuarları ve bu konulardaki incelemeler.
Çünkü bu sporda yeniyim ve her konuda ekipmanda , araştırma yapmayı severim. Türkiye de pek fazla platform yok bisiklet konusunda, bence en güzel ve büyük platform burası fakat son 2 aydır bisiklet harici her konu açılır, tartışılır oldu..
İnşallah dediğiniz gibi bir engelleme olurda , en azından görüntü kirliliği engellenir.

Çek fişi,rahatla..Ya da bir Türkiye turuna çık,uzaklaş..

@M.Oonnaayy
Hayır, yanlış anlamam için sebep yok. Kimse bana zorla okutmuyor, doğru ama foruma girince önüme 5 tane serbest kürsüden konu çıkıyor. Mesela adam yazmış ki hibrit şöyle hibrit böyle. Hatalı olduğunu güzel güzel anlatıyorsun, taytlı abilerimize dokunmuş diyor :acpsnr: ben zaten toleranslıyım. Konu kapatılsın, siyasete girilmesin demiyorum. Kimsenin ifade özgürlüğünü de kısıtlamıyorum. Neden o maddeyi paylaştınız ki şimdi :naslyany:

Tekrar ve tekrar söylüyorum; konu kapatılsın gibi şeyler söylemiyorum. İsteyen istediğince konu açsın, tartışsın. Ama bunun dışında kalmak isteyenler de kalabilsin. Tıklamama mevzusu maalesef yetersiz kalıyor. Bizlerin de konu görmeme özgürlüğü, forumu kendimize göre özelleştirme özgürlüğümüz olması gerektiğine inanıyorum.

(Amacım kesinlikle tartışma çıkarmak değil) burda gümrük sınırının düşmesini eleştirerek tepki koyduğunuzu sanıyorsanız ağır yanılıyorsunuz. Kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz. Buradakilerin %90' ı zaten bu konuda aynı şeyi hissediyor. O yüzden gümrük sınırının düşmesini eleştirmek için buraya yazmanın faydası sıfır. Kaldı ki ben sizlere susun demiyorum ki :naslyany:

Tepki nasıl gösterilir? Açarsın bir başlık, örgütlenirsin, bisikletler olarak toplanırsın, tepkini gösterirsin. Herkes sağa sola " sadece kulak arkası kaldı ühühü" yazıyor ama onu da şey etseler yine kimseden ses çıkmaz. Bu sefer de "kulak arkası da kalmadı ühühü" diye yazarız. Yalansa yalan diyin.

İyi de yeni üye hergün maşa tavsiyesi okumak isterken,
10 senelik üye de lastiğim patladı pompa lazım gibi muhabbet istiyor.

Hergün de bisiklet konuşulmaz ki bayar bi noktadan sonra.
Eski üyeler forumu bırakıp gitsin en iyisi.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
@halil halil
Zaten bırakıyorlar :ckskc: kendimi ifade edemediğimi düşünmeye başladım. Benim bahsettiğim engelleme konusu sadece SERBEST KÜRSÜ için geçerli. Yani isteyen bisiklet harici konuları görmemeyi seçsin istiyorum. Şuan serbest kürsü engelleme var, ama konu seçerek engelleyemiyorsun. Mesela mavi katlanırlı çocuğu arıyorum başlığını görmek istemiyorsun ama Pazar günü topluca Çin' e gidiyoruz gibi bir efsaneden de mahrum kalmak istemiyorsun :)

@ahlaksız
Keşke yapabilsek ama çeşitli imkansızlıklar sebebiyle olmuyor. Olsa bile onun paylaşılacağı, muhabbetinin yapılacağı yer yine burası :)

• Beğen
Tepkiler: halil halil
Katılıyorum abi örnek verdiğin beğen tuşuna basıp beğenmeme uyarısı almak konusunu ben açtım . Konuyu açtığıma pişman oldum. Umduğum sadece bu hatayı adminlerden birinin görmesi idi . Adminlerden başka herkes gördü . Konu ile alakasız bir sürü mesaj yazıldı . Bu foruma gereksizler bölümü açılmalı . Kahvehane ortamı oraya taşınmalı. Sonuçta kimsenin fikrini engelleyemezsiniz , bari farklı bir alan açıp gerekli bilgilere yer kalsın

Forumun konu arşivi oldukça geniş. Aynı konular tekrar mı açılmalı? Arama yaparak istediğiniz konulara ulaşabilir o konuda cevap yazarak tekrar üst sıralara çıkmasını sağlayabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: M.Oonnaayy
Başlığı görmeyenler vardır belki diyerekten üste taşıyorum. Ayrıca olmamalı diyenler sebebini yazarsa daha sağlıklı olur düşüncesindeyim.

