Scudo Sports

Arka vites ayarı

@Tuncay_D Teşekkürler. Bisikletçiye göstereceğim bi ama %90 vites kolu arızalı benim de, çünkü çekmiyor hiç bir şekilde teli + olan, - olan yerinden oynamıyor bile. Benim ki 8x1 vites, shimano altus var bozuksa bunu alacağım.

Scudo
@Tuncay_D Teşekkürler. Bisikletçiye göstereceğim bi ama %90 vites kolu arızalı benim de, çünkü çekmiyor hiç bir şekilde teli + olan, - olan yerinden oynamıyor bile. Benim ki 8x1 vites, shimano altus var bozuksa bunu alacağım.
👍

Vites kolunun içine gidondan ve telden ayırıp bolca WD40 sıkıp bide öle denesene, çok yağmur gördüyse ya da dışarda bırakıldıysa içindeki mekanizma tozdan, pastan falan sıkışmış olabilir.

@thieft3000 evet bunu deneyeceğim de yok şuan wd 40'ım

merhaba konu açamadığım ve sorun başıma ilk defa geldiği için bulamadım konu o yüzden buraya yazıyorum. bisikletimin arka tekerini söktüm patlak için ve sökerken aktarıcıyı da söktüm. geri taktıktan sonra arka en küçük dişliye geçtiğimde tak tak sesleri geliyor oturmamış gibi. vites ayarında sorun olmadığını düşünüyorum geçişleri vs. normal çünkü ve sanki boş çeviriyomuşum gibi oluyor eskisi gibi gergin değil. normalde daha gergin olurdu. sorunun aktarıcı konumundan kaynaklandığını düşünüyorum. ne yapmam gerekir. yardımcı olacaklara teşekkürler.

merhaba konu açamadığım ve sorun başıma ilk defa geldiği için bulamadım konu o yüzden buraya yazıyorum. bisikletimin arka tekerini söktüm patlak için ve sökerken aktarıcıyı da söktüm. geri taktıktan sonra arka en küçük dişliye geçtiğimde tak tak sesleri geliyor oturmamış gibi. vites ayarında sorun olmadığını düşünüyorum geçişleri vs. normal çünkü ve sanki boş çeviriyomuşum gibi oluyor eskisi gibi gergin değil. normalde daha gergin olurdu. sorunun aktarıcı konumundan kaynaklandığını düşünüyorum. ne yapmam gerekir. yardımcı olacaklara teşekkürler.
günceldir.

Tekeri söküp yerine yeniden takınca vites ayarı kaçabiliyor aynısı başıma geldi en küçük dişlide ses geliyordu

• Beğen
Tepkiler: albuspwbd
@albuspwbd teker yerine tam oturdumu, kadroya tam oturmadan sıktıysan vidayı ondan dolayıda olabilir.

• Beğen
Tepkiler: albuspwbd
Tekeri söküp yerine yeniden takınca vites ayarı kaçabiliyor aynısı başıma geldi en küçük dişlide ses geliyordu
merhaba tekeri tekrar söktüm ve taktım ve vites ayarı yaptım. şuan geçişler sorunsuz ama bazen yapıyor hala tak tak. küçük dişliyi zaten çok kullanmıyorum nadirdir kullandığım ama yine de can sıkıyor. sanırım aynı eski rubleye yeni zincir alınmış gibi alışma süresi de var.
@albuspwbd teker yerine tam oturdumu, kadroya tam oturmadan sıktıysan vidayı ondan dolayıda olabilir.
merhaba bugün tekrar söktüm ve taktım tekeri ve iyice yerine oturmasına dikkat ettim. tak tak sesi en küçük dişlide büyük ölçüde azaldı (vites ayarı da yaptım) artık çok nadir geliyor. ama jant konumunda sanırım gerçekten bi sorun varmış önceden çünkü pabuç sürtüyordu ne kadar ayarlarsam ayarlayım artık sürtmüyor. tekeri söküp taktıktan sonra hiç sürmedim sadece elimle çevirdiğim için belki zincir tam oturmamış olabilir gibi düşünüyorum.

yardımlarınız için sağ olun :)

arka aktarıcıda telin bağlanmadan önceki geçtiği yerde böyle bir parça var. Bu parçanın tam adı ne olarak geçiyor ? Parçanın olmadığını biraz geç fark ettim ve her her modelin parçası farklı mı oluyor yoksa standart mı ?

