mustafamrt
Üye
- Tepki
- 12
- İsim
- Mustafa Mert K.
- Başlangıç
- 2008—09
- Bisiklet
- b'Twin
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
👍@Tuncay_D Teşekkürler. Bisikletçiye göstereceğim bi ama %90 vites kolu arızalı benim de, çünkü çekmiyor hiç bir şekilde teli + olan, - olan yerinden oynamıyor bile. Benim ki 8x1 vites, shimano altus var bozuksa bunu alacağım.
günceldir.merhaba konu açamadığım ve sorun başıma ilk defa geldiği için bulamadım konu o yüzden buraya yazıyorum. bisikletimin arka tekerini söktüm patlak için ve sökerken aktarıcıyı da söktüm. geri taktıktan sonra arka en küçük dişliye geçtiğimde tak tak sesleri geliyor oturmamış gibi. vites ayarında sorun olmadığını düşünüyorum geçişleri vs. normal çünkü ve sanki boş çeviriyomuşum gibi oluyor eskisi gibi gergin değil. normalde daha gergin olurdu. sorunun aktarıcı konumundan kaynaklandığını düşünüyorum. ne yapmam gerekir. yardımcı olacaklara teşekkürler.
merhaba tekeri tekrar söktüm ve taktım ve vites ayarı yaptım. şuan geçişler sorunsuz ama bazen yapıyor hala tak tak. küçük dişliyi zaten çok kullanmıyorum nadirdir kullandığım ama yine de can sıkıyor. sanırım aynı eski rubleye yeni zincir alınmış gibi alışma süresi de var.Tekeri söküp yerine yeniden takınca vites ayarı kaçabiliyor aynısı başıma geldi en küçük dişlide ses geliyordu
merhaba bugün tekrar söktüm ve taktım tekeri ve iyice yerine oturmasına dikkat ettim. tak tak sesi en küçük dişlide büyük ölçüde azaldı (vites ayarı da yaptım) artık çok nadir geliyor. ama jant konumunda sanırım gerçekten bi sorun varmış önceden çünkü pabuç sürtüyordu ne kadar ayarlarsam ayarlayım artık sürtmüyor. tekeri söküp taktıktan sonra hiç sürmedim sadece elimle çevirdiğim için belki zincir tam oturmamış olabilir gibi düşünüyorum.@albuspwbd teker yerine tam oturdumu, kadroya tam oturmadan sıktıysan vidayı ondan dolayıda olabilir.
Evet vites kolunda mevcut, ben her iki tarafta da oluyor sanıyordum. Merak edip aktarıcı söküp baktın o girişte her hangi bir diş görünmüyor zaren.@MakRo Tel gerginliğini ayarlamaya yarayan vida. Orada değilse, gidonda vites kolunun çıkışındadır.
Aynen az çok çalışmasını biliyorum, yol bisikletinde görüp bunda göremeyince acaba atladım mı diye düşünmüştüm. Yolda sti kolunca mecbur aktarıcıda. Yeniden teşekkürler.@MakRo zamanla esneyen vites telini gererek, indexleri olması gereken yerde tutmayı sağlıyor o. yeni aktarıcıların hepsinde oluyor.