Arkadaşlar yardımcı olun lütfen bisiklet seçimi

emn phlvn

Üye
Kayıt
3 Haziran 2009
Mesaj
4
Tepki
0
Şehir
bursa
salcano ve sedona aasında kararsız kalıyorum.İşin teknik yönünü pek bilmediğim için siteye girdim.bir kere para ödemek istiyorum ama sürekli aklımı karıştırıyorlar.
Yardımcı olursanız sevinirm.. salcano yada sedona düşünüyorum
 
Scudo

modelaj

Üye
Kayıt
26 Mayıs 2009
Mesaj
23
Tepki
4
Şehir
İstanbul
marka olarak mı kararsız kalıorsun model olarak mı? bütçeni belirtirsen ayrıca ona göre yardımcı olunur ;)...
 

emn phlvn

Üye
Kayıt
3 Haziran 2009
Mesaj
4
Tepki
0
Şehir
bursa
@modelajh

hem marka hem model,aslına bakarsanız aradığım başlıca özellikler vites sisteminin problemsiz çalışması yeri geldiğinde uzun pedallar yapabilmem,şimdi yapmıyorum ama yapmayı düşünüyorum.eee birazda görünüş önemli yani yeni jant'lar çok hoş bir görünüm sağlıyor almışken oda olsun istiyorum...:)
 

modelaj

Üye
Kayıt
26 Mayıs 2009
Mesaj
23
Tepki
4
Şehir
İstanbul
@emn phlvn



salcano markasının astro ve ng 303 modellerine bakabilirsin.. ng 303 modeli 800 tl civarı, bütçen buna uygun mu bilmiorum, 800 tl verebiliosan daha farklı marka ve modelleri öneririm.. sedona nın da başlangıç olarak borla modeli var.. ama salcano astro ve sedona borla alacağınıza, sedona 711 v modelini öneririm, donanımsal daha üst ve görüntüsü daha albenili ve de maşa kilitlenebilir.. uzun yol için ve donanımsal olarak sana fazlasıyla yetecek bir bisiklet, borla ve astro 550 tl civarı, sedona 711 v modeli ise 620 tl civarı, arasında pek fark yokken başlangıç için 711 v en ideal model.. ayrıca kron un xc 500 modeli var ve fiyatı 530 tl civarı, sedonanın başlangıç modeli borla ya eşit.. salcano mu sedona mı, dersen, gidip gör yakından bak, görsel ve donanımsal açıdan sedona derim.. ;)


sedona 711 v
 
  • Beğen
Tepkiler: emn phlvn

emn phlvn

Üye
Kayıt
3 Haziran 2009
Mesaj
4
Tepki
0
Şehir
bursa
maşa kilitlenmesi,hangi açıdan önemli,sedona 711v ve borla arasındaki donanım farkı küçümsenmiycek kadarmı ? ilk bisiklet almayı kafay koyduğumda 350 civarı maksimum düşünüyordum ama şimdi 450 ye kadar çıkabilirim diye düşünüyorum.
jant görünümü çok çarpıcı alu modelinin vites değiştircileride nerdeyse sedonayla (borla) aynı.
 

modelaj

Üye
Kayıt
26 Mayıs 2009
Mesaj
23
Tepki
4
Şehir
İstanbul
@emn phlvn

maşa kilitlenebilir olması, enerji kaybını yokuşlarda azaltır, gerekli olduğunda kullanırsın.. alu da var mı bilmiorum, yok galiba, borla modelinde yok. 450 tl ile bisiklet almak yerine biraz daha biriktir derim.. jantlara o kadar takılma bisiklette önemli olan kadro, kadro kötü olup jantın iyi olmuş bi anlamı yok, ama iyi kadroyu donanımsal geliştirip daha süper bisikletin olur, jantlar değişir.. önerdiğim 711 v nin kadro ve donanımı alu modelinden üst.. sitelerine, resimlerine, özelliklerine bak, karşılaştır.. ;)

(link)
(link)