Scudo Sports

Arka vites ayarı

@JRScarface sizin ki sanırım vidalı , 7 li dişliler sanırım tamamı vidalıdır. vidalı dişlilerde (ruble) dişli takımı göbeğe vidalı sistemle bağlanır , salınım çok fazla ise dişli takımını söküp yağladıktan sonra tekar tak ama çok yavaş ve yivli kısım kendi doğal yolunu bulmalı. vidalı şişe kapağı takar gibi. dişin yanlış yerinden başlarsa kapağın bir tarafı hafif yukarıda kalır ya burada da böyle olabilir.

Vidalı ruble ile kaset ruble

Scudo
@aslanefe

Evet baktım şimdi internetten. sizce salınım çok mu fazla yukarıda videoları var bakar mısınız? Ama öteki tarafta duran fren rotoru da sallanıyor aynı şekilde ?

@JRScarface salınım anormal gibi durmuyor çok az fazla olabilir. göbek içi ve ruble vidasını kontrol edip yağladıktan sonra aks/jant yuvasını da kontrol edin, tam oturmuş olduna ,aşınma olmadıgına emin olun. hub sesindeki dağılım, homojen olmaması vidalı rublenin özelliği ve bu salınımın sonucu. ayrıca akortta hata olmamalı.

@aslanefe
Çok ayrıntılı bilmediğim hocam pek fazla bir şey anlamadım. Sadece 2 defa lastiği söktüm yama için.

Bu salınım normal. Göbek bilyalarini periyodik değiştiriyor ve rubleden garip sesler gelmiyorsa sorun yoktur. Dönen 2 parçanın aynı hatta merkezlenemediginden oluyor.

@JRScarface rubleyi sökmek zor iş, önceden yapmadıysan bilen birisine söktürüp izleyip öğrenebilirsiniz. ancak göbeklerin bakımını öğrenmeniz gerekir çünkü düzenli bakım ister video sitelerinden onlarca video izleyip fikir edinebilirsin. ön ve arka jant göbeklerinden başlayabilirsin. bisikletin nerdeyse tüm parçaları hareketli oldugu için bakım yağlama , temizlik şart . salınımı dert etme , can sıkıcı ama anormal bir durum yok.

Ben ilk kullandığın tourney de bile böyle bir şey görmemiştim. Sabit 7 li kaset rubleydi. Enteresan bir durum.

Fabrikasına mail attım sordum bakalım ne diyecekler. Ya benim tedirgin olduğum nokta bu yüzden bir kaza vs ters bir durumla karşılaşmamak.

Yukarıda Serkan Mıstınoglu gerekli olan açıklamayı yapmış düşük modellerde ve yüksek modellerdede olsa bu salınımı hepsi yapıyor tabiki düşük modellerde daha çok yapar disk ise yamulmuş olabilir bir yere vurduysan hafif yamulmuş olabilir balatalara sürtmüyor ise problem olucagınıda sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: ilker.prime
Bugün kron marka bir bisiklette denedim onda da aynı salınımı yapıyordu.

Merhaba, ayağa kalkıp sürdüğüm zaman zincir bir alta düşüyor. Acaba kilo fazla ondan mı. Yoksa ruble mi bozuk.

vites ayarı bozuk

Vites teli gerginliğinizi ayarlayarak çözersiniz

Zincir mi düşüyor ruble mi. ben ruble düşüyor diye geldim ilginç geldi hiç duymadığım bir şey nasıl başardınız acaba diyordum ki atan zincir miş insanı ne heyecanlandırıyorsun boş yere.

Allah düşürmesin, başlığı gördüğümden beri tıklamaya tırsıyorum, korku filmi gibi mübarek, biz rubleyi bazen iki kişi zor söküyoruz, nasıl düşer dedim, neyse ki zincir atıyormuş.

"Piston aşağı " gibi olmus

Benim de başıma geldi birkaç sefer . "Düşüyorum galiba" gibi hissettiriyor. Yakında birileri varsa onları da korkutuyor .
Youtube dan deneme yanılmayla vites ayarlarını yapmayı öğrenebilirsiniz. Sağlıcakla pedallayın.

Son düzenleme:
Ruble yamuk dönüyorsa o da yapabilir

Geri