Dosyalar

• rear.JPG
    rear.JPG
    12,4 KB · Okunma: 19
  • rear-derailleur.jpg
    rear-derailleur.jpg
    269,2 KB · Okunma: 18
@MakRo Tel gerginliğini ayarlamaya yarayan vida. Orada değilse, gidonda vites kolunun çıkışındadır.

• Beğen
Tepkiler: Gkt34 ve MakRo
@MakRo zamanla esneyen vites telini gererek, indexleri olması gereken yerde tutmayı sağlıyor o. yeni aktarıcıların hepsinde oluyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@MakRo Tel gerginliğini ayarlamaya yarayan vida. Orada değilse, gidonda vites kolunun çıkışındadır.
Evet vites kolunda mevcut, ben her iki tarafta da oluyor sanıyordum. Merak edip aktarıcı söküp baktın o girişte her hangi bir diş görünmüyor zaren.
@MakRo zamanla esneyen vites telini gererek, indexleri olması gereken yerde tutmayı sağlıyor o. yeni aktarıcıların hepsinde oluyor.
Aynen az çok çalışmasını biliyorum, yol bisikletinde görüp bunda göremeyince acaba atladım mı diye düşünmüştüm. Yolda sti kolunca mecbur aktarıcıda. Yeniden teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: CNC
Shimano 105 set için ilginç bir durumla karşı karşıyayım,

Arka aktarıcı ayarlarını trainer üzerinde yapıyorum ve geçişler harika. Ancak sürüş yaparken 2. yaprktan 3.ye, 8. yapraktan 9.ya geçiş yapmıyor. tekrar bastığımda bir sonraki yaprağa atlıyor ve geri almak durumunda kalıyorum.

Ön aktarıcı ise rublede 9. yapraktan sonrasında ayar yaparken sürtmese de sürüş esnasında sürtüyor.

Bir de ruble 8. yaprakta ayna kol büyük yaprakta, yüksek güç uyguladığımda ön aktarıcı yarım tur sürtüyor.

Bu durumlar başına gelen oldu mu, tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Arkadaşlar benim aktarıcımın bacağında hafif bir yamukluk var. Bu yüzden vites ayarı yapamıyorum. Aktarıcıyı söküp düzeltmeyi denesem mi yoksa yeni bir aktarıcı mı almalıyım?

Ben de 105 set var ve hemen hemen aynı problem bende de oluyor. Cok hassas ayar istiyor. Dediğiniz gibi mekanizmanın üstünde denerken sıkıntı yok geçişlerde, sürüş esnasında olabiliyor. Arka rubleyi 9 alınca dediğiniz gibi sürtme sorunu olunca ben önü büyük aynakola alıp daha sonra arkayı 10 ve 11e alıyorum. Ben bayağı uğraştım ve en son çok hafif bir surtme oluyor oda rahatsız etmiyor beni. Ama yaşadığınız sorunlarini aynısını yaşadım,yaşıyorum. Kusursuz bir şekilde sorunu çözemedim. Ama çok sıkıntı vermicek şekilde hallettim.

@6frkn6 düzeltebiliyorsan bir dene zaten düzeltmezsen yeni aktarıcı alman gerekicek bu konuda pek seçeneğin yok gibi görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: 6frkn6
Eğer ayar çekerken ön aktarıcıda zincir ve aktarıcı arasındaki mesafe 2 mm olursa, tam güç uyguladığınızda ise aynakol/zincir 3mm esnerse sürtme olabiliyor. Göbek milini sıktırmayı deneyin, olmazsa aynakol göbeği ve dişlilerinin hatta rublenin tam doğrusal döndüğünden emin olun derim. Tölerans azsa en küçük bir egzantirik dönüşte sürtme kaçınılmaz.

Arka vites için yükseğe vites atınca zincir tak diye atmay başladı yumuşak atma yapmıyor. Bunu hangisinin ayarı ile yapabilirim
Düşürürken yumuşak

Geri