Scudo Sports

Arkadaşlar maxxis overdrive kullanan var mıdır?

Tepki
3
Bisiklet
Kron
İyi akşamlar herkese, :)
bu yaz istanbul-bodrum yapmayı düşünüyorum. tabi haliyle çadırı, uyku tulumu, çantası vs derken patlamış gitmiş :)
dedim lastiği ucuza getireyim, schwalbe marathon olmayıversin; maxxis overdrive maxxprotect olsun, ardından abi bu lastik bizi yarı yolda bırakmasın
dedim ve kullanan varsa performansı nasıldır sizden duymak istedim :)

Scudo
Maxxprotect değil de kevlar inside modelini kullanıyorum ve gayet memnunum. 1300 km de her ikisi de, henüz patlamış değiller. Islak zeminde fren performansı gayet iyi. İki hafta önce Karadeniz turunda her turlu zemini gördü. Yalnız maksimum hava basıncından biraz fazla hava basmsak gerekiyor.

Merhaba bende bu lastiklerden almayı düşünüyordum ama max 50 psi gibi bir basınca dayanması beni şüpheye düşürdü. 50 psi da lastik baya esner hemde kırılır gibi geldi yukte. Marathon kullanıyordum 65 psi ile çok rahattım. Birde max 50 psi demek dayanıklılığının düşük olduğunu göstermez mi?

Bu lastiğe teşekkür etmezsem içimde kalır diye konuyu hortlatıyorum. Kevlar Inside modelini 3 yıl şehir içinde işe gel git ve bazı hafta sonları sürekli kullandım ve dış etkenlerden hiç patlamadı! Yüzeyden çok cam vs. çıkarmışlığım var. :harika:

700x32 için genelde arka 60, ön 40-50 PSI.

Ben de overdrive excel modleini kullanıyorum. Gayet memnunum. Dağ bayır toprak taşlık farketmiyor giriyorum ve şu ana kadar patlamadı. ancak yoltutuşu konusunda çok da bir beklentiniz olmasın. Ben herhangi bir tehlike yaşamadım ancak bu benim defansif sürüşümden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Velhasılı genel olarak çok menunum.

@ozansefer

Arkadaşlar bir tur lastiğinin max 50 psi olması mantıksız değil midir? Sonuçta yükleyeceğiz falan. Ben burda bir hata olduğunu düşünüyorum. 60 bastım 200 km sürdüm bir şey olmadı ama hala istiyor gibi lastik, böyle bir yumuşaklık, terslik var gibi. Mesela schwalbe'ler bildiğim kadarıyla max 100. Ne dersiniz basayım mı daha?

@Rip merhaba maxxis in kendi sitesinde veriler var 26” için 50 psi diyor. Zaten sizde lastik varsa üstünde yazar bakabilirsin oradan. Birde vittorianın bir lastiğini kullandım dediğiniz gibi yüksek hava basmama rağmen yumuşak geliyordu hava az gibi. Baktım ki lastiğin hamuru yumuşak olduğu için esniyormuş.

• Beğen
Tepkiler: Rip
@ozansefer onu diyorum ben de 50 olduğunu biliyorum zaten de 60 bastım daha iyi oldu. Daha da bassam olur mu diye soruyorum.

@Rip belirtilen havanın üzerine çıkma bence gereksiz risk açıkçası 60 vurmuşsunuz yeterli bence ben bile 43psi vuruyorum lastiklerime tam kıvamında kullanıyorum

26" jant lastiği mi seninkisi yoksa 27.5 mu?

• Beğen
26. Bence de fazla basmak risk ama yükü de yükleyince 50 çok az geliyor. 60 bile eeeh oluyor yani. O zaman başka lastik bakmak gerekecek çünkü yuvarlanma direnci var, bariz akıcı değil bu haliyle bisiklet.

@Rip (link) %100 tavsiye 2 ile 5 bar arasında hava vurabiliyorsun bu lastiğin daha büyüklerini aldıkça daha çok yük koyma şansın olur şayet o zamanda hızın düşebilir 26x1.75 olarak bu lastik 109kgye kadar destekli 26x2.00 118kg destekli

@JusTiMe evet evet var zaten bunun 28'ligini kullanıyorum diğer bisiklette. Ben tanesi 10 pounda wiggledan almıştım. 300 kağıt da çok be.

Bu lastiğe dinamo takılabiliniyormuş :D @Rip

• Beğen
upload_2018-8-16_14-16-14.png

Lastiklerim bugün geldi. Bisikletin üzerindeki lastiklerde Maxxis Overdrive.. gayet memnundum. ne yazıkki kullanım ömrünü tamamladı. Artık yenileriyle devam...:harika::harika::harika:

@el_Aksa_1903 hocam ben 2. el aldım sahibinden.com dan... Sıfırlarıda var araştırdım. en uygun (link) bunu dışında (link) var. Bir kaç yerde daha var... mesela n11 ve hepsiburada.com da da satılıyor.

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
Yeni konuyu açmadan, şu konuyu hortlatarak sorayım:

Arkadaşlar, Maxxis Overdrive Max Protection siraiş vermek üzereyim. (Bu akşam veya yarın sabah sipariş veririm).
"Sakın alma, ben aldım şöyle şöyle oldu" diyen var mı?

Ürün linki: (link)

1584453537282.png

Mutlaka al, ben aldım gayet güzel başarılı bir lastik adamım.

Sadece bir ek bilgi sanırım resimlerdekinin aksine lastik yanaklarında fosforlu yansıtıcı şerit-boya olmayabiliyor.
Yabancı sitelerde yansıtıcı var yada yok diye detay bilgi veriyorlar.

Ama maalesef yurdum satıcıları yansıtıcılı resmi kullanıp yansıtıcısız lastik gönderiyorlar, bilgin olsun dostum.

@Tahir Keskin

3. yıl kullandım. Bisikleti satmasaydım bir iki yıl daha gideri vardı. Kevlar olanı tavsiye ederim. İzmir dışında bir şehirde patlayıp da beni yolda bırakmışlığı yoktur. Severim kendisini. O da beni sever. Aramızda seviyeli bir ilişki var. Deve dikeni denen illetyus olmasa İzmir'de de patlamaz ama işte malûm Akdeniz.

Geri