Scudo Sports

arkadaşlar şahine arkadan çarptım,adam parasını istiyor yardım edin lütfen

Scudo
Şahsi yorumum, kaza sonrası rapor tutulmadıysa arabadaki hasara senin sebep olduğunu ispatlayamaz. Bu mümkün değil. Önceden oluşmuş hasarlı noktaları sana ödetmek istemesi (yaşından ötürü seni kazıklayabileceğini düşünüyordur muhtemelen) de ihtimal. Ben telefonları açma, muhattap olma derim ama adam kalkıp da telefon numaranı bazı yerlere verip adresini vs tespit eder mi orasını bilemem. Sonuçta şöyle söyleyeyim, ben şerefsiz oğlu şerefsiz bir kamyonet sürücüsü yüzünden takla attım, adam gaza bastığı gibi gitti. Sen sanma ki adam sana çarpsaydı sana insani yaklaşacaktı. Sen ne diye ödeme yapacaksın ki? Burası Türkiye malesef.

@Çağatay Çağlar

teşekkürler hocam.adama açıkca söyleyeceğim,şuan param yok,işe girip çalıştıktan sonra paranı vericem derim.bisikletimide satmama gerek kalmaz.bakalım umarım.

Bisikleti satarak ciddi bir para elde edemezsin ki satmak da basit değil. Kaldı ki masraf, bisiklet satmayı gerektirmez. Yani bahsettiğine göre tutacağı taş çatlasa 50 TL. Onu da artık birilerinden borç alarak halletmeye bak bisikleti satmaktansa.

Arkadaşlar yaptığınız yorumların farkında mısınız?
Açıkça 17 yaşında bir arkadaşımıza yalan söyle, sözünde durma, karşındakinin hakkını ye diyorsunuz. Evet hepimiz bisiklet gönüllüsüyüz, birbirimize empati yapıyoruz. Evet belki karşı taraf para koparmak için eski bir hasarı ödetmek istiyor. Fakat gerçekten olan hasarın Ozan tarafından yapılmadığının kanıtı var mı elimizde ya da Ozanın aktardığından daha büyük bir hasar olmadığının. Hem nereden biliyorsunuz adamın parayı cebine atacağını gerçi isterse atar yaptırmaz.Sen yaptığın zararı tazmin edeceksin gerisi mal sahibinin kararı, ister yaptırır ister yer parayı.
Bisikletli arkadaşlarımıza araba çarptığında ve zararı ödemek istemediğinde forumda yazılanları hatırlayın.

Ozan kardeşim bir kaza olmuş önemli olan cana bir şey olmamış. Gençliğinden dolayı bir hata yapmışsın hasarın senin tarafından olup olmadığını kontrol etmeden, hasarın bedelini kararlaştırmadan ödeyeceğini söylemişsin. Şimdi sana düşen sözünü tutmaktır. Evet karşı taraf kötü niyetli olabilir. Yanına babanı ya da güvendiğin bir büyüğünü alarak anlaşma yoluna git. Kesinlikle daha az zararla bitirirsin bu işi. Ailene durumu sakin bir şekilde anlatırsan mutlaka anlayacaklardır. Eğer sonradan başkasından öğrenirlerse emin ol hem güvenlerini kaybedeceksin, hem ciddi ceza alacaksın. Ben olsam öyle yapardım baba olarak.
Sonuçta bir söz vermişsin, sözü kime verdiğimize göre değil söz verdiğimiz için tutarız.

ya kardeş sabahtan beri konuya girmeyim girmeyim diyorum belkide benim çocuğum yaşındasın.Sana deniliyorki.Adam seni aramaz.Çok sıkıntıya girmişsin bellli.Ailene aç konuyu paylaş diyor arkadaşlar.Ama sen hala adam beni ararsa şu olursa bu olursa falan falan.O iş tamamen gazoz ağacı anladınmı:? Sıkma canını adam seni aramaz sana sancıyı vermiş telefonunu almış vs vs yaptırtacask adam zaten senin orada kafanda patlasa kolunda kırılsa orada senin elinden senet alır polis çağırtır tutanak altına alır işi......Sana denileni yap uyandırma kerizi bulandırma denizi.

• Beğen
Tepkiler: Tamer KAMIŞLI
@Tolga Günsezer
hocam adamın aracındaki zarar anlattığım şekilde aynen aktardım.pazartesi gününe kadar dayıma açıcam konuyu ve amcama.ikiside destek olacaktır zaten,adamlada telefonda görüşürler o şekilde yolu bulunur.

