benim arkada v-fren sistemim var.elciğin ordaki frenin sıkılan yerinden en yumuşağına getirdim ona rağmen çok sert ve ayrıca hemen kayıyor.bu freni nasıl düzeltebilirim?
bisikletçiye götürsem düzeltebilirmi?
Frenin marka modelinden önce fren tellerinin içinden geçtiği fren kablolarını makine yağıyla şırınga yardımı ile bi yağlayın. ( içinden çelik telin geçtiği kablolardan bahsediyorum )
Fren bacaklarını elinizle bir kontrol edin rahat mı zor mu hareket ediyor? Zor hareket ediyorsa söküp fren pivotlarına az bir gres sürün tekrar montaj yapın.
Hepsini yaptınız hala daha fren çok sertse fren kabloları ( içinden çelik telin geçtiği kablolardan bahsediyorum ) gereğinden uzun ya da kısaysa ki genelde gereğinden uzun olur, bu da fren telinin hareketini zorlaştıran sebeplerdendir.
fren markasını vazarsanız gercekten yardımcı olmaya calısırız kardes egerkı fırenler cok sert dıyorsan kardes frenler uzerınde kucuk bır vıda goreceksın onu ac bıraz yumusar fren duzelır
çok sert diyorsan yağlanması gereklidir veya telin biryerinde bükülme vs. olmuştur
hemen kayma ise pabuçların kalitesiz olabilir baradineler var 3 renkli onlardan alırsan iyi tutma sağladığını göreceksin iyi forumlar
Arkada, 2 fren bacağı arasında plastik bir parça olacak, koruma amaçlı.
Eğer o parça çok uzunsa, yani freni sıktığında sıkışmaya başlıyorsa frenin sert olma sebebi odur. Onun üzerindeki boğumlarından birini keserek o sertlikten kurtulabilirsiniz