Başlıkları değil kendini engellemeye uğraş bence. Yazma o konulara olsun bitsin. Es kaza yazdın ve konu sarpa sardıysa üstte "konu izlemesini durdur" seçeneği var zaten. Onu kullan. Sadece forum için değil tüm hayata uygulayabileceğin bir tavsiye; Seçenekleri yok etmeye çalışma, sadece seçmeme özgürlüğünü kullan gerekiyorsa :harika:

Sahsen olmamali dedim. Beni ilgilendirmeyen, muabbet icinde sinir eden, anlam veremedigim konuya istedigi kadar ustte dursun girmek istemeyince girmem. Bir Allah kulu da beni buna zorlayamaz. Yani bir yonden insanin nefsi :D Istemiyorsan, sevmiyorsan bir daha bakmazsin olur biter guzel arkadasim :cool:

Aslında konulara ön yargıyla yaklaşmamak da fayda var.Hemen her konuda güzel,ilginç paylaşımlar olabiliyor.

@BerkEvren @CmlCLK öncelikle eleştirileriniz için teşekkür ederim. Açıkçası foruma kayıt olduğum zamandan beri kendimi engelleme konusunda oldukça geliştim ancak bazı konular var ki yok saymakla olmuyor. Şu konuya bir bakınca kayıtsız kalınamayacak şeylerin yazıldığını siz de görürsünüz
Dolores O'Riordan vefat etmiş(Cranberries)

Sonracığıma şu konuda bir forumdaş diğerinin yaratmak kelimesi kullanmasına içerliyor ve olaylar gelişiyor O bir başbakan

Ya da şu konuya da bakabilirsiniz. Sabah namazı kılan çocuklara hediye bisiklet

Evet haklısınız, yazmak ya da okumak zorunda değilim ancak kimse değerlerine hakaret edilmesine kayıtsız kalmak istemez. Mesela zeytindalı harekatı konusunun kimseye zararı yok. Durduğu yerde duruyor, kimse diğerinin değerlerine hakaret etmiyor. Hatta konu içinde bir kısımda tatlı bir tartışma da döndü. Ama link verdiğim konuların bazılarında benim rol oynadığım hoş olmayan tartışmalar var. Neden, çünkü birisi diğerinin değerine hiç alakasız bir yerden laf ediyor, bu sefer farklı düşünenlerin biri yazmasa bile diğeri yazıyor.

Şimdi diyeceksiniz ki baştan tartışma çıkaranı engelleyin. Bu sefer de engellediğim kişinin mesajları görünmese bile ona yazılan cevaplar görünüyor. Ki bu da bir çözüm değil. Engellediğimiz kişilerin konuları, cevapları sağda solda karşımıza çıkıp duruyor. Başlık engelleme kişi engellemenin de büyük oranda önüne geçecektir.

Ama başlık engellemenin neden engellendiğini açıkça anlamıyorum. Birine zararı yok, tartışmaları azaltır, engellemeleri azaltır, adminlere binen yükü azaltır, forumu kişiselleştirmeye yarar. Sizin için önemli şeylerin olabileceği konuların arada kaynamasını önler.

Atıyorum, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray başlıkları var. Diğer takımlardan birini tutan, ya da hiçbirini tutmayan biri bu başlıkları görmek istemeyebilir. Sebebi tartışmadan çok sayfasında boşa yer kaplaması olur. Ya da birisi futbol basketbol gibi diğer Spor başlıklarıyla ilgilenmeyebilir.

Dediğim gibi foruma kayıt olduğumdan beri kendimi engelleme konusunda oldukça ilerledim. Konu forumu kişiselleştirmekle alakalı. Sonuçta burada içeriği üreten biziz. Buna hakkımız olmalı. Kimseye zararı da yok üstelik. Tek zararı forumun birkaç tık az alması olur en fazla.

@hamlet2006 iyi hoş da link verdiğim konularda hiç ilginç paylaşımlar olmuyor...

@Mustafa Zeybek Ne çektin be güzel kardeşim.:)
Çoğumuz; senin ne anlatmak istediğini, gayet iyi anladı;kendini daha fazla yorma derim.

Geri