@metin , teşekkür ederim yorumun için.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Günsezer
@ozanylmz18

Sevgili Ozan sakın yanlış anlama heyecandan görememiş ya da algılayamamış olabilirsin diye yazdım o satırları. Sonuçta doğru kararı verdin, dayın ve amcan sana yardımcı olacaktır. Sana nasıl davranılmasını istiyorsan sen de başkalarına o şekilde davran.

Son durum nedir Ozan kardeş? Aradı mı adam?

@Tamer KAMIŞLI

bu saate kadar aramadı ama akşam arar belki,bende açmayı düşünmüyorum. pazartesi arayıp sanayide yaptırtmayı düşünüyorum.belkide hiç aramaz bilmiyorum ama arar büyük ihtimal.

Ya adam seni aramıyorsa sen neden adamı arıyorsun pazartesi onu anlamadım kimsede anlamadı yani.Tamam anladık adama vurdun suçlusun dur durduğun yerde bence ve bizce kaşınmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

@Metin BABACAN

hocam daha aramadı ama ararsa dedim ben zaten :) bakalım aramazsa daha da muhattap olmam.

burası da yazılı delil başlığı oldu sanki :p

(kişisel fikrim, insanlar yaptıklarının sorumluluğunu almalı...
tek başına muhatap ol demiyorum, ama büyüklerinden biriyle konuşmasını sağlayabilirsin en azından...)

kardeş hata seninse azda tutsa çokta tutsa o aracı yaptırmalısın bu şekilde telefonu açmamak bana kalırsa yakışmaz adam bence güvenmiş senden sadece telefon numaranı istemiş ne insanlar var senin kimliğini yada cep telefonunu rehin alabilirdi ... sonuç olarak adama maddi hasar açmışsın ki şahin kullanan biriyse orta halli bir vatandaştır yaptır arabasını vicdanen rahat et derim

ya abi saten sen baştan hatayı yapmışsın hiç bir bisikletin çarpmasıyla arabada hasar oluşurmu ben böyle kaç sefer olay yaşadım ama hiç birşey olmadı yani bunu olay yaratmanda bir sorun olmaz tampon düşmüş milimlik çukur oluşmuş araba saten dökülüyomuş bende arkadan girdim arabaya ama hiç birşey olmadı sen bak dalgana ararsada birşey söleme kapat telefonu suratına sanki evini biliyo hiç birşey yapamaz

Son durum nedir merak ettim? Dayınla konuşup adamı aratsaydın. Sonra dayınla beraber araca baksaydınız hasar aynı hasar mı diye. Adam hâlâ yaptırmanızı isterse baktırırdınız birisine...

arkadaşlar 2 ay köye gidicem,o yüzden araba işini askıya alıcam,köyden gelince bi çaresine bakıcam artık.

2 ay ertelemek,hiç yaptırmayacağım anlamına geliyor.eğer yaptırmaya niyetin varsa gitmeden önce yaptır.Kimse beklemek ,bekletilmek istemez.
ben olsam eğer 2 ay birinin peşinden koşmak ve hasarlı dolaşmak yerine gider yaptırır,çarpan hakkında da pek iyi dileklerde bulunmam.
bence yaptır ve sorumluluk almayı öğren.nasıl başlarsan öyle gidersin.bunu atlatayım dersen,karşına başka bir olay çıkar onuda atlatayım dersin, başka bir şey çıkar ve böyle devam eder.hiç bir zaman kendine güvenin olmaz ve bir şeye sahip olmayı başaramazsın.
eksik eğitim aldığını ve yönlendirildiğini düşünüyorum.
bu konu bu kadar uzatılmamalıydı..

• Beğen
Tepkiler: CandanC
şahsen en fazla 50 tl için arkamdan hayırla yadeldilmesini istemem. 2 ay sonra gelince ne diyeceksin "abi araban noldu napıyoruz mu" diyeceksin. yaptıysan madem bişey kardeş arkasında durup düzeltmesini de bilmesin. bize bu yakışır. kendi ağzınlada diyosun 2 sokak üstümüz diye. emin ol o adamla birgün karşılaşırsın ve hiçte hoş olmayan bir tablo çıkmayabilir eğer adam Allaha havale etmemiş kindar bişeyse.

Geri