Ses yok mu ben mi duyamıyorum?Arkadaşlar yeni bisikletimi aldıktan sonra vites ayarı yaptırırken shimano servisteki arkadaş "Arka rulmanda hırıltı" oldugunu söylemişti. Çevirince ses yoktu ama elinizle kadroyu tutunca bir titreşim hissediyorsunuz.
Hatta burda da "Arka rulmanda hırıltı" diye başlık açmıştım.
Bugün 63 kmlik bir tur yaptım. Bisiklet tür esnasında sıkıntısız ve sessizdi. Eve gelip genel temizlik yaparken arka tekeri çevirdiğimde daha önce gelmeyen videodaki sesin geldiğini gördüm. Bu ses normal bir ses mi acaba?
231258 dosyayı görüntüle
Cırcır sesi önceden hiç çıkmıyordu. Ilk turdan sonra çıktı ki normal bir ses.. önceden çıkmaması garip aslında. Fakat arka teker dönerken arka tekerin yanındaki borulara dokununca hafif bir titreşim var.Ses yok mu ben mi duyamıyorum?
Bu bahsettiğiniz ruble sesi gayet normal, bisiklet sıfır alındıysa ilk etapta fabrikasyon rublenin içindeki yağ tam olarak her kısmına yayılmadığından daha sessiz hatta bazılarında ses bile gelmeyebilir. Belli bir sürüş sonrasında bu sesin çıkması beklenir, fakat istenirse daha sessiz hatta hiç ses çıkarmayan rubleler var bu tamamen tercih meselesi, sizin bisikletiniz de bir problem yok bence. Titreşim konusuna gelirsek normalde titreşim olmaması gerekiyor ama dediğim gibi ruble sıfır ise belki zamanla içi iyice yağlanınca titreşim azalabilir düşüncesindeyim lakin ortalama 300 km sonrası devam ederse bir uzmana göstermekte fayda var. Rublenin tam modelini de yazarsanız belki aynısını kullanan bir arkadaşımız var ise titreşimin normal olup olmadığı konusunda fikir paylaşabilirCırcır sesi önceden hiç çıkmıyordu. Ilk turdan sonra çıktı ki normal bir ses.. önceden çıkmaması garip aslında. Fakat arka teker dönerken arka tekerin yanındaki borulara dokununca hafif bir titreşim var.
Bu bahsettiğiniz ruble sesi gayet normal, bisiklet sıfır alındıysa ilk etapta fabrikasyon rublenin içindeki yağ tam olarak her kısmına yayılmadığından daha sessiz hatta bazılarında ses bile gelmeyebilir. Belli bir sürüş sonrasında bu sesin çıkması beklenir, fakat istenirse daha sessiz hatta hiç ses çıkarmayan rubleler var bu tamamen tercih meselesi, sizin bisikletiniz de bir problem yok bence. Titreşim konusuna gelirsek normalde titreşim olmaması gerekiyor ama dediğim gibi ruble sıfır ise belki zamanla içi iyice yağlanınca titreşim azalabilir düşüncesindeyim lakin ortalama 300 km sonrası devam ederse bir uzmana göstermekte fayda var. Rublenin tam modelini de yazarsanız belki aynısını kullanan bir arkadaşımız var ise titreşimin normal olup olmadığı konusunda fikir paylaşabilir![]()
Arkadaşlar yeni bisikletimi aldıktan sonra vites ayarı yaptırırken shimano servisteki arkadaş "Arka rulmanda hırıltı" oldugunu söylemişti. Çevirince ses yoktu ama elinizle kadroyu tutunca bir titreşim hissediyorsunuz.
Hatta burda da "Arka rulmanda hırıltı" diye başlık açmıştım.
Bugün 63 kmlik bir tur yaptım. Bisiklet tür esnasında sıkıntısız ve sessizdi. Eve gelip genel temizlik yaparken arka tekeri çevirdiğimde daha önce gelmeyen videodaki sesin geldiğini gördüm. Bu ses normal bir ses mi acaba?
231258 dosyayı görüntüle
😁😁 hocam o sesi almak için mı kurtulmak için mı@Ceasar Bravo Bazıları o ses için göbek değiştiriyor..😁..
😁 bir yaşıma daha girdim. Ya aslında o çıt çıt sesi değil benim bahsettiğim. Haklı olarak herkes onu düşündü. Ama daha dipten hafif bir vırrrr vırrr sesi geliyor. İşin esası benim hic problemim yoktu. Ama daha önce kullandığım hub sessizdi. Shimano service teki eleman da "bunda hırlama var" deyince hazır garantisi varken müdahale edeyim dedim. İşin komik yanı eleman bakarken daha hiç sürmediğim için arka tekerde cıt çıt sesi dahi hic bir ses yoktu@Ceasar Bravo Alabilmek için, novatec kullananların belki yarısı sesine hasta olduğu için taktırmıştır..Aldığım bisiklette vardı, sesli hub ı hiç sevmiyorum, direk değiştirmiştim..Ama kimine müzik..🙂
Bu arada bshsettiğin ses o çıt çıt mı ? Başka ses duyulmuyor videoda..