Scudo Sports

Arka vites ayarı

Scudo
@Lordoft1 uyumlu olduğu rubleye göre değişiyor diye biliyorum mesela rublen 36t ise 36t ye uygun bacak alman lazım o da L oluyor sanırım.

Arka aktarıcımda zincir bazen sıkışıyor ve pedala basamıyorum, daha sonrasında pedala zorla bastığımda durum düzeliyor ve bazen de ayakta vesaire bisiklet sürerken tak tuk sesler gelip pedalım bir anlığına boşa düşüyor, bu durumda denge kaybı yaşamama sebep oluyor. @necmeddin @Murat Cömez abi durum hakkında bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz lütfen, teşekkür ederim şimdiden.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@mtbrider19 Tel gerginliğini doğru yaptığınızı varsayarsak bisikleti ters çevirip vites değiştirdiğinizde atma, takılma oluyor mu ? Eğer sadece pedala yüklendiğinizde oluyorsa ya kadro kulağı eğilmiştir ya da aktarıcı bacağı yamulmuştur.

@klawizell vites geçişleri Tourney setli bir bisiklet için olması gerektiği gibi. Ama bu pedalın arada bir boşa düşmesi sorununa haftalardır çözüm bulamadım. Son zamanlarda da dediğim gibi ruble ve zincir arasında bir sıkışma durumu olmaya başladı.

@mtbrider19 Muhtemelen üstte yazdığım nedenlerden kaynaklanıyor. Ek olarak rublede yamuk diş veya zincir baklalarında sıkışmalarda olabilir. Bunları kontrol etmeniz gerekiyor. Benimde kaza sonrası kadro kulağım yamulmuş benzer sorunlar yaşamıştım. Kadro kulağına arka göbek mili takarak göz kararı düzeltince sorun çözülmüştü.

• Beğen
Tepkiler: mtbrider19
Arka aktarıcımda zincir bazen sıkışıyor ve pedala basamıyorum, daha sonrasında pedala zorla bastığımda durum düzeliyor ve bazen de ayakta vesaire bisiklet sürerken tak tuk sesler gelip pedalım bir anlığına boşa düşüyor, bu durumda denge kaybı yaşamama sebep oluyor. @necmeddin @Murat Cömez abi durum hakkında bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz lütfen, teşekkür ederim şimdiden.
Görmeden hiç bir şey demem mümkün değil. Bir çok nedeni olabilir. Pedala basarken döngü olmuyorsa yada zoraki oluyorsa aşırı güç uygulamak bir yerlere zarar vermene neden olur. Bazen vites geçişlerinde olur bu tarz aksamalar.
@Murat Cömez abim kesinlikle daha tecrübelidir. Yardım edeceği bir husus olursa yardımcı olur.

• Beğen
Tepkiler: mtbrider19
@necmeddin peki teşekkür ederim abi, zahmet verdim.

@Electronkksl sanmıyorum öyle bir durum olduğunu.

@Murat Cömez abi sizin konu hakkında bir yorumunuz var mı yardımcı olabilir misiniz rica etsem. Tecrübenizden faydalanabilir miyim?

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
iyi günler sram rival 2*10 set var ancak arka aktarıcı 20. vitese tam salmıyor ayarda sıkıntı yapıyor bisikletçiye gösterdiğimde kol değişecek dedi ancak karbon kol var fiyatlar pek makul değil bunun tamiri varmı acaba

Arkadaşlar selamlar. Acayip moralim bozuldu şu an. Yarın 70 km turum vardı ama bisikleti son kez kontrol ederken şu telin çıkmış olduğunu fark ettim. Nasıl oldu anlamadım bile. Bana sorun olur mu bu? 20210607_201535.jpg

Son düzenleme:
Biraz cebelleştim düzeltebildim galiba. Tekrar bakar mısınız?

Son düzenleme:
@Emirhan.k Vites değiştirebiliyorsanız bir süre daha kullanın. Müsait olduğunuzda bisikletçiden değiştirmesini isteyin.

@Emirhan.k Vites değiştirebiliyorsanız bir süre daha kullanın. Müsait olduğunuzda bisikletçiden değiştirmesini isteyin.
Vites değiştirmede sıkıntı yok ama yarın şehirden uzak bir yere gideceğim. Evde halledebileceğim bir durumsa kendim halledebilirim ama sanırsam vites teli değişecek.. durduk yere nasıl oldu aklım almadı

Arkadaşlar selamlar. Acayip moralim bozuldu şu an. Yarın 70 km turum vardı ama bisikleti son kez kontrol ederken şu telin çıkmış olduğunu fark ettim. Nasıl oldu anlamadım bile. Bana sorun olur mu bu? 266384 dosyayı görüntüle
Sadece 2 tel çıktıysa bir şey olacağını sanmıyorum. Komple kopsa bile single speed gibi en küçük dişlide en yakın bisikletçiye kadar götürür 😂 bu durumda tornavida almanızın yararı olabilir aktarıcının sınır ayarı oynar da zincir atarsa vidayı sıkarsınız

• Beğen
Tepkiler: Emirhan.k
Geri